MENÜ

Galatasaray'da babalarını takip eden çocukları! Hamza Yiğit Akman ve Efe Akman...

Galatasaray'ın eski futbolcusu Ayhan Akman'ın oğulları Hamza Yiğit Akman ve Efe Akman sezonu şampiyonlukla noktaladı. İki genç futbolcu da Galatasaray'ın alt yapısında yer alıyor. Performansları ile göz dolduruyorlar. Hamza Yiğit Akman U19'da, Efe Akman da U16'da şampiyon olan takımın kadrolarında yer aldı.

Galatasaray'da babalarını takip eden çocukları! Hamza Yiğit Akman ve Efe Akman...

Süper Lig'de bu sezon beklentilerin aşağısında kalan Galatasaray'da altyapının başarısı bir nebze de olsa camiada yüzleri gülümsetti. Yıllardır Sarı Kırmızılı kulübün akademisi başarılı bir grafik çizerken bu sezon da hem U19 hem de U16'da şampiyon olmayı başardı. Bu iki takım kadrosunda da dikkat çeken isimlerin ortak noktası şaşırttı.

Haberin Devamı

Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden olan Ayhan Akman'ın oğulları Hamza Yiğit Akman ve Efe Akman'ın Galatasaray altyapısında yaşadıkları şampiyonluklar gözlerden kaçmadı. İki genç futbolcu da Galatasaray'ın alt yapısında yer alıyor. Performansları ile göz dolduruyorlar. Hamza Yiğit Akman U19'da, Efe Akman da U16'da şampiyon olan takımın kadrolarında yer aldı.

Babaları gibi dinamizm ve coşkulu bir şekilde oyunlarını geliştiren genç futbolcular şimdiden futbol dünyasına şampiyonluklarla başlamış oldu. Ayhan Akman da kariyeri boyunca 4 Süper Lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası şampiyonluğu ve 1 Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Hamza Yiğit Akman bu sezon U19 Süper Lig'inde toplamda 32 maçta görev aldı ve 8 gol, 7 asistlik katkı sağlayarak takımının şampiyonluğunda önemli rol üstlendi.

Haberin Devamı

Galatasarayda babalarını takip eden çocukları Hamza Yiğit Akman ve Efe Akman...

Futbolcu ailesi

Ayhan Akman'ın genlerinden tanıdık bir isim daha dikkatleri çekiyor. 45 yaşındaki futbol adamının yeğeni Ali Akman'da Bursaspor'da kısa sürede büyük yankı uyandıran bir performansa imza atarak yurt dışının yolunu tuttu. 20 yaşındaki genç futbolcu Almanya Bundesliga ekiplerinden Eintracht Frankfurt ilse 2025 yılına kadar sözleşme imzaladı. Alman ekibi Ali Akman'ı tecrübe kazanması için bu sezon Hollanda Ligi ekiplerinden NEC Nijmegen'e kiraladı. Genç futbolcu bu sezon çıktığı 32 maçta 6 gol atma başarısı gösterdi.

YORUM YAZ