MENÜ

Teknik Direktör Osman Özköylü'den Beşiktaş-Galatasaray maçına teknik bakış: Prag dersiyle derbi zaferi!

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, Galatasaray'a 1-0'lık skorla mağlup oldu. Oynanan müsabakayı tecrübeli teknik direktör Osman Özköylü, 'Teknik Bakış' köşemizde değerlendirdi.

Teknik Direktör Osman Özköylü'den Beşiktaş-Galatasaray maçına teknik bakış: Prag dersiyle derbi zaferi!

Fernando Santos yönetimindeki Beşiktaş ile Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Süper Lig'in 28. haftasında karşı karşıya geldi. Kritik maçı Galatasaray 1-0 kazandı. Teknik Direktör Osman Özköylü, oynanan maçı 'Teknik Bakış' köşemizde mercek altına aldı.

Haberin Devamı

GALATASARAY LİGDEKİ YENİLMEZLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

Galatasaray, derbiden 1-0’lık skorla galip ayrıldı ve ligdeki yenilmezliğine devam etti. Ligde son olarak Hatayspor’a yenilen Cimbom daha sonra oynadığı 16 karşılaşmada kaybetmezken, son 9 maçından da sahadan galip ayrıldı. Aslan bu süreçte; Alanyaspor, Pendikspor, Adana Demirspor, Fatih Karagümrük, Konyaspor, Kayserispor, Trabzonspor, İstanbulspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Başakşehir, MKE Ankaragücü, Antalyaspor ve Beşiktaş müsabakalarından 3 puan alırken, Fenerbahçe ve Sivasspor ile de berabere kaldı.

Teknik Direktör Osman Özköylüden Beşiktaş-Galatasaray maçına teknik bakış: Prag dersiyle derbi zaferi

OKAN BURUK 7. DERBİSİNDE 5. GALİBİYETİNİ ALDI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bu maçla birlikte sarı-kırmızılıların başında 7. derbisine çıktı. Geçtiğimiz sezon takımın başına geçen Buruk, derbilerde kaybetmeme istatistiğini bu maçta da sürdürdü. 50 yaşındaki teknik adam, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile oynadığı 7 derbide 5 galibiyet alırken, 1 kez mağlup oldu, 1 maçta da berabere kaldı. Sarı-kırmızılıların teknik direktörü, Beşiktaş’a karşı ise 3 galibiyet elde ederken, 1 mağlubiyet aldı.

Haberin Devamı

İŞTE OSMAN ÖZKÖYLÜ'NÜN DEĞERLENDİRMELERİ:

Genel bakarsanız aslında Beşiktaş’ın fena oynamadığı bir maç. Özellikle 70. dakikaya kadar da genel hatlarıyla doğru işler yapmaya çalıştılar. Son bölümde yapılan oyuncu değişikliklerinden istedikleri etkiyi alamadıklarını söyleyebiliriz. Tabii ki erken golle geriye düşerek oynamak planlar açısından bir dezavantaj nedeni. Sonrasında tabelayı değiştirebilmek biraz daha hücum becerisine kalıyor. Bu noktada genç Semih’in etkili olamadığı bir karşılaşmaydı. Muçi oldukça yaratıcı, Rashica ise tehditkâr bir oyun oynadı. Fakat Cenk ve Semih bu anlamda tamamlayıcı rolü üstlenemediler. Galatasaray’ın galibiyetine gelecek olursak; belki de sezonun en dengeli maçını oynadı Okan hocanın takımı. 2. dakikada öne geçtikten sonra oynanabilecek en akıllıca oyundu bu. Temponun yükselmesine hiç izin vermedi.

TUZAĞA DÜŞMEDİLER

Normalde daha çok hücum yapan, domine eden ve çok daha fazla önde oynamaya çalışan bir Galatasaray izlerdik. Bu da arkada boşluklar getiriyor. Beşiktaş karşısında bunu yapmadılar, tamamen kontrolü elinde bulunduran ve avantajının değerini bilen bir anlayış izledik. Bu maçı izlerken insan, “Keşke; Galatasaray Sparta Prag maçında da bu anlayışla oynasaydı” diyor. Turu geçebilirdi. Bu maçta da verdikleri pozisyonlar oldu tabii. Sol taraftan özellikle ciddi ataklar yediler ama Cenk’le Semih’in yeteri kadar etkili olmamaları ve final paslarındaki yanlış seçimleri sonucu kesinleştirdi.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Osman Özköylüden Beşiktaş-Galatasaray maçına teknik bakış: Prag dersiyle derbi zaferi

Beşiktaş - Galatasaray derbi maçı (VİDEO)

Teknik Direktör Osman Özköylüden Beşiktaş-Galatasaray maçına teknik bakış: Prag dersiyle derbi zaferi

YORUM YAZ