MENÜ

Hidayet Türkoğlu: Demirel'den destek beklerdik

Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu ülkemizde düzenlenen Eurobasket 2017 hakkında konuştu. Gurur duyulacak bir takım kurduklarını söyleyen Türkoğlu, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’e ise sitem etti.

Hidayet Türkoğlu: Demirel'den destek beklerdik

2017 Avrupa Şampiyonası’nı ardından TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve TBF CEO’su Ömer Onan güncel konular üzerine açıklamalarda bulundu. Çok başarılı bir organizasyonu geride bıraktıklarını söyleyen başkan Türkoğlu, “Turnuvayı başarı ile noktaladığımızı ve ekip olarak iyi organize olup, tecrübelerimizi yansıttığımızı düşünüyoruz. Mücadelesiyle, hırsıyla halkımızın gurur duyacağı bir takım kuracağımızı her fırsatta dile getiriyorduk. Hedefimiz önce 2019 Avrupa Şampiyonası daha sonra da 2020 Tokyo Olimpiyatları. Ufuk hoca ile birlikte aynı havayı devam ettirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

‘Duyarsızlığı bizi üzdü’

FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’den hiç destek görmediklerini dile getiren Türkoğlu, “FIBA Avrupa Başkanı’nın haksız hakem kararlarına duyarsız kalması bizi gerçekten üzdü. Ayrıca bu süreçte Demirel’in ‘Şampiyona gecesi için davet almadım’ sözlerine inanamadık. Gecemize de antrenmanlarımıza da gelmedi. Kendisi tribünlerin dolmadığını söyledi. Halkımız bayram olmasına rağmen salonlarımızı doldurdu. Müsabakalarımıza gelen tüm sporseverlere tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

‘Erdenay’ın okuduğuna inanmıyorum’

TBF CEO’su Ömer Onan da Infront şirketi ile yapılan kontrata değindi. Kulüplerin güçsüz bırakıldığını söyleyen Onan, “Şirketin payını yüzde 27- 28’lerden yüzde 5-10’lara indirdik, kulüplerin daha fazla kazanabilecekleri bir sözleşme üzerinde anlaştık. Harun Erdenay herkesin sevdiği bir isimdir. Ben bu sözleşmeyi Harun Erdenay’ın okuduğuna inanmıyorum. Çünkü okuyan, bu sözleşmeye imza atmazdı” dedi.

‘Kendimize güveniyoruz’

Hidayet Türkoğlu, göreve geldikleri günden bu yana önceki yönetimin merkezi pazarlama ajansı Infront ile imzaladığı sözleşmeyi revize etmek için çalıştıklarını belirterek, “Nihayet, Avrupa Şampiyonası’nın son günü bu anlaşmayı yenileyerek yeniden imzaladık. Infront şirketiyle yapılan anlaşmayı revize etmek için 10 aydır uğraşıyoruz. Eski anlaşma ile yenisini kıyasladığımızda, kulüplerin yıllık 3 milyon Dolar daha fazla geliri olabileceğini görüyoruz. Anlaşmanın süresine bakacak olursanız 20 milyon Dolar’a yakın bir kayıp gerçekleşecekti” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ