MENÜ

Herkes yanlış, Aziz Yıldırım doğru olabilir mi?

Yazarımız Mehmet Demirkol, Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal'ın istifa etmesini yorumladı.

Herkes yanlış, Aziz Yıldırım doğru olabilir mi?

"Öncelikle şaşırdım. Ersun Yanal'ın yine alttan alacağını düşünüyordum. Ancak demek ki bu sefer baskı dayanılmaz boyuta gelmiş. Bu istifa kararının Aziz Yıldırım'ın yaptığı açıklamadan ziyade Feridun Niğdelioğlu'nun haberinden sonra 2 gün boyunca kulüpten bir açıklama yapılmamasına bağlı olduğunu düşünüyorum. Ersun Yanal, Aziz Yıldırım'ın net bir şekilde onu istemeyen oyuncuların tarafında yer almasını kabul edememiş olmalı.

Haberin Devamı

Geçen yıl Aykut Kocaman'ın ayrılmasının ardından Ersun Yanal isminin ortaya atıldığında Yanal ve Yıldırım'ın kişilik olarak birlikte çalışmaları çok zor iki ego olduğunu söylemiştim. Çünkü Yanal, Denizlispor'dan bu yana çalıştığı kulüplerde hemen her yönetimle ve birçok oyuncuyla sorunlar yaşamıştı. Değişik bir disiplin ve sosyal ilişki yöntemi var. Zor bir adam... Doğru bildiklerinden kolay kolay çıkmaz. Dolayısıyla Aziz Yıldırım gibi bir egoyla yaşayabilmesi çok mümkün görünmüyordu. Geçen 1 yılda Yanal zaman zaman alttan alarak bu ilişkiyi götürmeyi başardı. Oyuncularını da disiplin anlayışı ve sistemine ikna etti, şampiyon da oldu. Bugğün Yanal, dünkünden farklı birisi değil.

Benim daha çok şaşırdığım Aziz Yıldırım'ın Yanal'ı çok iyi tanıyor olmasına rağmen 1 yıl sonra hâlâ onun yöntemlerini bu kadar ağır bir şekilde sorguluyor olması. Yıldırım, bugüne kadar Denizli, Löw, Zico, Aykut Kocaman vs. her karakterden başarılı olmuş teknik direktörle hep sorun yaşayarak ayrıldı. Bugün de Yanal'la aynı şey oluyor. Bütün bu isimler yanlış, Aziz Yıldırım doğru olabilir mi? Eğer öyleyse Aziz Yıldırım nasıl oluyor da, bütün bu isimlerin yanlış olduklarını önceden değerlendirme başarısını gösteremiyor? Bu kadar değerlendirme başarısızlığı bir başkanı zaten başarısız yapmaz mı?

Haberin Devamı

Başta da söylediğim gibi, Ersun Yanal'ın bu kez alttan almayıp istifa etmesine şaşırdım. Ama yaptığı saygın bir hareket, buna hiç kuşku yok."

YORUM YAZ