MENÜ

Okan Buruk'tan Jorge Jesus'a sert sözler

Fenerbahçe'nin hocası Jorge Jesus'a sert çıkan Okan Buruk, "Avrupa'da hiçbir büyük ligde çalışmamış bir teknik adamın Türkiye Ligi'ni değersiz bulması komik geliyor. Sadece Jesus değil, yabancı hocalar hep Türkiye'yi küçümsemiştir. Ama 16 yıldır Türk teknik adamlar şampiyon oluyor" dedi.

Okan Buruk'tan Jorge Jesus'a sert sözler

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan, Fenerbahçe'nin teknik patronu Jorge Jesus'a sert sözler... "Daha önce 'Okan Buruk hakemlerle ilgili konuşuyor, Jorge Jesus konuşmuyor' diyorlardı ama bu daha sonra değişti" diyen Buruk, "Çok fazla lig görmüş bir adam değil. Avrupa'da hiçbir büyük ligde çalışmamış bir teknik adamın Türkiye'yi değerlendirmesi komik geliyor. Icardi, Mertens, Zaniolo değerlendirse anlarım ama Avrupa'da çalışmayan insanın, Türkiye Ligi'ni değersiz bulması komik geliyor. Sadece Jesus değil, Türkiye'ye gelen yabancı hocalar hep Türkiye'yi küçümsemiştir. Hiçbiri de başarılı da olamamıştır. Son 16 şampiyon Türk teknik adam! Türk teknik adamların başarısı da küçük görülmüştür. Bunu kırmamız gerekiyor. 16 şampiyonluk yeterli sayı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Okan Buruktan Jorge Jesusa sert sözler

'Fenerbahçe'ye fark atabilirdik'

Bu sezon Fenerbahçe'ye karşı kurdukları üstünlüğü yorumlayan Okan Buruk, "Fenerbahçe'ye karşı içeride, dışarıda 6 gol atıp gol yemedik. Rakibimizi iki maçta da domine ederek, kazandık. Daha farklı skorlarla da bitebilirdi. Şampiyonluk kutlaması öncesinde Fenerbahçe'yi yenmek, camiamızın sevincini iki katına çıkarttı. Beşiktaş ve Trabzonspor'a karşı iç sahada kazandık. Tek mağlubiyetimiz Beşiktaş'a karşı deplasmanda oldu. Bu sene lige hükmeden, domine eden bir Galatasaray vardı. Şampiyon olabilirsiniz ama çok fazla zorlanıp, rakip hatasıyla şampiyon olabilirsiniz. Bu sene kimse hata yapmadı. Biz 88 puana ulaşıp şampiyon olduk" diye konuştu.

'Değişim gerekiyordu bunu doğru yaptık'

Haberin Devamı

Sezona başlarken zor günler geçirdiklerini anlatan Okan Buruk, "O dönemde transferler yok, kadromuz oluşmamış, takım ligi 13. bitirmiş, yani psikolojik anlamda çökmüş bir takım vardı. Değişim gerekiyordu ve biz bu değişimi doğru yaptık. Getirdiğimiz oyuncular çok doğru ve karakterli. Burada Galatasaray camiasının verdiği bir emek vardı. Sadece saha içi değil, saha dışı ortamı da güzeldi" dedi

Okan Buruktan Jorge Jesusa sert sözler

YORUM YAZ