MENÜ

Göztepe ve Ferhat Arıcan'dan cimnastik akademisi

İzmir'de son yıllarda olimpik branşlarda büyük bir atılım yapan Göztepe, Türk cimnastik tarihinin olimpiyat madalyalı tek sporcusu Ferhat Arıcan ve milli cimnastikçi Coşkun Boncuk tarafından kurulan Kolektif Akademi ile güçlerini birleştiriyor. 98 yıllık tarihiyle ülkemizin en köklü kulüpleri arasında yer alan Göztepe ile Arıcan'ın iş birliğinden Göztepe Cimnastik Akademi markası doğacak. Göztepe Cimnastik Akademi çok güçlü bir sinerji yaratıp İzmir'de binlerce çocuğu cimnastikle buluşturacak.

Göztepe ve Ferhat Arıcan'dan cimnastik akademisi

İlk etapta Gürsel Aksel Stadı, Buca ve Gaziemirde faaliyet gösterecek Göztepe Cimnastik Akademinin lansmanı Göztepe Olimpik Branşlar Başkanı Mehmet Sepil ile mlli cimnastikçi Ferhat Arıcanın katılımıyla gerçekleşti. Mehmet Sepil, Göztepenin cimnastiğin yanı sıra futbol, voleybol, hentbol, yelken, basketbol, windsurf, triatlon, eskrim, okçuluk, yüzme, bilardo, masa tenisi, judo, satranç, tekvando ve briç branşlarına sahip olduğunu belirterek, Olimpik branşlarımıza verdiğimiz değerin altını her fırsatta çiziyoruz. Buradaki amacımızın sürdürülebilirlikten geçtiğini de vurguluyoruz. Bu konuda adımlar atmaya devam ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Göztepe ve Ferhat Arıcandan cimnastik akademisi

"Bugün yüzme, basketbol ve yelken branşlarımızdan çok değerli yöneticilerimiz aramızda" diyen Sepil, "Hepsi kendi alanında yetkin isimler. Şu an ise çok büyük bir gururla yanında oturduğum olimpik sporcumuz Ferhat Arıcan ile bu konuda çok önemli bir adım daha atıyoruz. Cimnastik şubemizin başına ülkemizin cimnastik alanındaki sembol ve örnek ismi Ferhatı konumlandırmak benim çok önem verdiğim bir konu. Bu gelişme için çok mutlu ve heyecanlıyım" diye konuştu. Binlerce öğrencinin Göztepe forması giyeceğini vurgulayan Sepil, "Hedefimiz, her sokakta Göztepe forması giyen çocuk sayısının artması. İki yaşında başlanan cimnastik ise bunun ilk ve en güçlü adımı" ifadelerini kullandı.

"İZMİR'E YENİ HEYECAN GETİRECEK"
Olimpik cimnastikçi Ferhat Arıcan da Göztepenin güç ve potansiyeli ile Kolektif Akademinin eğitim kalitesinin birleşiminden doğacak Göztepe Cimnastik Akademinin İzmire yepyeni bir heyecan getireceğini belirterek, "Cimnastik, bir çocuğun spora başlaması için en ideal spor branşı. Kolektif Akademinin üç ayrı merkezinde iki yaşından itibaren eğitim veriyoruz. Öğrenci sayımız bine doğru yaklaşıyor. Göztepenin potansiyeli ile çok daha fazla çocuğa ulaşacağız. Bu noktada, güçlü bir kulüp-taraftar aidiyeti sağlamanın da önemli adımlarını atmış olacağız" yorumu yaptı.

Haberin Devamı

Göztepe ve Ferhat Arıcandan cimnastik akademisi

Milli cimnastikçi Arıcan, Kolektif Akademide kurucu ortak olan Coşkun Boncuk tarafından projelendirilen veli-antrenör iletişiminin Göztepe Cimnastik Akademide daha da güçleneceğini sözlerine ekleyerek, "Bir yıllık takvime yayılmış düzenli toplantılarla velilerimiz için sporcu ebeveynliği, çocuk gelişimi, beslenme ve hijyen gibi konularda da içerikler üreteceğiz. Bu iş birliğinin en kısa sürede çığ gibi büyüyerek Türk cimnastiğinde çok önemli bir konuma yükseleceğine inanıyorum" diye konuştu.  

YORUM YAZ