MENÜ

Kara Kartal'ın güç gösterisi

Yeni sezon öncesinde kadrosunu; Gomez, Quaresma, Beck, Rhodolfo ve Tosic'le güçlendiren Siyah-Beyazlılar, bu 5 önemli isim için dün Ümraniye'de gövde gösterisi gibi bir imza töreni düzenledi. Etkinlikte açıklamada bulunan Başkan Orman, “Birinci hedefimiz lig şampiyonluğu, ikincisi ise Avrupa'da bir kupa kaldırmak” dedi.

Kara Kartal'ın güç gösterisi

Siyah-Beyazlılar, takımın 5 yeni transferi; Mario Gomez, Ricardo Quaresma, Andreas Beck, Luiz Rhodolfo ve Dusko Tosic için dün Nevzat Demir Tesisleri’nde gösterişli bir imza töreni düzenledi. Başkan Fikret Orman’ın da yer aldığı etkinlikte; kulübün Basın Sorumlusu Metin Albayrak da hazır bulundu.

Temsili imzaların atılmasının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Fikret Orman, yoğun bir çalışmayla beraber kadrolarını 5 önemli isimle güçlendirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Orman, “Bizim için zorlu bir dönemdi. Beşiktaş’ın menfaatlerini düşünerek, katkı sağlayacak oyuncularla sözleşme yaptık. Sadece al dönemi değil Beşiktaş’ta sat dönemi olacağının sinyallerini vermiştik. İki değerli oyuncumuzu satarak önemli maddi gelir elde ettik. Ondan sonra da kaliteleri çok yüksek oyuncular transfer ettik. Bu yatırımların hepsi şampiyon olabilmek için. Birinci hedefimiz lig şampiyonluğu. İkinci hedefimiz de Avrupa’da bir kupa kaldırmak. En kısa zamanda Vodafone Arena’ya geçerek, bunu başarmak istiyoruz” diye konuştu.

‘Quaresma Beşiktaş’ta bırakmalı’


Takımlarına yeni katılan 5 ismi de tek tek değerlendiren Başkan Orman, ilk olarak kulüpteki ikinci dönemini yaşayan Ricardo Quaresma’ya övgüler yağdırdı. 47 yaşındaki Başkan, “Quaresma, taraftarımızla, bizle ve kulübümüzle özdeşleşmiş bir oyuncu. O, pozitif enerjisini herkese veriyor. Futbolu burada bırakmasını isterim. Daha sonra da profesyonel olarak görev yapmasını arzuluyorum” ifadelerini kullandı.

‘Gomez’in UEFA şampiyonluğu yok!’

Serie A ekibi Fiorentina’dan kiralık olarak takıma kazandırılan Mario Gomez’e de övgüler yağdıran Orman, “Mario’nun kariyerinde Dünya ve UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu var ama UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yok. İnşallah onu da bu sezon veya seneye burada yazarız” yorumunu yaptı.

‘Rhodolfo düzgün karakterli’

Brezilya temsilcisi Gremio’dan 3 milyon 300 bin Euro’luk bedel karşılığında transfer ettikleri Rhodolfo’nun oldukça önemli bir isim olduğunu söyleyen Başkan, “Rhodolfo’yu çok izledik. Kendi takımında kaptanlık yapan, düzgün karakterli ve önemli bir oyuncu. Transferi uzun sürdü. Bu, kulübün menfaatiyle alakalıydı. Önemli bir transfer yaptığımızı düşünüyorum.
Kendi liginde çok önemli bir futbolcuydu. Siyah-Beyaz ona da çok yakıştı” sözlerini sarf etti.

‘Beck ve Tosic tecrübe katacak’


Almanya Bundesliga takımı Hoffenheim’den kadrolarına kattıkları Andreas Beck ve Gençlerbirliği’yle sözleşmesi sona erdikten sonra Beşiktaş’a imza atan Dusko Tosic’in de takıma büyük güç katacağını söyleyen Fikret Orman, “Bu sezon tecrübeye önem verdik. Beck, kendi takımda 7 senede 237 maç oynamış. İnanılmaz sürekliliği olan önemli bir futbolcu. Tosic, çok önemli bir futbolcu. Türkiye’yi tanıyan bir isim. Bizim için önemli fedakarlıklar yaptı. Yüksek teklifler vardı ama hepsini elinin tersiyle itti” açıklamasında bulundu.

‘Ön liberoya 2 transfer’

Tolgay Arslan ve Veli Kavlak’ın sakatlıkları sonrasında ön liberoya yeni transferler yapacaklarını söyleyen Beşiktaş Başkanı, “3 senelik başkanlık dönemimde bütün yapılanmayı bitirme aşamasına geldik. Statla beraber daha önemli başarılar elde etmek istiyoruz. Bunun için bir fedakarlık daha yapacağız. Ön libero bölgesine transfer yapmayı istiyoruz. Bu 1 de olabilir, 2 de olabilir. Onun dışında transfer düşünmüyoruz” şeklinde görüş bildirdi.

MİNİ YORUM (Gökmen Özcan)

Tribünü de doldurur şampiyon da yapar


Geçen sezon etkili başladığı Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde iki önemli başarıyı da son virajda kaçıran Beşiktaş’ta yönetim, sancılı ama zorunlu bir geçiş dönemini en iyi şekilde tamamladı. Bilic’in yerine Güneş; Sivok’un yerine Rhodolfo; Demba’nın yerine Gomez... Takımdan kim gittiyse yerine daha iyisi geldi. Bek bölgelerindeki açığı; Tosic ve Beck’le kapatan; sol açığa da Quaresma’yı alan yönetim, hem taraftarla arasındaki buzları eritti hem de takımı bir anda Türkiye’nin en güçlü kadrosu haline getirdi.

Psikolojik üstünlük Beşiktaş’ta

Atınç ve Demba’yı 18 milyon Euro’ya gönderip 6.3 milyon Euro’luk bonservis bedeli ödeyerek kurduğu kadroyla UEFA’nın Finansal Fair-Play kıskacından da kurtulan Beşiktaş, yeni sezon öncesinde taraftarını şimdiden şampiyonluk havasına soktu. Dün Nevzat Demir’de yapılan törenle de bu hedef için yarışılacak rakiplere büyük mesaj gönderildi. Yeni sezona psikolojik olarak 1-0 önde başlayan Beşiktaş, özellikle Quaresma ve Gomez hamleleriyle beraber geçen dönemin aksine artık maçlarına dolu tribünler önünde çıkmayı şimdiden garantiledi. Vodafone Arena’ya geçilmesiyle beraber oluşacak havanın da şampiyonluğu getirmesi sürpriz olmayacaktır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ