MENÜ

Okan Buruk, Galatasaray tarihine geçti! Gaziantep maçıyla rekor kırdı

Cim Bom, Gaziantep FK deplasmanında 3-0'lık skor ve dominant oyunla rahat kazandı. 3 puanı alarak milli araya giren Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk da bu galibiyetle rekor kırdı, Sarı-Kırmızılılar'ın tarihine adını yazdırdı.

Okan Buruk, Galatasaray tarihine geçti! Gaziantep maçıyla rekor kırdı

Süper Lig'in 4. haftasında Gaziantep FK, Galatasaray'ı konuk etti. Kırmızı-Siyahlılar ilk puanını almanın hesaplarını yaparken, Cim Bom milli ara öncesi sürprize izin vermedi. Birçok kez VAR'ın devreye girdiği maçta Aslan, Gaziantep FK'yı Mauro Icardi (2) ve Kerem Aktürkoğlu'nun sayılarıyla 3-0 devirdi.

Haberin Devamı

Okan Buruk, Galatasaray tarihine geçti Gaziantep maçıyla rekor kırdı

Kerem şovunu yaptı

Galatasaray’ı, Gaziantep deplasmanında zafere taşıyan isimlerin başında Kerem Aktürkoğlu vardı. Kerem, henüz ikinci dakikada ev sahibinin kalecisi Batuhan’ın uzaklaştıramadığı topta golü attı ama VAR’dan pozisyon öncesi ofsayt kararı çıktı. 3 dakika sonra Tete’nin sağdan ortasında Kerem Demirbay ceza sahası içerisinde kafayı vurdu, Kerem Aktürkoğlu önüne düşen topu ağlara yolladı. Bu sezon ilk kez ligde ağları havalandıran 24 yaşındaki yıldız, 2023’teki Fenerbahçe maçından bu yana Süper Lig’deki ilk deplasman golünü kaydetti. Milli futbolcu 64’te Icardi’ye asisti yaptı, ofsayt kararı çıktı ama daha sonra VAR’dan gole onay çıktı! Son iki sezonda ligde yaptığı 12 asistin 8’ini Arjantinli forvete yapan Kerem’in, 74’te attığı gol ise pozisyonun başlangıcında Kerem Demirbay’ın topa elle dokunmasıyla iptal edildi.

Haberin Devamı

Okan Buruk, Galatasaray tarihine geçti Gaziantep maçıyla rekor kırdı

Icardi'den resital

Sarı-Kırmızılılar’ın yıldızı Mauro Icardi, Gaziantep FK karşısında ilk yarıda fazla etkili olamadı ama ikinci yarıda kalitesini bir kez daha gösterdi. 64. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun pasında ceza sahası içerisinde ağları sallayan Icardi, 71’de Ömürcan’ın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Arjantinli yıldız, ağları salladı. Galatasaray’ın bu sezon ligde attığı 5 golün 4’üne imzasını atan 30 yaşındaki futbolcu, böylece ilk 11’de çıktığı son 14 resmi maçın hiçbirini boş geçmedi ve rakip fileleri 21 kez salladı. Bu süreçte Icardi'nin 5 de asisti bulunuyor.

TRANSFERDE ŞAMPİYONLAR LİGİ ETKİSİ!

11'i bozmadı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Gaziantep FK deplasmanında son Molde maçının 11’ini bozmadı. Tecrübeli hoca; Muslera, Boey, Abdülkerim, Nelsson, Angelino, Torreira, Kerem Demirbay, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Tete ve İcardi 11'ini sahaya sürdü.

Okan Buruk, Galatasaray tarihine geçti Gaziantep maçıyla rekor kırdı

'Kopenhag maçını kazanarak başlamak istiyoruz'

Şampiyonlar Ligi kuraları hakkında da ilk kez konuşan başarılı hoca, “Güçlü bir grup var. Her grup öyle olacaktı. Bayern Münih ve Manchester çok güçlü bir takım. kimin nerede puan kaybedip kaybetmeyeceği belli olmaz. Biz Kopenhag maçını kazanarak başlamak istiyoruz. İlk hedefimiz gruptan çıkmak. Kadromuzu en iyi şekilde kullanacağız. Avrupa listesine yazmak için iki gün kaldı. Transferimizi olumlu bir şekilde tamamlayıp yeni sayfanın başlangıcını yapacağız. Oyuncularıma güveniyorum” dedi.

Haberin Devamı

Okan Buruk, Galatasaray tarihine geçti Gaziantep maçıyla rekor kırdı

Yarım dalya yaptı

Bu arada Buruk, Antep galibiyeti ile birlikte kulüp tarihine geçti. 39 lig maçında 30. kez mutlu sona ulaşan Buruk, bu rakamı en hızlı yakalayan hoca olmayı başardı. Daha önce Sarı-Kırmızılılar’ın efsaneleri Mustafa Denizli ile Gündüz Kılıç, 41 maçta 30 galibiyete ulaşabilmişti. Öte yandan Okan Buruk, dün akşamki maçla birlikte Cim Bom’da yarım dalya yaptı, 50. resmi maçına çıktı.

Okan Buruk, Galatasaray tarihine geçti Gaziantep maçıyla rekor kırdı

YORUM YAZ