MENÜ

Kenan Yavru: Gelecek ümit verici

Villa Yapı Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti YönetimKurulu Üyesi Kenan Yavru, modüler çelik yapıların gelecekte ümit verici olduğunu söyledi ve ekledi: ‘2018 yılı 3 çeyreğine denk gelen döviz artışı ve talep daralması, 2019 yılına da sarktı. 2020 yılına ait enflasyonun tek rakamlara düşmesi ve faizlerin düşüş eğilimi, sektörün yüzünü güldüreceği inancındayız

Kenan Yavru: Gelecek ümit verici

Kısaca firmanızı tanıtır mısınız?

Haberin Devamı

Firmamız 1999 yılında kurulmuş olup prefabrik konut ve mobilizasyon konusunda Türkiye’nin öncü kuruluşlarından biri olmuştur. Prefabrik yapılar haricinde, konteyner, hafif çelik yapılar, ve Endüstriyel Çelik yapılar ürün gamlarımızdandır. Gebze fabrika alanımız 10 bin m2 kapalı 7 bin m2 açık alana sahiptir 300’e yakın çalışanımız ile gerek yurt içi gerekse yurt dışında faaliyet göstermekteyiz .

■ Yıllık kapasiteniz hakkında bilgi alabilirmiyiz?

Villa yapı olarak Yılllık 250 bin m2 /yıl prefabrik yapılar, 10 bin/ yıl adet ad konteyner 120 bin m2 endustiriyel ve hafif çelik yapı üretim kapasitesine sahiptir .

■ İhracat yapıyor musunuz, yapıyor iseniz hangi ülkere hizmet verebiliyorsunuz?

Villa yapı olarak 42 ülkeye ihracat yapabilen bir firmayız. İhracat yaptığımız ülkeler ağırlıklı olarak Afrika, Türk Cumhuriyetleri, Güney Amerika, Avrupa ülkeri olarak özetleyebiliriz. Son zamanlarda turizmi ile meşhur bir ülkede çelik yapı olarak 2 adet otel projesini de hayata geçirmek üzere ilgili hükümet ile anlaşma imzalamış bulunuyoruz .

Haberin Devamı

■ Konut sektöründeki durgunluk firmanızı nasıl etkiledi, 2020 yılına dair beklentileriniz nelerdir?

Maalesef 2018 yılı 3 çeyreğine denk gelen döviz artışı ve talep daralması, 2019 yılını da içine almıştır inşaat sektöründeki daralma bizim sektörü de indirekt, etkilemekte olup, iç piyasa satışlarımızı olumsuz etkilemiştir. Sektörde oluşan daralmayı yurt dışı satışlarımızı artırmaya yönelik çalışmalarımızla dengelemeye çalışarak, 2020 yılında da ihracat odaklı planlamalar yapmaktayız. 2020 yılına ait enflasyonun tek rakamlara düşmesi ve faizlerin düşüş eğilimi tüm sektörümüzün yüzünü güldüreceği inancındayız. Bu nedenle 2020 yılının geçtiğimiz yıla nazaran daha olumlu bir yıl olacağını ümit etmekteyiz.

■ 2020 yılına ait yatırım planlarınız nedir?

Sektör liderlerinden olan firmamızın, yurt dışında yapmış olduğu çalışmalar oldukça teveccüh görmekte olup, gerek ortaklık gerekse know how talepleri almaktayız, bu bağlamda şartların uygun olması durumunda, yurt dışında bu tür bir girişimde bulunmayı da 2020 planlarımızın içine almış bulunuyoruz.

Haberin Devamı

Kenan Yavru: Gelecek ümit verici

YORUM YAZ