MENÜ

İşte futbol ailesi

Murat Şahin ve Koray Avcı PFDK'ya sevk edildi. Peki ya Ümit Karan ile Volkan Arslan ne olacak? Onların da bir menajerlik şirketinde ortaklıkları var.

İşte futbol ailesi

Peki; son dönemin gözde menajeri Ahmet Bulut’un asistanları kim? Emre Belözoğlu’nun kuzeni Volkan Bahçekapılı ve Çağdaş Atan’ın kardeşi Cemal Atan...

Peki; Guti ve Quaresma’nın Beşiktaş’a gelişinde çok önemli rol oynayan Bulut’un eski ortağı kim? Okan Buruk’un çok yakın akrabası Hakan Buruk...


Spor kamuoyu geçtiğimiz hafta içinde Kasımpaşa yöneticisi Süha Sidal’ın yaptığı açıklamalarla çalkalanmış; Türkiye Futbol Federasyonu da salı günü teknik direktör Bülent Uygun’u menajerlik faaliyetlerinde bulunduğu gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk etmişti. Ayrıca aktif futbol yaşantıları devam etmesine rağmen ‘Mesky’ adlı menajerlik şirketine ortak oldukları ortaya çıkan Koray Avcı ve Murat Şahin de aynı gerekçeyle tedbirli olarak PFDK’ya gönderilmişti. Bülent Uygun bugün TFF’ye giderek hakkındaki bu suçlamayla ilgili detaylı bilgi verecek. FANATİK ise bu süreçte gözden kaçan bazı gerçekleri açıklıyor.




Varan 1: Ümit Karan ve Volkan Arslan da menajerlik şirketine ortak!
İstanbul Ticaret Odası’nın resmi internet sitesi www.ito.org.tr’de ‘664726/0’ sicil numarası ve ‘ARP Sportmarketing İnternational GMBH Menajerlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ unvanıyla yer alan firmanın ortakları aşağıda sıralanmıştır: Ümit Karan, Emin İnal, Tolga Başçivi, Volkan Arslan ve ARP Spormarketing International GMBH... 100 bin TL sermaye gösterilen bu firmaya; Karan, İnal, Başçivi ve Arslan 12 bin 250’şer lira ile ortak gözüküyor. Ortaklardan biri olarak yer alan ‘ARP Spormarketing İnternational GMBH’ adlı firmanın sahibi ise FIFA’nın resmi internet sitesinde Harun Arslan (menajer) olarak gösteriliyor. Ümit Karan halen Eskişehirspor; Volkan Arslan ise Orduspor’da top koşturuyor.

FANATİK Çok Özel / Zafer Büyükavcı




Varan 2: Patron Ahmet Bulut, peki ya asistanlar!
Özellikle Beşiktaş Yönetimi’nin yaptığı Quaresma ve Guti transferlerinde gösterdiği çabayla dikkat çeken ve Serdal Adalı ile Cengiz Zülfikaroğlu’yla birlikte tüm İspanya seyahatlerinde yer alan menajer Ahmet Bulut; halen ‘Foot&Ball Menajerlik Ajansı’nın sahibi... Bulut’un portföyünde Arda Turan, Emre Belözoğlu, Rüştü Reçber, Hakan Balta, Batuhan Karadeniz gibi isimler başta olmak üzere Türk Futbolu’nun gerçek anlamda büyük yıldızları yer alıyor. ‘FIFA menajeri’ lisansı da bulunan Ahmet Bulut’a, bu zorlu görevde kimler yardımcı oluyor? Bulut’un kendisine ait www.ahmetbulut.com.tr adlı sitesinde ‘Asistanlarım’ bölümünde yazılı iki isim var: Volkan Bahçekapılı, Cemal Atan...

Peki bu iki isim kim?

www.milliyet.com.tr adresinde 14 Ocak 2009 tarihinde çıkan bir haber, bizi Volkan Bahçekapılı’ya ulaştırdı. Bu habere göre; Volkan Bahçekapılı, Emre Belözoğlu’nun kuzeni... Emre Belözoğlu; hem Milli Takım hem de Fenerbahçe’de gösterdiği performansla ayakta alkışı hak ederken, kuzeni Volkan Bahçekapılı da Ahmet Bulut ile birlikte dev transferlere imza atıyor.

29 Mayıs 2005’te o dönem Beşiktaş’ta forma giyen Çağdaş Atan’ın İzmir’e giderken bir kavgaya karışması da bizi Cemal Atan’a ulaştırdı. Cemal Atan, şu an Basel’de forma giyen Çağdaş Atan’ın kardeşi...

FANATİK Çok Özel / Zafer Büyükavcı




Varan 3: Asistanlar kuzen-kardeş peki ya ortaklar!

Peki; Emre Belözoğlu’nun kuzeni Volkan Bahçekapılı ve Çağdaş Atan’ın kardeşi Cemal Atan ile dev transferler gerçekleştiren menajer Ahmet Bulut’un ortakları kim? Yine İstanbul Ticaret Odası’nın resmi internet sitesinden yardım aldık. ‘455896/0’ sicil numarası, ‘Futbol Enternasyonel Menajerlik Turizm İnşaat Tekstil Limited Şirketi’ unvanıyla sitede yer alan firmanın ‘ortakları’ ‘Ahmet Bulut ve Ayşe Orberk Bulut’, ‘eski ortakları’ ise ‘Hasan Yazıcı ve Hakan Buruk’ olarak gösteriliyor. Firma detayında ‘yetkililer’ kısmına girdiğinizde ise Hasan Yazıcı ‘Müdür’, Ahmet Bulut ise ‘Müdür Münferiden’ ibaresiyle yer alıyor. Peki Hasan Yazıcı ile Hakan Buruk kim? Hasan Yazıcı, www.galatasaray.org’de yer alan bilgiye göre ‘Bizimkent Galatasaray Futbol Okulu’nun Kenan Gözülordu ile birlikte ‘sorumlusu’... Hakan Buruk ise yine www.galatasaray.org’de yer alan bilgiye göre Göktürk Galatasaray Futbol Okulu’nun Ertuğrul Yiğit ile birlikte ‘sorumlusu’... Hakan Buruk aynı zamanda Galatasaray’a UEFA Kupası’nı kazandıran o muhteşem kadronun dinamosu Okan Buruk’un da çok yakın akrabası... İki kuzen; yani Okan Buruk ve Hakan Buruk, ‘456095/0’ sicil no’lu, Hakan Tekstil Spor Malzemeleri Promosyon Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi’ unvanıyla www.ito.org.tr’de yer alan ve toplam sermayesi 12 bin lira olan firmada da 4’er bin lira sermayeyle ‘ortaklar’ kısmında gözükmekteler.

Son dakika! Federasyon sınav açıyor

Futbol Federasyonu son günlerde menacerlerle ilgili spor kamuoyunda oluşan rahatsızlık sonrası sürpriz bir karar aldı. Başkan Mahmut Özgener ve ekibi, daha önce sınava girerek FIFA menaceri yetki belgesi alan isimleri, yeni bir sınavasokacak. Bu uygulamayla, yetki belgelerinin torpille ya da hileli alınıp, alınmadığıyla ilgili şüphelerin ortadan kaldırılması planlanıyor. Federasyon yeni bir sınav düzenlemek için FIFA’dan onay isteyecek. Yetki belgeleri olmadığı halde kulüplere oyuncu pazarlayan isimlerle ilgili de araştırma başlatıldı. Federasyon ayrıca 96 aktif futbolcudan bilgi istedi. Oyunculardan menacerlerinin isimleri, anlaşma şartları, verdikleri komisyonlarla ilgili bilgi talep edildiği öğrenildi.


FANATİK Çok Özel / Zafer Büyükavcı

4

Haberin Devamı
YORUM YAZ