MENÜ

Menajeri açıkladı: Çarpıcı Kenan Yıldız itirafı! 'Juventus'tan önce...'

İtalyan devi Juventus'ta forma giyen 19 yaşındaki milli oyuncu Kenan Yıldız, İtalya'dan sonra Avrupa'nın da ilgi odağı haline geldi. Genç oyuncunun menajeri Hector Peris Ros, yıldız oyuncu hakkında çarpıcı bir itirafta bulundu. İşte detaylar...

Menajeri açıkladı: Çarpıcı Kenan Yıldız itirafı! 'Juventus'tan önce...'

A Milli Takımımız'ın deplasmanda Almanya ile oynadığı hazırlık maçında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Kenan Yıldız, Juventus'ta da yavaş yavaş daha fazla süre bulmaya başladı.

Haberin Devamı

Yıldız oyuncu son olarak Juventus'un deplasmanda Frosinone'yi 2-1 ile geçtiği mücadeleye ilk 11'de başladı ve takımının ilk golüne imza attı.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Genç oyuncunun menajeri Hector Peris Ros, Tuttosport'a verdiği röportajda Kenan ile ilgili açıklamalarda bulunurken transfer iddialarına da yanıt verdi.

- Kenan Yıldız ile ilk görüşmeniz ne zaman oldu?

"Dünya çapında en iyi genç yetenekleri bulma konusunda uzmanlaşmış olan bir ajans Kenan Yıldız'ı gördüğünde beni aradı: 'Bu oyuncu farklı, yardımına ihtiyacımız var' dediler. Ben de hem onunla hem de ailesiyle tanıştım ve onaylarını aldım."

Menajeri açıkladı: Çarpıcı Kenan Yıldız itirafı Juventustan önce...

'KAZANMAK İÇİN YARATILMIŞ BİR MAKİNE'

"Krnan kazanmak için yaratılmış bir makine. Çocukluğundan beri hazırlanıyor, tek amacı bu. Beni hemen etkiledi. Bana Ferran Torres'i hatırlattı. Zihniyeti, alçakgönüllülüğü ve sıra dışı çalışkanlığı... Tüm bu özelliklere sahip çok az kişiyle karşılaşırsınız."

Haberin Devamı

- Bayern Münih'ten sonra neden kimse onu fark etmedi?

"Dürüst olmak gerekirse bilmiyoruz. Bu durum bize Pedri'yi hatırlatıyor. Kimse onu tanımıyordu. Real Madrid'e götürdük ama reddettiler. Hikayesi orada başladı ve daha sonra Barcelona'da filizlendi. Kenan ile birçok benzerlik var. Bayern Münih'te Hasan Salihamidzic ve Marco Neppe ile mükemmel ilişkilere rağmen sözleşme yenileme konusunda geç kaldılar. Almanya'da yüksek profile sahip kulüplerin hepsi onu reddetti."

'KENAN ONUN SAYESİNDE JUVENTUS'TA'

"Kenan Yıldız'ın bugün Juventus'ta olması Matteo Tognozzi'nin sayesinde. Onu çok iyi tanıyordu. Haberi aldığında, o günlerde Juve'nin De Ligt'i Bayern Münih'e satışını tamamlamak üzere olmasına rağmen hiç vakit kaybetmedi. Gergin bir andı ama Juventus bu projeyle kazandı.

'GOLLER ATMAK, ŞAMPİYONLUKLAR KAZANMAK İÇİN GELDİ'

"Kenan buraya goller atmak için geldi, ancak her şeyden önce şampiyonluklar ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için. Onu 10 yıl sonra burada hayal ediyorum. Eğer Juventus bir 10 numara istiyorsa, Kenan o 10 numaradır. Onun rolü bu. Aşık olunacak bir adam. Kendisi için harika bir örnek olan Türk babasının yeteneği ve Alman annesinin disiplininin mükemmel bir birleşimi: Ne istediğini çok iyi biliyor"

Haberin Devamı

Menajeri açıkladı: Çarpıcı Kenan Yıldız itirafı Juventustan önce...

- Almanya'da neden kimse Kenan'ı fark etmedi?'

"Bunu gerçekten bilmiyoruz. Ama kimse gerçekten onu fark etmedi. Türkiye tek seçenekti, çünkü Almanya Kenan ile hiç ilgilenmedi."

- Pedri 2021'de Golden Boy ödülünü kazandı. Kenan da aynı perspektif derinliğine sahip mi?

"Kenan elektrik gibi: Hedefleri ve hayal gücü var. Potansiyel olarak Pedri'nin derinliğine sahip. Juventus'ta kendisine yer bulacağına inanıyorum ve onun özelliklerine sahip bir oyuncunun gelecekte Golden Boy kazanabileceğine yüzde 100 eminim. Bundan hiç şüphem yok. "

Menajeri açıkladı: Çarpıcı Kenan Yıldız itirafı Juventustan önce...

YORUM YAZ