MENÜ

Işıl Alben: Finalde Fenerbahçe gelsin

Galatasaray ile geçen yıl Euroleague şampiyonu olan Işıl Alben, aynı başarıyı bu kez formasını terlettiği Dinamo Kursk ile tekrarlamak amacında olduğunu söyledi ve ekledi: Finalde Fenerbahçe ile karşılaşmak isterim.

Işıl Alben: Finalde Fenerbahçe gelsin

Geçtiğimiz sezon Galatasaray ile kupayı kazanan Işıl, bu kez Kursk ile zafer peşinde koşacak.

İşte Işıl Alben'in çok özel açıklamaları;

“Geçen yıl çok özeldi. Kariyerimde çok fazla kupa kazansam da, geçen yıl benim için ayrı olacak. Dinamo Kursk’la kupayı tekrar kazanma şansım olduğunu düşünüyorum ve çok heyecanlıyım. Yurt dışında kariyerine devam eden bir Türk kadını olmak beni mutlu ediyor.Finalde Fenerbahçe ile karşılaşmayı isterim. Ben bir Türk olarak sadece basketbolda değil, diğer tüm branşlarda Avrupa’da Türk takımlarını destekliyorum.”

‘Geleceğimle ilgili karar vermedim’


“Kursk’ta yapacak hiçbir şey yok. Bunu bilerek gitmiştim ama evde sürekli yalnız olmak gerçekten zor. Özellikle ilk bir ay çok zorlandım. Türkiye’de bir ay sadece ev ve antrenman arası zaman geçirebilirim. Bu sorun olmaz. Ama buna mecbur olmak kötü hissettiriyor. Kursk, aralık ayında sözleşme yenileme teklifinde bulundu ama ‘sezon sonu konuşalım’ yanıtını verdim.”

‘Sürekli oynamaktan yorulmuştum’

“Dinamo Kursk’ta rolüm biraz farklı. Az süre alıyorum ama oyuna girince benden çok fazla şey bekliyorlar. Sonuçta yabancı oyuncuyum ve bir şeyleri değiştirmek için sahaya giriyorum. İlk başta zorlandım ama yeni düzene alıştım. Bir de yıllardır çok yorulmuştum. Galatasaray’da neredeyse 40 dakika oynuyordum. Lig bitiyor aynı şekilde milli takım başlıyordu. Biraz da Kursk’u bunun için tercih ettim.”

‘Şimdi sıra altında’

“Ekrem Memnun’la milli takımda Avrupa şampiyonu olmak için mücadele edeceğiz. Bir gümüş ve bir bronz madalyamız var. Şimdi altın almak istiyoruz. İyi bir takımız ama tek sorun hazırlık sürecinin çok kısa olması. Bunun da Ekrem Memnun’la beraber üstesinden geleceğiz.”

Gökhan German - Ceylan Çetin

Haberin Devamı
YORUM YAZ