Chelsea, Aston Villa'ya patladı: 8-0
İngiltere Premier Ligi'nde Chelsea, sahasında Aston Villa'yı 8-0 gibi tarihi bir skorla devirdi. Maçta yaşananları ve Ada'daki son haberleri, mücadeleyi canlı izleyen İngiltere temsilcimiz Edip Adanır yazdı

Haberin Devamı ›
Maçın gollerini Torres, Luiz, İvanoviç, Lampard, Ramires (2), Oscar ve Hazard kaydetti. Maça hızlı başlayan Chelsea 3'cü dakikada golü buldu. Sağdan Azpilicueta (Arkadaşları Dave diyor) ortasında enfes bir kafa vuruşuyla durumu 1-0 yaptı. 29. dakikada Luiz serbest vuruşu kullandı çok iyi vurdu 2-0. 34. dakikada Mata ortası Cahill vurdu, kaleciden dönen topu İvanoviç yakın mesafeden filelere gönderdi. İkinci yarı yine Chelsea üstünlüğüyle başladı. 58. dakikada hazardın pasında 30 metreden Frankie vurdu ve durumu 4-0 yaptı. Ramires oyuna yeni giren Piazo'un pasında beşinci golü kaydetti. Piazonun düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Oscar gole çevirdi. Hazard kendi getirdiği topta soldan çok iyi vurdu 7-0 ve son dakikada Ramires golü attı ve Chelsea taraftarlarına 8-0 lık bir yılbaşı hediyesi verdi.
Şimdi maça gelirsek
Erken gelen gol Aston Villa için kabus gibiydi. Aldıkları iki galibiyetten sonra Stamford Bridge'e gelirken hala o havada oldukları için sürklase oldular. Kalecileri Guzan son derece başarılı olmasa (Genç Piazon'un penaltısını kurtarması gibi) fark 10'ları bulabilirdi. Büyük yetenek denilen Benteke sanki Chelsea defans oyuncusu gibi oynadı ve tam 10 kere ofsayta düştü. İnişli çıkışlı futbol oynayan Chelsea bugün oynadığı futbolla seyircisinden alkış aldı almasına da...
Yine aynı tezahürat...
Di Matteo lehine tezahürat başlarken Benitez beyaz kağıdına neler yazıyordu çok merak ediyorum. Bir de Mourinho ile ağız dalaşına girmesi çok enteresan. Bir radyoya kendisinin Real Madrid'in başına geçeceğini söylemiş. Mourinho'dan cevap gecikmeden, 'O kendi işine baksın bir chelsea taraftarı olarak Corinthias ile oynarlarken beni ve Real Madrid'i düşünmediğini tahmin ediyorum.
Gelelim balonlara
Ramires ve Bertrand Chelsea'nin belkemiği oyuncular. Kimseye satmazlar. Bugün Sturridge Liverpool için sağlık kontrolünden geçti. 1 Ocakta haftada 60 bin Pound senelik olmak üzere üç senelik kontrat imzalayacak. Burak işi de güme gitti mi gitti. Liverpool Arda ile en ufak bir temasımız olmadı derken Nuri ile sezon sonunda yolların ayrılacağını açık açık beyan ettiler. Arsenal ise 'Nasıl olur da Galatasarat Andre Santos'la ilgilenir. Schalke maçında oynayamayacak oyuncuya neden transfer teklif etsin' diyerek noktayı koydu. Bugün erken gelen golle ikisi de rahat bir maç çıkardı.Luiz çok top kaptırdı. Derli toplu bir takım bu hataları affetmez.Geride Cahill ve İvanoviç karşılarında rakip olmasa da çok rahat ve uyumlu oynadılar.Takım olarak Chelsea bugün çok güzel bir futbol oynadı.'Geçici menecer' Benitez'le yola devam edeceklerini hiç zannetmiyorum. Frankie maçtan önce amcasının takımına (QPR) transferinin söz konusu olmadığını söylerken Amerika'da Beckham'ın yerini alması için teklif olduğunu doğruladı
İlginç bir not
28. dakikada yardımcı hakem Anthony Taylor ile maçın hakemi Philip Dowd arasında bir konuşma oldu. Yardımcı Chelse doktoruyla konuştu.içeri girdiler bıraz sonra yardımcı Ashley Cole'u yanına çağırıp birşey verdi o da hakemin yanına gidip elindekini verdi.Hakem de 'ilaç olduğunu tahmin ediyorum' aldı ve yuttu. Biraz sonra mesele anlaşılır basın toplantısında. 26 Aralıkta underground grevi olduğu için maç programım evde yatmak. Hepinize iyi seneler dilerim. Stamford Bridge'den selamlar sevgiler.
Edip Adanır
CHELSEA: Cech, Ivanovic, Cole, David Luiz, Cahill, Azpilicueta, Lampard (Ramires Dk.61), Mata (Piazon Dk.74) Moses, Hazard, Torres (Oscar Dk.67)
ASTON VİLLA: Guzan, Clark, Lichaj (Bennett Dk.56), Baker, Lowton, Westwood (Ireland Dk.56), Bannan, Herd, Holman , (Bowery Dk.79), Benteke, Weimann
STAT: Stamford Bridge
KART: Yok
GOLLER: Torres, Luiz, İvanoviç, Lampard, Ramires (2), Oscar, Hazard
HAKEM: Phil Dowd