MENÜ

Mbaye Diagne'den sürpriz transfer! Başladığı yere dönüyor

Bir dönem Galatasaray formasıyla da Süper Lig'de boy gösteren ve son olarak Fatih Karagümrük'te oynayan Senegalli golcü Mbaye Diagne'den sürpriz bir transfer geliyor. Yıldız golcü, futbola başladığı ülkenin yolunu tutacak. İşte tüm detaylar...

Mbaye Diagne'den sürpriz transfer! Başladığı yere dönüyor

Bir dönem Galatasaray formasıyla da Süper Lig'de boy gösteren ve son olarak Fatih Karagümrük'te oynayan Senegalli golcü Mbaye Diagne'den sürpriz bir transfer geliyor. Yıldız golcü, futbola başladığı ülkenin yolunu tutabilir.

Haberin Devamı

ARABİSTAN HAKKINDA KONUŞTU

Suudi Arabistan ekiplerinden Al Shabab'da da oynamış olan Mbaye Diagne, "Kolay olmadı, o zamanlar çok gençtim. Kız arkadaşımı bile götürmedim. Çünkü yasaları çok katı, resmi olarak evli olmanız gerekiyor. Ve hava çok sıcaktı. Ayrılmadan önce orada altı ay geçirdim. Şimdi işler biraz değişti. Aslında, muhtemelen oraya geri döneceğimi bile düşünüyorum. O zamanlar kadınlar stadyumlara gitmiyor ya da araç kullanmıyordu" ifadelerini kullanmıştı.

Mbaye Diagneden sürpriz transfer Başladığı yere dönüyor

'PARA KAZANMAK İSTİYORUM'

Senegalli futbolcu para kazanmak istediğini dile getirdi. Başarılı santrfor açıklamasına, "Şu anda biraz para kazanmak istiyorum, para asla yeterli değildir. Sadece kendim için olsaydı 3-4 yıl önce futbolu çoktan bırakmıştım. Ama bir noktada arkanızda kalanları da düşünmek zorundasınız. Amacım değişmek ve başka bir şey görmek. Türkiye'de başarmam gerekeni başardım. Türkiye'ye gittiğimde daha az prestijli (Kasımpaşa) bir kulübe imza attım. Bu takımla çok çalıştım ve çalışmalarım takdir gördü. Daha sonra, zorluklarla mücadele etmeyi seven biri olduğum için, Türkiye'nin en büyük kulübüne (Galatasaray) geçtim. Oraya gittiğimde kimse beni tanımasa da izimi bıraktım. Türkiye benim için çok şey yaptı ama şimdi başka bir ülkeye gidip görmek istiyorum, aklım artık Türkiye'de değil" şeklinde devam etmişti.

Haberin Devamı

'DEĞİŞMEK İSTİYORUM'

Mbaye Diagne son olarak transfer kararına dair, "Değişmek istiyorum ve menajerim bunun üzerinde çalışıyor. Tam olarak nereye gideceğim? Henüz hiçbir şey kesin değil. Ama giyim tarzımı değiştirmek, yüzümü örtmek ve çarşaf giymek istiyorum. Özellikle de Suudi Arabistan, Müslüman bir ülke olduğu için. Annem Mekke'de yaşıyor ve eminim bir kez olsun gelip beni orada ziyaret etmekten çok mutlu olacaktır" diye konuşmuştu. 

Mbaye Diagneden sürpriz transfer Başladığı yere dönüyor

İNANILMAZ PERFORMANS

31 yaşındaki forvet geride kalan sezonda Fatih Karagümrük formasını 35 maçta giydi. Senegalli santrfor bu müsabakalarda 25 gol atma başarısı gösterdi. Mbaye Diagne aynı süreçte 6 asist üretti. Bonservisi elinde bulunan yıldız oyuncunun güncel piyasa değeri 2 milyon 200 bin euro.

Haberin Devamı

DİAGNE'DEN SÜRPRİZ TRANSFER

Fatih Karagümrük ile başarılı bir sezon geçiren Mbaye Diagne kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Adı Türk kulüpleriyle de anılan Mbaye Diagne için İtalyan basınında flaş bir iddia ortaya atıldı. Andrea Pirlo yönetimindeki Karagümrük ile son derece verimli bir sezon çıkaran Mbaye Diagne 23 gol, 6 asistlik istatistik yakalamıştı. Mbaye Diagne'nin Andrea Pirlo ile yeniden buluşmaya hazırlandığı Çizme basınında yer aldı.

Mbaye Diagneden sürpriz transfer Başladığı yere dönüyor

SportItalia, Sampdoria'nın Mbaye Diagne'nin peşinde olduğunu yazdı. Serie B ekibinin Diagne transferini bitirmesi durumunda 31 yaşındaki golcü, 8 yıl aranın ardından yeniden İtalya'da boy göstermiş olacak. Mbaye Diagne 2013 yılında Juventus'a transfer olmuş ve 2015'te İtalyan devinden ayrılmıştı. Hatırlanacağı üzere Sampdoria, son olarak Fatih Karagümrük forması giyen Fabio Borini ve Matteo Ricci transferlerini gerçekleştirmişti. Eğer bu transfer gerçekleşirse Diagne, futbola başladığı ülkeye geri dönmüş olacak.

Haberin Devamı

FUTBOLA İTALYA'DA BAŞLADI

Brandizzo altyapısında futbola başlayan Mbaye Diagne daha sonra Juventus, Ajaccio, Lierse SK, Al Shabab, Westerlo, Ujpest, Tianjin Teda, Kasımpaşa, Galatasaray, Club Brugge, West Bromwich Albion ve Fatih Karagümrük formaları giydi. Mbaye Diagne'nin adı PAOK'la da anılıyordu.

Mbaye Diagneden sürpriz transfer Başladığı yere dönüyor

YORUM YAZ