MENÜ

Gövde gösterisi: 5-1

Zirve için iştahlanan rakiplerine Fenerbahçe dün gece “Hodri meydan” dedi. İlk 45 dakika 'fırtına öncesi sessizlik' gibiydi. Ersun Yanal'ın öğrencileri ikinci yarıda coştukça attı, attıkça coştu. Sarı-Lacivertli ekip, bir ara 1-1'e gelen mücadelede Kayserispor kalesini resmen topa tuttu...

Gövde gösterisi: 5-1

Muhteşem şov, Baroni’nin penaltısıyla başladı. Sow’un volesi tribünleri ayağa kaldırdı. Topal’ın kafası çok şıktı. Emenike’nin şutu adam sakatlayacak cinstendi. Hele Caner’in füzesi... Şimdiden sezonun en iyileri arasına girdi. Fenerbahçe ilk yarıyı zirvede, rekor puan farkıyla, en çok gol atan takım olarak tamamladı

İlk yarının şampiyonu!
Fenerbahçe’nin geçtiğimiz hafta aldığı Karabük yenilgisi teknik direktör Ersun Yanal’ı hedef haline getirmişti. Skoru lehine çevirmek için yaptığı Webo hamlesi Karabük’te tutmayan Yanal, ‘B’ planı olmadığı için eleştirilmişti. Cezalı Alves’in yerine Bekir 11’de yer bulurken, Alper’i kesen Yanal, 3 haftadır kadroya giremeyen Meireles’i sahaya sürdü. Başlangıç düdüğünden itibaren baskı kuran taraf Fenerbahçe’ydi. Karabük maçında Volkan ve Caner’in dışında tel tel dökülen Kanarya’da bu kez futbolcuların hırsı dikkatlerden kaçmadı. Ancak yanlış şut ve pas tercihleri ilk 45’te golü getirmedi. Fenerbahçe’nin etkili bir şekilde rakip sahaya gittiği bölge sağ kanattı. Gökhan-Kuyt ikilisinin uyumu ve performansı, Sarı-Lacivertliler’i birçok pozisyona soktu. Onlardan biri de 26’da yaşandı. Gökhan ortaladı. Baroni’nin gelişine vuruşu az farkla dışarı çıktı. 28’de Baroni çok sert vurdu. Gökhan son anda kornere çeldi. 33’te Baroni yine şutladı, çerçeveyi tutturamadı. 34’te Gökhan’la başlayan atakta Kuyt sağ çizgiye indi. Hollandalı’nın ortasına Sow voleyle karşılık verdi ama başarılı değildi. 40’ta Baroni 5. şutunu çekti, çerçeveyi tutturdu ama Gökhan’ı geçemedi. 44’te günün hayal kırıklığı Meireles’in şutu direği sıyırdı.

Baroni pes etmedi

47’de Baroni pes etmedi, bir şut daha çekti. Ancak top Gökhan’da kaldı. Gökhan’ın bindirmeleri 50’de olumlu sonuçlandı. Yıldız futbolcunun ortasına Yalçın elle müdahale etti, hakem ‘penaltı’ dedi. 51’de topun başına geçen Baroni, takımını öne geçirdi: 1-0. 59’da Salih sağdan ortaladı. Bobo’nun altıpas çizgisi üzerinde topa dokunması yetti: 1-1. 61’de Fenerbahçe atağı yine sağdan gelişti. Kuyt ortaladı. Sow müthiş bir vuruşla ağları havalandırdı, yedikleri goldeki hatasını telafi etti: 2-1. 63’te Baroni soldan korneri kullandı. Mehmet Topal kafayla ağlara gönderdi: 3-1. 70’te Baroni ortaladı. Sow indirdi. Emenike öyle sert vurdu ki, Gökhan’ı çaresiz bıraktı: 4-1. 74’te Biseswar kale önünde zor olanı yaptı, topu dışarı yolladı. 76’da bu kez Caner sahne aldı. “Yok artık” dedirten bir gol attı. Alper’in kafayla indirdiği topa ceza sahası dışından muhteşem vuran Caner, farkı 4’e çıkardı: 5-1.

Yok böyle bir hırs!

Ersun Yanal, Kayserispor maçına çok önem veriyordu. Karabük mağlubiyeti sonrası heyecanlanan rakiplerinin zirve yarışında umudunu azaltmak isteyen Yanal’ın öğrencileri, dünkü 90 dakikada yalnızca aldığı sonuçla değil oynadığı arzulu futboluyla öne çıkmayı başardı. Puanını 41’e çıkaran Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray’ın 8 puan önünde ilk yarının şampiyonu olmayı başardı!
Sedat Hardal

Haberin Devamı
YORUM YAZ