MENÜ

Okan Buruk'tan Kopenhag maçı öncesi Hakim Ziyech kararı

Galatasaray'da gözler Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Kopenhag maçına çevrildi. Teknik direktör Okan Buruk, Hakim Ziyech konusunda son kararını verdi.

Okan Buruk'tan Kopenhag maçı öncesi Hakim Ziyech kararı

Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi konsantrasyonu başladı. Sarı-kırmızılılar tarihinde 17. kez Devler Ligi'nin grup aşamasında mücadele edecek. Galatasaray ilk maçta Danimarka temsilcisi Kopenhag'ı sahasında ağırlayacak.

Haberin Devamı

Galatasaray'da hazırlıklar sürerken teknik direktör Okan Buruk, Samsunspor maçında performansıyla beğeni toplayan Hakim Ziyech için son kararını verdi. İşte Galatasaray'daki son gelişmeler ve ayrıntılar...

OKAN BURUK: GALATASARAY ÇOK YAKIŞIYOR

Şampiyonlar Ligi’ne yeniden dönüş yapan Galatasaray’da bunun büyük heyecanı yaşanırken, Teknik Direktör Okan Buruk ile futbolculardan Mauro Icardi ve Dries Mertens, bu dev platformla ilgili görüşlerini UEFA internet sitesine aktardı.

İlk olarak oyunculuğunu anlatan Buruk, “Galatasaray’da oynamaya 1991/92 sezonunda başladım ve daha sonraki yıllarda Şampiyonlar Ligi’nde ilk maçıma çıktım. Teknik direktör olarak hayalim, Galatasaray’a geldikten sonra ilk kez yurt içi şampiyonluğu kazanmaktı. Her zaman şampiyonluğu kazanacağımızı ve bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağımızı hayal etmiştik” dedi.

Haberin Devamı

Okan Buruktan Kopenhag maçı öncesi Hakim Ziyech kararı

Şampiyonlar Ligi müziği hakkında yorum yapan Buruk, “Marşı duyunca tüylerim diken diken oluyor. Topun üzerindeki yıldızları görmek, bir antrenör olarak bile beni heyecanlandırıyor. Ve tabii ki maçların kalitesi de inanılmaz yüksek. Sahneler muhteşem. Hakemler muhteşem. Futbolcular muhteşem. ‘Şampiyonlar Ligi’ dediğimiz zaman bile bu bizi gerçekten heyecanlandırıyor” ifadelerini kullandı.

Tecrübeli teknik adam, şöyle devam etti:

“Galatasaray’ın sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da çok sayıda taraftarı var. Bu açıdan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne çok yakışan bir marka. Bu tutkunun yanında tabii ki sabırsızlığımız da var, bir şeyi hemen istiyoruz. Türk futbolunda bizi zorlayan şeylerden biri de bu. Her şey çabuk olsun, her zaman kazanalım. Futbol felsefem yine Galatasaray genlerimden geliyor. Futbolculuk yıllarımda 7 yurt içi şampiyonluk, 1 UEFA Kupası ve 1 Süper Kupa kazandım. Her zaman kazanmaya odaklandım ve kazanmasını bilen bir insan oldum.”

Okan Buruktan Kopenhag maçı öncesi Hakim Ziyech kararı

ICARDI: HEDEFİMİZ GRUPTAN ÇIKMAK

Cim-Bom’un golcüsü Mauro Icardi, ilk hedeflerinin mümkün olduğunca fazla puan toplayıp, gruptan çıkmak olduğunu söyledi.Arjantinli futbolcu, “Yaptığınız şeye inandığınızda ve büyük şeyleri başarabileceğinizin farkında olduğunuzda, o zaman bunu gerçekleştirebilirsiniz. Arjantin’de futbolu seviyoruz, hatta birçok insan için futbolun aileden daha önemli olduğunu bile söyleyebiliriz. Futbolu soluyoruz. Burada dikkatimi çeken tutkuydu. Sizden önemli başarılar bekliyorlar. Bu beklenti sizi başarıya götürme yolunda motive edici” diye konuştu.

Haberin Devamı

'GALATASARAY'I HAFİFE ALAMAZSINIZ'

'BU KULÜBÜ ÖZEL KILAN NE?'

Dries Mertens de UEFA’ya, Galatasaray’dan ve taraftarın özelliklerinden söz etti. Tecrübeli futbolcu, “Bu kulübü özel kılan ne? Taraftarların tutkusu, kulübün tutkusu. Yaşamak için harika bir şehir, kulüplerine gerçekten tutkuyla bağlı taraftarlar, harika bir stadyum ve gerçekten çok şey başaran ve zorlu bir dönemden geçen bir kulüp... Çünkü birkaç yıldır şampiyon olamamışlardı” dedi.

Okan Buruktan Kopenhag maçı öncesi Hakim Ziyech kararı

HAKIM ZIYECH KARARI

Galatasaray’da Kopenhag maçı için Teknik Direktör Okan Buruk tek pozisyon hariç kafasındaki 11’i belirledi. Buruk, ligde Samsunspor maçında sahaya sürdüğü kadrodan tek değişiklik yapmayı planladığı bildirildi. Genç teknik adamın, Tete’nin yerine Ziyech ile maça başlamayı düşündüğü öğrenildi. Sarı-kırmızılı formayı ilk kez Samsunspor maçının ikinci yarısında giyen Faslı yıldızın sergilendiği performansı iyi bulan Buruk’un, tecrübeli oyuncuyla karşılaşmaya başlamayı düşündüğü bildirildi.Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde Kopenhag ile oynayacağı maçta Tete’nin ise mücadeleye hamle oyuncusu olarak başlayacağı bildirildi.

Haberin Devamı

GALİBİYET PRİMİ 500 BİN EURO

Galatasaray’da yönetim de kesenin ağzını açacak. Sarı-kırmızılı yönetim, karşılaşmanın kazanılması halinde toplamda 500 bin euroyu prim olarak oyunculara dağıtma kararı aldığı öğrenildi.

Okan Buruktan Kopenhag maçı öncesi Hakim Ziyech kararı

YORUM YAZ