MENÜ

Sparta Prag eşleşmesi sonrası Çek gazeteciden Galatasaray yorumu: 'Futbol için yaşıyorlar!'

Çek gazeteci Jaroslav Plasil, Galatasaray - Sparta Prag eşleşmesinin ardından Fanatik'e konuştu. Galatasaray'daki favori oyuncusunu açıklayan Plasil, "Hâlâ aynı görünmesi inanılmaz! O harika bir profesyonel" dedi. Çek gazeteci, sarı-kırmızılı taraftarlara da övgüler yağdırdı.

Sparta Prag eşleşmesi sonrası Çek gazeteciden Galatasaray yorumu: 'Futbol için yaşıyorlar!'

Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nu üçüncü sırada tamamlayan Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu'ndaki rakibi belli oldu. İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi’nde yapılan kura çekimine grup aşamasını lider bitiren Freiburg, Marsilya, Karabağ, Rennes, Roma, Sparta Prag, Sporting CP, Toulouse ile UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grubunu üçüncü tamamlayan Benfica, Braga, Feyenoord, Galatasaray, Lens, Milan, Shakhtar Donetsk ve Young Boys katıldı.

Haberin Devamı

GALATASARAY'IN UEFA AVRUPA LİGİ'NDEKİ RAKİBİ SPARTA PRAG

İsviçre'de çekilen kura neticesinde Galatasaray'ın rakibi, Çekya temsilcisi Sparta Prag oldu. Aslan, ilk maçı 15 Şubat'ta evinde oynayacak. Rövanş mücadelesi ise 22 Şubat'ta.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki tüm eşleşmeler şu şekilde:

Feyenoord - Roma

Milan - Rennes

Lens - Freiburg

Young Boys - Sporting

Benfica - Toulouse

Braga - Karabağ

Galatasaray - Sparta Prag

Shakhtar - Marsilya

"SPARTA PRAG'IN, EVİNDE GALATASARAY'I YENME ŞANSI VAR"

Kura çekiminin ardından Çek gazeteci Jaroslav Plasil, sorularımızı yanıtladı. Öncelikle eşleşmeyi yorumlayan Plasil, "Galatasaray bireysel olarak çok iyi bir takım. Ancak Sparta Prag da iyi organize olan, motivasyonu üst düzey bir ekip. Bu açıdan bakıldığında ben turun ortada olduğunu düşünüyorum. Sparta'nın, özellikle taraftarların yoğun desteğine sahip olduğu kendi stadında Galatasaray'ı yenme şansı var" dedi.

Haberin Devamı

Sparta Prag eşleşmesi sonrası Çek gazeteciden Galatasaray yorumu: Futbol için yaşıyorlar

"GALATASARAY'I ZİYARET ETMİŞTİM"

Galatasaray'ı yakından takip ettiğini bildiren Plasil, "Galatasaray'da forma giyen Çek futbolcular sayesinde kulübün tarihi ve görkemli geçmişi hakkında oldukça fazla bilgi sahibiyiz. 2011 yılında İstanbul'da düzenlenen bir tenis turnuvasında Galatasaray’ı da ziyaret etmiştim. O sırada Tomas Ujfalusi kaptandı ve beni tesislere davet etti. Sonraki yıllarda da birkaç kez oraya gittim, Tomas Ujfalusi ya da Milan Baros gibi oyuncular Türkiye'de Çek futbolunun tanıtımını güzel yaptılar" ifadelerini kullandı.

'HEDEFİMİZ AVRUPA'DA...'

"GALATASARAY TARAFTARININ CD'Sİ VAR"

Galatasaraylı taraftarların oluşturduğu ortama daha önce şahit olduğunu dile getiren Çek gazeteci, "Futbol atmosferini ve taraftarını sevdiğim için Galatasaray bestelerinin olduğu bir CD bile aldım. Galatasaray taraftarı adeta futbol için yaşıyor. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde özellikle Manchester United’a karşı oynadığı harika iki maçı izledim. Futbolun onlar için ne anlama geldiğini biliyorum. Hakim Ziyech'in transferi açıklanırken 50 bin taraftar önünde yaptığı şov, Çekya’da çok popüler oldu" yorumunu yaptı.

Sarı-kırmızılı takımdaki favori oyuncusunu da açıklayan Plasil, "Açık ara Muslera! Onu 2010 Güney Afrika Dünya Kupası'nda tribünden takip etmiştim. Hâlâ aynı görünmesi inanılmaz! Harika bir profesyonel" dedi.

Haberin Devamı

Sparta Prag eşleşmesi sonrası Çek gazeteciden Galatasaray yorumu: Futbol için yaşıyorlar

BAROS, KENDİSİNİ MICHAEL JACKSON GİBİ HİSSETMİŞ! 

Plasil, son olarak Milan Baros'un bir Türkiye anısını aktararak sözlerini tamamladı: "Geçtiğimiz yıl radyoda Milan Baros konuğumuz olmuştu. Bana İstanbul ile ilgili, 'Havaalanına geldiğimde ve meşalelerle taraftarların arasından geçtiğimde kendimi Michael Jackson gibi hissettim' demişti.

Samet Çayır | FANATİK ÖZEL

Sparta Prag eşleşmesi sonrası Çek gazeteciden Galatasaray yorumu: Futbol için yaşıyorlar

YORUM YAZ