MENÜ

Şaşırtan gerçek: Mauro Icardi'nin tek rakibi Erling Haaland!

Son olarak deplasmanda Molde karşısında bir gol ve bir asistle oynayan Mauro Icardi ile ilgili şaşırtan bir araştırma yayınlandı. Arjantinli yıldız Avrupa'nın zirvesinde yer alırken, tek rakibinin Erling Haaland olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

Şaşırtan gerçek: Mauro Icardi'nin tek rakibi Erling Haaland!

Geçtiğimiz sezon Paris Saint-Germain'den Galatasaray'a kiralık olarak transfer edilen Mauro Icardi, attığı goller ve gösterdiği performansla taraftarların sevgilisi olmuştu.

Haberin Devamı

Sarı - kırmızılı taraftarlar tarafından Sanatçı Simge'nin 'Aşkın Olayım' şarkısıyla özdeşleşen Arjantinli yıldız geçen sezon kazanılan şampiyonlukta oynadığı 24 maçta attığı 22 gol ve yedi asistle büyük katkı vermişti.

BONSERVİSİ ALINDI

Sezonun bitmesinin ardından kiralık sözleşmesi sona eren Mauro Icardi için Galatasaray taraftarları adeta her gün nöbet tutmaya başladı. Eşi ve menajeri olan Wanda Nara'nın özel sağlık durumları nedeniyle uzun süren görüşmeler neticesinde anlaşma sağlandı ve 30 yaşındaki oyuncu bonservisiyle Galatasaray'a transfer oldu.

Şaşırtan gerçek: Mauro Icardinin tek rakibi Erling Haaland

Sarı - kırmızılılardan KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Mauro Emanuel Icardi Rivero ve kulübü SAS Paris Saint Germain Football ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, Futbolcunun eski kulübüne, 4 sezona yayılmış taksitlerle, 10.000.000 EUR transfer bedeli ödenecektir.

Haberin Devamı

Futbolcu ile 2023-2024 sezonundan başlayarak 3 sezon için anlaşmaya varılmış olup her bir futbol sezonu için net 6.000.000 EUR sezonluk ücret ödenecektir."

MOLDE MAÇINDA ŞOV YAPTI

Şampiyonlar Ligi'nde ilk iki turu geçen Galatasaray, gruplara kalma yolunda son turda Norveç'in Molde takımıyla eşleşti. Deplasmanda oynanan ve Molde'nin 1-0 öne geçtiği maçta Mauro Icardi bir gol ve bir asistle sarı - kırmızılıların deplasmandan 3-2'lik galibiyetle ayrılmasını sağladı.

Şaşırtan gerçek: Mauro Icardinin tek rakibi Erling Haaland

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalma başarısı gösterirse UEFA'dan hatrı sayılır bir miktar parayı kasasına koyacak.

AVRUPA'NIN EN İYİ İKİNCİ İSMİ

2023/2024 sezonunda Trendyol Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde beş maçta görev yapan Mauro Icardi, dört kez gol atarken bir asist yaptı. Arjantinli yıldızın şaşırtıcı bir istatistiği de ortaya çıktı.

Opta'nın yayınladığı verilere göre, Arjantinli yıldız geçen sezon ve bu sezon topla buluşma başına gol atma oranında Avrupa'nın en iyi ikinci futbolcusu konumunda.

Sarı - kırmızılı formayla lig ve Avrupa'da toplamda 630 kez topla buluşan Icardi, 26 kez fileleri sarsmayı başardı. Bu 30 yaşındaki oyuncunun her 24.2 topla buluşmada bir gol atması demek oluyor.

Haberin Devamı

BİR NUMARA HAALAND

Listenin birinci sırasında ise Manchester City'nin gol makinesi Erling Haaland bulunuyor. Norveçli yıldız her 23.6 topla buluşmada bir gol atmayı başarıyor.

Şaşırtan gerçek: Mauro Icardinin tek rakibi Erling Haaland

ICARDI'DEN 200 GOL

Mauro Icardi, kulüp kariyerinin 200. golünü Galatasaray formasıyla kaydetti. Yıldız oyuncu Inter formasıyla 124, Paris Saint-Germain formasıyla 38, Sampdoria formasıyla 11 ve Galatasaray formasıyla ise 27 kez gol sevinci yaşadı.

Icardi, sarı - kırmızılı formayla sahaya çıktığı 31 maçta 27 gol ve dokuz asist üretti. Türkiye'de oynadığı altı derbide ise sekiz kez gol attı.

Arjantinli yıldız, Galatasaray'da ilk 11'de sahaya çıktığı son 12 maçta 18 gol ve üç asist yaparak 21 gol katkı sağladı.

Şaşırtan gerçek: Mauro Icardinin tek rakibi Erling Haaland

YORUM YAZ