MENÜ

İstedikleri olmadı

Beşiktaş'ta bu sezon öncesi göreve getirilen Samet Aybaba, geride kalan transfer döneminde istediği kadroyu oluşturmadı.

İstedikleri olmadı

1988'de kaptan olarak veda ettiği Siyah Beyazlı takıma, 24 yıl sonra teknik direktör olarak geri dönen Aybaba, sıkıntılı bir dönemde takımın başına geçti. Aybaba, bir yandan mali olarak sıkıntılı günler yaşayan Beşiktaş'ta kadrodaki bazı oyuncuların yüksek maliyetleri nedeniyle takımdan gönderilme durumları ile uğraşırken, bir yandan da oluşturmak istediği ekip için transfer çalışmaları yapması gerekiyordu. Ancak Samet Aybaba, Beşiktaş'ın başında geçtiği yaklaşık 2 ayda istediği adımları atamadı.

OSPINA YERİNE MCGREGOR
Aybaba, göreve geldiği ilk günlerde Kolombiyalı kaleci David Ospina'yı istemiş ama futbol komitesi oyuncunun bonservis bedeli olması nedeniyle bu isimden vazgeçip Allan McGregor'u transfer etmişti.

YABANCI FORVET TRANSFER EDİLEMEDİ
Tecrübeli teknik adam kadrosundaki Mustafa Pektemek, Almeida ve Mehmet Akyüz'ün yanına bir yabancı forvet oyuncusu daha istedi ama yönetim kurulu Batuhan Karadeniz'i bir yıllığına kiraladı. Mustafa'nın uzun sürecek sakatlığı sonrası bir kez daha forvet arayışına başlayan futbol komitesi yeni bir forvet alamadı.

"10 NUMARA" ALINAMADI
Aybaba bu sezon uygulatacağı oyun sistemi içinde önemli rol oynayacak bir orta saha oyuncusu içinde futbol komitesine istekte bulundu. Son bir aydır yapılan çalışmalar sonrası Zarete, Nene ve Sezer Öztürk isimleri Siyah Beyazlı takımla anılsa da, böyle bir futbolcu transfer edilemedi. Ayrıca tecrübeli teknik adamın defans hattının sağ bölgesine ve hücum hattının sol tarafına istediği transferlerde gerçekleştirilemedi.

EGEMEN KORKMAZ AYRILDI, İSTEKSİZ ALMEIDA TAKIMDA KALDI
Samet Aybaba ayrıca göreve geldiği ilk günlerde Egemen Korkmaz'ın takımda kalmasını talep etmiş ama futbol komitesi Egemen'i kadroda tutamamıştı. Yine yeni sezonda kendisi için önem taşıyacağını belirttiği Hugo Almeida da ailevi sorunları nedeniyle takımdan ayrılmak istedi ama kendisine kulüp bulamadığı için Beşiktaş'ta futbol oynamaya devam etme kararı aldı.

AYBABA'NIN KADRODA DÜŞÜNMEDİĞİ HOLOSKO TAKIMDA KALDI

Aybaba'nın hazırlık kampına götürmediği Filip Holosko, ilk olarak yıllık ücretinde indirime gitmiş ancak tecrübeli teknik adam bu oyuncu hakkında, "İndirime gitse de kadromda düşünmüyorum" yorumunda bulunmuştu. Futbol komitesi, Aybaba'nın bu düşüncesine rağmen Holosko'nun ücretini indirdi ve mukavelesini 2 yıl uzatma kararı aldı.

QUARESMA SORUNU HALA ÇÖZÜLEMEDİ
Samet Aybaba'nın göreve geldiği günden bu yana en çok yıprandığı konu ise Quaresma belirsizliği oldu. Portekizli oyuncuyu kadroda görmek istemediğini sürekli dile getiren Aybaba, transfer sezonunun kapanmasına rağmen hala Quaresma konusu ile uğraşıyor. Başka bir takıma gitmeyen ve yıllık 3 milyon 750 bin Euro'luk ücretini sadece antrenmanlara çıkarak alacak olan Quaresma'nın durumu belirsizliğini koruyor.

AYBABA'NIN GERÇEKLEŞEN TEK İSTEĞİ FERNANDES'İN TAKIMDA KALMASI OLDU

Aybaba'nın göreve geldiği günden bu yana gerçekleşen tek isteği ise Manuel Fernandes'in takımda kalması oldu. Portekizli oyuncuya Türkiye'den ve yurt dışından bir çok teklif gelmesine rağmen, Fernandes Beşiktaş'ta kaldı.

AA


Haberin Devamı
YORUM YAZ