MENÜ

Kartal'ın belalısı Manisa: 0-0

Spor Toto Süper Lig'de 25. hafta açılış mücadelesinde Beşiktaş deplasmanda Manisaspor ile 0-0 berabere kaldı.

Kartal'ın belalısı Manisa: 0-0




Kartal pas tuttu!

Beşiktaş üç puan için gittiği Manisa’da iki puan bıraktı. Ligin ilk yarısında İnönü’de yenildiği Tarzanlar’dan rövanşı da alamadı. Sadece puan değil, prestij kaybetti. Schuster, yine oyuna müdahale etmedi. Uzatmalarda Guti’nin yerine Ernst’e şans verip dalgasını geçti. Sakatlıktan çıkan Nihat ve genç yetenek Necip’i yanında tuttu. Lig ve Avrupa defterini erken kapatan yıldızlar topluluğu, kupaya kaldı.

Beşiktaş gibi büyük takımların durumu budur. Şampiyonluk hedefinden kopunca, sadece adı büyük kalır. Sahadaki futbolu küçülür, küçülür. Dünkü maça baktığımızda formalar aynı... Renktaş yani. Oyuncular aynı, futbol aynı. Tam bir kısır döngü. Guti, Fednandes, Simao gibi dünya yıldızları bile düzene ayak uydurmuş. Maç bitse de gitsek havasında. Ne pozisyon var. Ne mücadele. Ne de futbol adına bir şey. Yazık! Ayıp o soğukta maça gelenlere. Televizyon başında olanlara. Koca ilk yarı hiçbir şey yok. Sadece Doğukan gibi genç yeteneğin sorunlu da olsa takıma girmesiydi bu devre öne çıkan. Hepsi o!

Q7 girince...

İkinci yarıda her iki takım da sanki her şey süt limanmış gibi sahadaydı. Top orta alanda serseri mayın gibi dolaşıp durdu. Öyle ki, maçta tek gollük şut 70’de Bobo’dan geldi. Quaresma’nın oyuna girmesi ile birlikte Beşiktaş’ın rengi değişti!

Kartal’ın en golcü isim Bobo, dün inanılmaz goller kaçırdı. Önce Fernandes vurdu, kaleci İlker çıkardı. Bobo, bomboş durumda dışarı attı. Aynı Brezilyalı ardından Ekrem sağdan ortaladı uygun durumda topu kafa ile boş kaleye gönderemedi.

Doksan dakika boyunca amatör bir görüntü sergileyen Beşiktaş’a, Hikmet Karaman’ın ekibi de ayak uydurdu. Eziyet haline gelen maç bitmek, tükenmek bilmedi. Son günlerde büyük eleştiri alan hakemler felekten bir gece çaldılar!

Sonuç olarak 2 takımın aldığı 1 puan da çok. Mümkün olsaydı ikisinden de iki puan silmek lazım!

NOT:
Yemen abi (Ekşioğlu) şu Kartal Yiğit’in evini teslim et artık. Yıllardır basın tribünündeki bu ev kavgası yüzünden kafamız karıştı, yazımızı yazamaz olduk!

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı




YORUM YAZ