MENÜ

Hem Terim hem Hamzaoğlu'nun gözdesi: Hakan Balta

Sarı-kırmızılı kulübün geçtiğimiz günlerde 2016 yılında sona erecek olan sözleşmesini 2 yıl daha uzattığı tecrübeli defans oyuncusu Hakan Balta, istikrarlı görüntüsü ile dikkat çekiyor.

Hem Terim hem Hamzaoğlu'nun gözdesi: Hakan Balta

Galatasaray'da 9. sezonunu geçiren deneyimli oyuncu, 276 resmi maçta sarı-kırmızılı formayı terletti. Bu maçların 248'inde sahaya ilk 11'de çıkan Balta, yalnızca 28 maçta oyuna sonradan dahil oldu.

Haberin Devamı

TAKIMININ EN İSTİKRARLISI

2007-2008 sezonu öncesi transferin son gününde Vestel Manisaspor'dan 3 yıllığına transfer edilen Hakan Balta, sarı-kırmızılı takımın en istikrarlı isimlerinden biri olmayı başardı. 9 sezondur Galatasaray forması giyen 32 yaşındaki oyuncu, hem kulübünün hem de milli takımın vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı. Bu sezon ligde geride kalan 7 maçın tümünde 90 dakika sahada kalan tecrübeli oyuncu, kaleci Muslera ile birlikte en çok forma şansı bulan isim oldu.

10 KUPA KALDIRDI

Takıma katıldığı 2007-2008 sezonunda o zamanki adıyla Turkcell Süper Ligi şampiyonluğunu yaşayarak ilk kupasını kaldıran Balta, o sezondan bu yana çıktığı resmi organizasyonlar da 10 kez kupa sevinci yaşadı. 4'er kez Süper Lig ve Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan Hakan Balta, 2 kez Ziraat Türkiye Kupası'nı kaldırma sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

FATİH TERİM'İN VAZGEÇİLMEZİ OLDU

Galatasaray'ın yanı sıra milli takımın da vazgeçilmezleri arasına giren Balta, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde oynanan son 5 maçta 90 dakika sahada kaldı. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda mağlubiyet yüzü görmezken, kalesinde ise yalnızca 2 gol gördü.

SÖZLEŞMESİ 2 YIL DAHA UZATILDI

Geçtiğimiz günlerde 2016 yılında sona erecek olan sözleşmesi 2 yıl daha uzatılan Hakan Balta'nın yıllık 1 milyon 250 bin euro alacağı ve maç başına da 15 bin euro kazanacağı açıklanmıştı.

İHA

YORUM YAZ