MENÜ

Hindisan'da futbol seferberliği

Dünya futbolunun efsanevi isimlerinden Jay Jay Okocha, Cannavaro, Pires, Fernando Morientes, Robbie Fowler ve Maniche, futbola geri dönmeye hazırlanıyor.

Hindisan'da futbol seferberliği

Amaç, Kriket'in çok daha yaygın olduğu Hindistan'da futbolu da tanıtmak ve daha yaygın hale getirmek. Bu nedenle dünya futbolunun teknik düzeyi üst seviyedeki eski futbolcularla anlaşmalar sağlandı. Aralarında Fenerbahçe'nin eski Nijerya A milli futbolcusu 39 yaşındaki Jay Jay Okocha'nın da olduğu 30 dünya yıldızı futbolcu Hindistan'a yolcu. Dünya futbolunda isim yapmış eski futbolcuların çok olduğu 30 dünya yıldızı futbolcu Hindistan Futbol Ligi'indeki 6 takıma kurayla paylaştırılacak. Her takıma devlet tarafından ilk sezon için 2 Milyon Euro destek verileceği açıklandı. 25 Şubat-8 Nisan 2012 tarihleri arasında altı 1. lig kulübü arasında lig maçları planlandı. Her takımda en fazla dört yabancı futbolcu ile 6 futbolcu 21 yaş altı olması şartı konuldu.

ESKİ ÜNLÜ STARLAR REVAÇTA

Hindistan'da yeni organize edilecek ligle beraber sahalara yeniden dönecek olan eski Fenerbahçeli futbolcu Jay Jay Okocha'nın yanı sıra Hamburg'lu Sorin, İtalyan futbolunun efsane isimlerinden Fabio Cannavaro, Arsenal'in Fransız yıldızı Pires, İspanyol golcü Fernando Morientes, Liverpoollu dünyaca ünlü forvet Fowler lige renk ve güç katacak. Hindistan Ligi'nin ilk sezon maçlarının yayın haklarının başta Asya Kıtası olmak üzere, Avrupa ve Amerika'ya satılacağı öne sürülürken, bu sayede futbolseverlerin özledikleri isimlere yeniden kavuşacakları belirtildi.

İSA DEVEÇEKEN - FRANKFURT / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ