MENÜ

İzmir deprem bölgesi anlık hava durumu... İzmir 5 günlük hava tahmini

AFAD İzmir'deki deprem sonrası afet bölgesindeki vatandaşları hasarlı evlere girmemeleri konusunda uyardı. Deprem bölgesindeki yurttaşlara doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterlerini de kapatma çağrısı yapılırken, İzmir hava durumu merak konusu oldu. İzmir deprem bölgesi anlık hava durumu ve İzmir 5 günlük hava tahmini haberimizde.

İzmir deprem bölgesi anlık hava durumu... İzmir 5 günlük hava tahmini

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 14.51'de Ege Denizi'nde, İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında 6,6 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini açıkladı. Kentte Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yüksek katlı bazı binalar yıkıldı. Enkaz altında kalanların kurtarılması için çalışmalar yürütülüyor. AFAD, İzmir'de 6.6 şiddetinde gerçekleşen depremin ardından uyarılarda bulundu. AFAD'dan yapılan açıklamada, "İzmir açıklarında meydana gelen #deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir." ifadeleri kullanıldı. Bu son dakika gelişmesinin ardından İzmirli vatandaşlar, İzmir'deki hava durumunu araştırmaya başladı.

Haberin Devamı

İzmir anlık hava durumu... İzmir 5 günlük hava tahmini

Meteoroloji'den yapılan açıklamada; "Deprem bölgesinde önümüzdeki 5 günlük periyotta yağış beklenmemektedir. Havanın genellikle parçalı bulutlu, gündüz en yüksek sıcaklıkların 19-22 derece, gece en düşük sıcaklıkların ise 8-11 derece civarında olacağı tahmin edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

İzmir deprem bölgesi anlık hava durumu... İzmir 5 günlük hava tahmini

Yaralananların sayısının ise 419'a yükseldi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 12'ye, yaralananların sayısının ise 419'a yükseldiğini bildirdi. AFAD'dan yapılan açıklamada, bugün saat 14.51'de Ege Denizi Seferihisar açıklarında 6,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından 21'i 4 büyüklüğünün üzerinde 107 artçı sarsıntı yaşandığı belirtildi.

Haberin Devamı

12 vatandaş hayatını kaybetti

Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi'nden alınan ilk bilgilere göre, 1'i boğularak olmak üzere 12 vatandaşın hayatını kaybettiği, 419 vatandaşın yaralandığı duyurulan açıklamada, İzmir'de yıkılan ve hasar gören 17 binada arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü aktarıldı. Açıklamada, Türk Kızılay tarafından 12 bin 708 kişiye çorba dağıtımı yapıldığı kaydedildi.

YORUM YAZ