MENÜ

Türkiye, Dünya Güreş Şampiyonası'nda iddialı

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Dünya Güreş Şampiyonası hazırlıkları kapsamında ne gerekiyorsa yapıldığını belirterek, "Umuyorum bol madalyalı bir şampiyona geçireceğiz" dedi.

Türkiye, Dünya Güreş Şampiyonası'nda iddialı

Yerlikaya, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te 8-14 Eylül tarihlerinde organize edilecek Dünya Güreş Şampiyonası ile ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlık dönemini çok iyi geçirdiklerini ve kampların hiçbir aksilik olmadan tamamlandığını vurgulayarak, "Hedefimiz belli, sporcularımız milletimizin dualarıyla madalya için mücadele edecek. Hepsine güvenimiz tam. Hazırlık anlamında ne gerekiyorsa yapıldı. Umuyorum bol madalyalı bir şampiyona geçireceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Şampiyona öncesinde madalyanın rengi veya sayısıyla ilgili yorum yapmayı doğru bulmadığının altını çizen Yerlikaya, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sporcularımız mindere çıkacak ve terinin son damlasına kadar savaşacak. Sonuçlarını hep beraber göreceğiz. Geçtiğimiz sene Macaristan’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda 4 bronz madalya kazanmıştık. Bu sene bu rakamın üzerine çıkmak istiyoruz. Ayrıca 2015 yılında yapılacak Dünya Kupası’nda olimpiyatlar için kota mücadelesi olacak. Bu seneden olimpiyat kota mücadelesinin yatırımlarını yavaş yavaş yapmaya başladık. Milli takımda yeni yüzler, yeni heyecanlar var. Umutlarımız ve beklentilerimiz büyük."

Bakan Kılıç’a teşekkür

Hamza Yerlikaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a, Serbest Güreş Milli Takımı kampını ziyareti nedeniyle teşekkür ederek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Güreşe çok yakın bir bakanımız var. Kendisi yakın olduğu kadar da ilgili bir insan. Zaman zaman sporcularımızı ziyaret ediyor ve ihtiyaçlarını sorar şekilde yakından ilgileniyor. Sayın bakanımıza verdiği destek nedeniyle teşekkür ediyoruz. Umuyorum kendisinin de yüzünü kara çıkarmayacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

21 Türk sporcu mindere çıkacak

Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türkiye, 21 sporcuyla mindere çıkacak. Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından sıkletlerinde "dünyanın en iyi güreşçileri" olarak gösterilen Taha Akgül ve Rıza Kayaalp’in de yer aldığı milli takım şu sporculardan oluşuyor:

Serbest stil: 57 kilo: Ahmet Peker, 61 kilo: Münir Recep Aktaş, 65 kilo: Mustafa Kaya, 70 kilo: Yakup Gör, 74 kilo: Soner Demirtaş, 86 kilo: Selim Yaşar, 97 kilo: Şamil Erdoğan, 125 kilo: Taha Akgül.

Grekoromen stil: 59 kilo: Fatih Üçüncü, 66 kilo: Atakan Yüksel, 71 kilo: Yunus Özel, 75 kilo: Şeref Tüfenk, 80 kilo: Selçuk Çebi, 85 kilo: Metehan Başar, 98 kilo: Cenk İldem, 130 kilo: Rıza Kayaalp.

Kadınlar: 48 kilo: Evin Demirhan, 53 kilo: Merve Kenger, 58 kilo: Elif Jale Yeşilırmak, 63 kilo: Buse Tosun, 75 kilo: Yasemin Adar.

YORUM YAZ