MENÜ

Gururumuz Enes Kanter!

ABD Basketbolcuları ile Dünya Karması Basketbolcularını karşı karşıya getiren "Hoop Summit" basketbol karşılaşmasına Türk basketbolcu Enes Kanter damgasını vurdu.

Gururumuz Enes Kanter!

ABD Takımı'nın Dünya Karması'nı 101-97 yendiği maçta 24 dakikada 34 sayı kaydeden ve 13 ribaunt alan Enes Kanter, bu karşılaşmalarda "en skorer oyuncu" kategorisinde rekorunu elinde tutan Alman yıldız Dirk Nowitski' nin rekorunu da elinden aldı ve kendisinden "Türk kasırgası" olarak söz ettirdi.Özellikle pota altında çok etkili olan Enes, ribauntu aldıktan sonra çevresinde 2-3 rakip olmasına rağmen cesurca yükselip takımına sayılar kazandırabiliyor.

Hoop Summit maçında attığı 34 sayı ile maçın en skorer ismi olan Enes, aldığı 13 hücum ribauntu ile en fazla hücum ribauntu alan oyuncu oldu.

1992 doğumlu Enes Kanter, Fenerbahçe ekolünden geliyor. Bu sezon başında Fenerbahçe'nin yeni sözleşme teklifini reddeden genç oyuncu, eğitimi Amerika Birleşik Devletleri'nde sürdürmek istediğini söyleyerek takımdan ayrılmış ve Fenerbahçeli yöneticilerin tepkisini çekmişti. Enes Kanter bu sezon ABD'de Stoneridge Prep takımı ile High School kategorisinde oynadı.

2009 yılında İstanbul'da düzenlenen Liselerarası Dünya Basketbol Şampiyonası'nda gösterdiği başarılı performansla Doğa Koleji'ne şampiyonluk sevinci yaşatan Enes Kanter, aynı yıl FIBA Avrupa Yılın Oyuncusu Ödülleri'nde, '2009 yılı genç erkek oyuncusu' kategorisinde aday gösterilmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ