MENÜ

Dzeko'yu geçti Icardi'ye selam çaktı! Kayserispor'da Mame Thiam fırtınası

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Kayserispor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Müsabakada gösterdiği performansla ve attığı golle dikkat çeken Senegalli futbolcu Mame Thiam, istatistiği ile Dzeko'yu geçti Icardi'ye selam çaktı.

Dzeko'yu geçti Icardi'ye selam çaktı! Kayserispor'da Mame Thiam fırtınası

Kasyserispor, Süper Lig'in 9. haftasında Çaykur Rizespor ile kozlarını paylaştı. Müsabaka RHG Enertük Enerji Stadyumu'nda oynandı. Kayseri temsilcisinin yıldız futbolcusu Mame Thiam, attığı golle tüm dikkatleri üzerine çekerken öte yandan gol krallığındaki Dzeko'yu geçip Icardı'ye selam çaktı.

Haberin Devamı

İLK 11'DE BAŞLADI

Teknik Direktör Recep Uçar, Mame Thiam'ı ilk 11'de sahaya çıkardı. Kayserispor sahaya, "Bilal, Gökhan, Hosseini, Attamah, Carole, Kemen, Kartal Kayra, Boa Morte, Ali Karimi, Miguel Cardoso, Mame Thaim" 11'i ile çıktı.

İlhan Palut yönetimindeki Çaykur Rizespor ise sahaya, "Gökhan, Taha, Attila, Emirhan, Halil İbrahim, Shelvey, Olawoyin, Varesanovic, Sauer, Benhur, Gaich" 11'i ile çıktı.

SAHAYA DESTEK PANKARTI İLE ÇIKTILAR

İki takımın oyuncuları sahaya Filistin'e destek mesajı içeren pankart eşliğinde çıktı.

Dzekoyu geçti Icardiye selam çaktı Kayserisporda Mame Thiam fırtınası

TOP ÇİZGİDEN ÇIKTI

Karşılaşmanın 17. dakikasında Kayserispor'da Mame Thaim savunmanın hatasında topu önünde bulup kaleciyle karşı karşıya kaldı. Gökhan ayağıyla Thaim'ın önündeki topu engellerken Cardoso ceza sahasının sol tarafından şutunu çekti ancak Emirhan meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı.

Haberin Devamı

İLHAN PALUT ÇILGINA DÖNDÜ

Bu pozisyonun ardından Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut adeta çılgına döndü. Savunmanın hatasına kızan teknik adam, saha kenarından öğrencilerini sert bir dille uyardı

GOL PERDESİNİ THIAM AÇTI

Müsabakanın 31. dakikasında Cardoso'nun sol kanattan sağ ayağıyla yaptığı ortada Thiam kale ağzında uçan kafa ile topu filelere gönderdi. İlk önce üst direğe ardından zemine çarpan top çizginin içerisine düştü.

Dzekoyu geçti Icardiye selam çaktı Kayserisporda Mame Thiam fırtınası

BİR GOL DAHA

66. dakikada Mame Thiam bir kez daha sahneye çıktı. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Thiam, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı.

HAT-TRICK YAPTI

Mame Thiam, bir kez daha penaltıdan golü buldu. 89. dakikada penaltıda topun başına geçen Senegalli futbolcu, meşin yuvarlağı kalecinin sağ köşesine gönderdi ve fileleri havalandırdı.

Opta'nın verilene göre Çaykur Rizespor filelerine üç gol gönderen Mame Thiam, Kayserispor FK tarihinde iki Süper Lig maçında hat-trick yapan ilk oyuncu oldu.

İSTATİSTİĞİ DİKKAT ÇEKTİ

Kayserispor forması giyen Mame Thiam, bu sezon çıktığı 9 Süper Lig maçında 8 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Öte yandan Senegalli futbolcu takım arkadaşlarına da 1 kez gol pası verdi.

Haberin Devamı

ICARDI'YE VE DZEKO'YA SELAM ÇAKTI

Süper Lig'de gol krallığına listede olan Mame Thaim, gol sayısını 8'e yükseltti. Senegalli futbolcu, Fenerbahçe'de forma giyen Edin Dzeko'yu (6) geçip, Galatasaray'da forma giyen Mauro Icardi'ye (10) selam çaktı.

Dzekoyu geçti Icardiye selam çaktı Kayserisporda Mame Thiam fırtınası

Kayserispor teknik direktörü Recep Uçar'ın açıklamaları

Dzekoyu geçti Icardiye selam çaktı Kayserisporda Mame Thiam fırtınası

YORUM YAZ