MENÜ

Gönderilerek takımları pişman eden futbolcular! Listede Muslera ve Gomis de var...

Konu transfer olduğunda her takım her zaman doğru hamleleri yapamıyor. İyi fiyata gönderdiğine inandığınız bir futbolcu, gittiği takımda adeta destan yazarak sizleri pişman edebiliyor. Fernando Muslera, Bafetimbi Gomis ve Alex Telles gibi, Galatasaraylı taraftarların gönlünde yer edinen isimlerin de bulunduğu bu liste mevki mevki transfer pişmanlıklarını sizlere hatırlatacak!

Kaleye Galatasaraylı taraftarların sevgilisi, ama Lazio’nun pişmanlığı olan Muslera’yı koyuyoruz. Sadece Galatasaray değil, Türk futbol tarihine de adını yazdıran Fernando Muslera, 11 Ağustos 2011’den beri Galatasaray forması giyiyor. 25 yaşında Lazio’dan 6 Milyon 750 Bin Euro ve Lorik Cana karşılığında transfer edilen Fernando Muslera’nın piyasa değeri 2014-2017 yılları arasında 20 Milyon Euroları görmüş hatta kaleci dünyanın en iyi eldivenleri arasında gösterilmişti.

Haberin Devamı

Barcelona efsanesi olan ve dünyanın hala en iyi savunmacıları arasında gösterilen Gerard Pique, Barcelona altyapısında yetişmiş ve sonrasında Manchester United’ın yolunu tutmuştur. Manchester United forması altında bir türlü bekleneni veremeyen ve Sir Alex Ferguson’ın gözüne giremeyen Gerard Pique 2008 yılında altyapısından yetiştiği Barcelona’ya 5 Milyon Euro gibi cüzi bir bedelle transfer olmuştur.

Konu Chelsea olunca pişmanlşık kelimesi hemen hemen her transferde kendisini hissettiriyor. Chelsea’nin 2011 yılında Feyenoord’da forma verdiği ve şans vermeyip her sene neredeyse kiralık olarak gönderdiği Nathan Ake, 2017 yılındaysa 22 Milyon Euro’ya Bournemouth’a transfer olmuştur. Chelsea her ne kadar kara geçtiğini düşünüp derin bir nefes alsa da Nathan Ake bu sezon Manchester City’ye 45 Milyon Euro bedelle transfer oldu ve premier ligin en değerli savunma oyuncularından birisi olarak görülüyor.

Haberin Devamı

Gönderilerek takımları pişman eden futbolcular Listede Muslera ve Gomis de var...

Sol bek mevkisine bu sefer Galatasaraylıların pişmanlığı Alex Telles’i koyuyoruz. Pişmanlık nasıl olmaz ki, ülkemize wonderkid kırk yılda bir geliyor ondan da Galatasaray kara geçemedi. 27 yaşında olan ve transferi için 35-40 Milyon Euro gibi meblağlar konuşulan Alex Telles, 2014 yılında geldiği Galatasaray’dan 2016 yılında 6.5 milyon Euro gibi cüzi bir miktarla takımdan ayrılmıştır.

2007’yle 2014 yılları arasında Benfica’da yetişen ama yalnızca Benfica formasıyla 2 maça çıkan Cancelo’nun kıymetini başka takımlar bilmiştir. 2015 yılında o dönem için karlı görünerek 15 Milyon Euro’ya Valencia’ya transfer olan Cancelo önce 40 Milyon Euroya Juventusa, ardından 65 Milyon Euro’ya Manchester City’ye transfer olmuştur. O zamanlar şans vermedikleri Cancelo’yu 15 Milyon Euro’ya sattığına sevinen Benfica, sonrasında harcanan 105 Milyon Euroyu gördükçe dizlerini dövüyordur.

2008 yılında Vasco’dan Inter’e transfer olan Coutinho, Çizme temsilcisinde şansı yaver gitmemiş ve şansını değerlendirememiştir. 13 Milyon Euro’ya Liverpool’a transfer olan Coutinho hakkında Inter elden çıkardık gibi düşünürken bu düşünce 2018 yılında 6 Ocak tarihinde yerini pişmanlığa bırakmıştı.

Haberin Devamı

Şu anda değeri 120 Milyon Euro olan ve belki de dünyanın en iyi orta sahası olan De Bruyne’den Chelsea 2014 yılında elinden çıkartmak için tüm yolları deniyordu. Oyuncuyu 2014 yılında Wolfsburg’a 22 Milyon Euroya kakaladığını düşünen Chelsea, oyuncunun her geçen gün yükselen performansını gördükçe şans vermediği için kimi suçlayacağını şaşırmıştır.Gönderilerek takımları pişman eden futbolcular Listede Muslera ve Gomis de var...

Geçtiğimiz sezon futbolu bırakıp basketbolda Michael Jordan gibi geri dönen ve Groningen’de forma giyen Arjen Robben, Real Madrid’de egonun kurbanı olmuştur. 2007 yılında Real Madrid’in 35 Milyon Euro ödeyerek kadrosuna kattığı Hollandalı dünya starı Robben, Ronaldo’nun ve Kaka’nın takıma dahil edilmesiyle kadroda daha fazla düşünülmemiş ve 10 Milyon Euro zarar edilerek 25 Milyon Euro’ya Bayern Münih’e transfer olmuştur.

PSV formasıyla fırtına gibi esen ve 2015 yılında Manchester United’a transfer olan Memphis Depay’dan beklentiler de fazlaydı. Ama Manchester United sadece Depay’a 1 buçuk yıl dayanmış ve ardından futbolcuyu 18 Milyon Euro zarar ederek 16 Milyon Euro’ya satmıştır. Sonrasında bilin bakalım ne oldu? Lyon’da fırtınalar gibi esen Memphis Depay’ın şu anda değeri 44 Milyon Euro ve oyuncunun Barcelona’ya transfer olacağı iddiaları her gün daha da güçleniyor.

Haberin Devamı

Milan’ın 2007 yılında kadrosuna kattığı Aubameyang, kiralık olarak tam 23 yaşına kadar bir çok kulüpte forma giymiş, iyi de futbol oynamış ama milan’da kadroya dahil olamamıştır. 1 Ocak 2012’de 1.8 Milyon Euro’ya Milan’dan Saint Etienne’e transfer olan Aubameyang burada gösterdiği iyi bir performansın ardından 13 Milyon Euroya önce Dortmund’a sonra da 64 Milyon Euro’ya Arsenal’a transfer olmuştur.

Gönderilerek takımları pişman eden futbolcular Listede Muslera ve Gomis de var...

Galatasaray’a bedava transfer olan ve Süper Lig’de attığı 29 golle hem gol kralı olan hem de takımını şampiyon yapan Bafetimbi Gomis, tek sezonda gösterdiği performansla muhteşem bir grafiğe imza atmış ve taraftarın sevgilisi olmuştur. Ama Galatasaray Gomis’in değerini anlamamış ve sözleşme şartlarında anlaşamayarak sonrasında aldığı forvetlere tonlarca para ödedi.

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ