MENÜ

'Galyalı kahraman Griezmannix'

Fransa Milli Takımı, ev sahibi olduğu Euro 2016 Yarı Finali’nde 1958’den bu yana deviremediği Almanya’yı saf dışı bırakarak 10 Temmuz’daki finalde Ronaldo’lu, Quaresma’lı yıldızlar topluluğu Portekiz’in rakibi oldu, ülke resmen bayram yerine döndü.

'Galyalı kahraman Griezmannix'

Maçın oynandığı Marsilya kenti ve başkent Paris başta olmak üzere, Fransızlar tüm kentlerde konvoylar oluşturarak dünya şampiyonu Almanya’ya karşı elde ettikleri tarihi zaferi kutladı.

‘Zizou değil Grizou’

58 yıl sonra gelen zaferin mimarı ise dünyanın en iyi kalecisi olarak lanse edilen Alman file bekçisi Manuel Neuer’e biri penaltıdan olmak üzere 2 gol atan ve toplamda 6 golle krallık tahtında yer alan Antonie Griezmann oldu. Fransız basını, Fransa’ya 1998’de Dünya Kupası’nı kazandıran ve ‘Zizou’ lakaplı Zinedine Zinade’a atıfta bulunarak Griezmann’a da ‘Grizou’ lakabını taktı.

‘Almanlar’a futbol dersi’

Fransa’nın saygın gazetelerinden L’Equipe, Almanya zaferini ‘Coşku’ başlığıyla duyururken, Fransız futbolcuların ‘yenilmez’ denilen Almanya’ya futbol dersi verdiğini yazdı. Griezmann’a da ayrı bir parantez açan gazete, Atleticolu golcünün yakın gelecekte Michel Platini ile kıyaslanır duruma geleceğini iddia etti. İspanyol basını da maçta 2 gol atan Griezmann’ı yere göğe sığdıramadı. Marca, “Galyalı kahraman Griezmannix”, AS ‘Ulusal kahraman Griezmann’ manşetleriyle gol kralı oyuncudan övgü dolu sözlerle bahsetti.

'Bu defa kaçırmadım'

Almanya maçının kahramanı Antoine Griezmann, Atletico Madrid ile Real Madrid arasında oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde kaçırdığı penaltıyı unutmuşa benzemiyor. Almanya’yı 2-0 yendikleri yarı final maçı sonrası konuşan 25 yaşındaki golcü, “Şampiyonlar Ligi finalinde penaltıyı kaçırmıştım ve böyle büyük bir maçta penaltıdan gol atmayı çok istiyordum. Bu kararı alıp golü attığım için çok mutluyum” dedi. Şampiyonalardaki toplam gol sayısını 6’ya yükselten ve 9 gollü Platini-Ronaldo ikilisine yaklaşan Griezmann, Fransız efsane ile karşılaştırılmasına ise temkinli yaklaştı. 25 yaşındaki oyuncu, “Michel Platini’nin seviyesinden hâlâ çok uzaktayım ama umuyorum ki bir gün o seviyeye yaklaşabilirim” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ