MENÜ

ASLAN AVRUPA'YA VEDA ETTİ (ÖZET) Sparta Prag - Galatasaray maç sonucu: 4-1

Galatasaray bu sezon Avrupa defterini kapattı... Sarı-Kırmızılılar, Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında 3-2 devirdiği Sparta Prag'a deplasmanda 4-1 mağlup oldu. 68'de Kaan Ayhan'ın kırmızı kart gördüğü maçta Cim Bom bu sonuçla Avrupa'ya veda etti.

ASLAN AVRUPA'YA VEDA ETTİ (ÖZET) Sparta Prag - Galatasaray maç sonucu: 4-1
MÜCADELE SONA ERDİ

Sarı-Kırmızılılar, Sparta Prag deplasmanında istediğini bulamadı. Rams Park'ta 3-2 devirdiği Çek ekibi karşısında Aslan direnemedi. 68'de Kaan Ayhan kırmızı kart gördü, Cim Bom 10 kişi kaldı. Galatasaray sahadan 4-1 mağlup ayrıldı ve Avrupa'ya veda etti. Galatasaray'ın tek golü Abdülkerim Bardakcı'dan gelirken, Prag'a turu getiren golleri ise Angelo Preciado, Indrit Tuci, Lukas Haraslin ve Jan Kuchta kaydetti.

SKORU 4-1'E GETİRDİ

Zaha'nın top kaybında Prag kontraya paslarla çıktı ve Jan Kuchta son vuruşu yaptı.

HARASLİN SKORU 3-1'E GETİRDİ

Haraslin sol çaprazdan karşı karşıya kaldığı pozisyonda fileleri sarstı. 

Haberin Devamı
ASLAN GERİ DÜŞTÜ

Top ağlarda... Sol kanattan yapılan ortada Tuci penaltı noktası üzerinden kafayı vurdu ve top filelerle buluştu. Aslan 2-1 geride.

GALATASARAY 10 KİŞİ!

Kaan Ayhan'ın rakibine müdahalesi sonrasında Tylor önce sarı kartını gösterdi. Ardından VAR uyarısı geldi. Tylor pozisyonu inceledi ve sarı kartını iptal etti, Kaan'a kırmızı kart gösterdi. Galatasaray 10 kişi kaldı. 

MERTENS'İN ŞUTU DIŞARI GİTTİ

Mertens yay üzerinden yerden sert vurdu ancak top çerçeveyi bulmadı.

Haberin Devamı
ABDÜLKERİM'DEN KRİTİK MÜDAHALE

Barış Alper'in geri pası kısa düştü, Olatunji bir anda Muslera'yla karşı karşıya kaldı, Abdülkerim yetişti ve rahat bir vuruş imkanı vermedi, top dışarda.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Taylor ikinci 45 için ilk düdüğü çaldı.

İLK YARI BİTTİ!

Zorlu maçta ilk devre sona erdi.

Haberin Devamı
BARIŞ ALPER GOLE YAKLAŞTI!

Bu kez Alsan gole çok yaklaştı... Torreira'nın ara pasında Barış Alper sağ çaprazdan sert vurdu, savunma son anda kayarak müdahale etti.

GOL İPTAL!

Prag, savunma arkasına sarkan Kuchta ile golü buldu ancak gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. VAR'dan kontrol edilen pozisyonda da karar değişmedi.

MUSLERA'DAN İZİN YOK!

Preciado sağ kanattan yerden içeri çevirdi, Olatunji topukla vurdu, Muslera kurtardı!

MAÇI BURADAN CANLI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Haberin Devamı
TORREİRA ÇERÇEVEYİ BULAMADI

Icardi ceza alanı sağ çaprazından içeri çevirdi, Torreira müsait pozisyonda topu üstten auta gönderdi.

KEREM GOLE YAKLAŞTI!

Mertens ceza alanına ortaladı, Kerem sağ çaprazdan gelişine vurdu, yandan dışarda.

ABDÜLKERİM ATTI!

Mertens sağ kanattan serbest vuruşu kullandı, içerde Davinson kafayı vurdu, kaleci çıkardı dönen topa arka direkte Abdülkerim Bardakcı kafayı vurdu ve fileleri sarstı. Skor şimdi 1-1. VAR'da incelenen pozisyondan da gol kararı çıktı.

Haberin Devamı
TOP AĞLARDA

İlk maçta da golü atan sağ bek Preciado rövanşta da fileleri sarstı. Uzun ara pasında savunma arkasına sarkan Kolombiyalı oyuncu, Muslera'nın üzerinden ağları sarstı. Prag 1-0 önde.

PRAG TEHLİKELİ GELDİ

Çek ekibi sağ kanattan Preciado ile geldi, başarılı oyuncunun içeri ortasında forvet oyuncusu topu kafasıyla içeri çevirdi, Muslera çıktı aldı.

İLK DÜDÜK ÇALDI!

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Galatasaray, Prag deplasmanında... Mücadelenin hakemi Athony Taylor ilk düdüğü çaldı, karşılaşma başladı.

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

İlk 11'ler belli oldu

Sparta Prag: Vindahl, Preciado, Kairinen, Olatunji, Kuchta, Laçi, Haraslin, Sorensen, Panak, Wiesner, Vitik

Galatasaray: Muslera, Kaan, Davinson, Abdülkerim, Berkan, Torreira, Kerem Demirbay, Mertens, Kere m, Barış Alper, Icardi

Galatasaray'ın yedekleri: Günay, Jankat, Zaha, Tetê, Sérgio, Baran, Ali Yeşilyurt, Ali Turap, Hamza, Vinicius.

Galatasaray taraftarı takımını deplasmanda yalnız bırakmadı
Galatasaray kafilesi stadyumda

Galatasaray kafilesi stadyuma ulaştı. Futbolcular maç öncesi zemini kontrol etmek için sahaya çıktılar. 

Sparta Prag - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Sparta Prag- Galatasaray karşılaşması 22 Şubat Perşembe günü saat 23:00’te başlayacak. Sparta Prag - Galatasaray mücadelesini İngiliz hakem Anthony Taylor yönetecek. Türkiye’de bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi, Konferans Ligi ve Avrupa Ligi’nin yayın hakları Exxen’de bulunuyor. Sparta Prag Galatasaray karşılaşması Exxen üzerinden ekranlara gelecek, ayrıca Sparta Prag - Galatasaray maçıyla ilgili tüm detaylar haberimizde yer alacak.

Avrupa Ligi hesabından Galatasaray paylaşımı
Galatasaray'dan Prag paylaşımı
Galatasaray'dan taraftara duyuru
'Kaliteleriyle cezalandırdılar'

Sparta Prag Teknik Direktörü Brian Priske, Galatasaray karşılaşması öncesi basın toplantısı düzenledi. İstanbul'da oynanan ilk karşılaşmaya değinen Priske, "Galatasaray'da aynı şeyleri görmeyi bekliyorum. İyi ve güçlü bir takım. Bireysel kalitelerle fark yarattılar. Onlarla birçok noktada baş başaydık. Oyunun anahtar noktalarında bireysel kalite ile cezalandırdılar. Bir gol avantajla geldiklerini biliyorum ama aynı yaklaşımı sergileyeceklerini düşünüyorum. Biz de aynı kaliteye sahip olduğumuzu göstermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray nasıl tur atlar? İşte muhtemel rakipler...

Epet Arena'da oynanacak karşılaşmadaki her türlü galibiyet ve beraberlik temsilcimizi Son 16 Turu'na taşıyacak.

Sparta Prag'ın tek farklı galibiyetlerinde ise, önce 15'er dakikadan iki uzatma devresi oynanacak. Burada da tek farklı Sparta Prag galibiyeti devam ederse seri penaltı atışlarına geçilecek. Sparta Prag'ın, temsilcimizi iki ya da daha farklı mağlup etmesi durumunda ise, Çekya ekibi adını Son 16 Turu'na yazdıran takım olacak.

Muhtemel rakipler
Liverpool, Brighton, West Ham, Bayer Leverkusen, Rangers, Slavia Prag, Villareal, Atalanta

Galatasaray'dan maç günü paylaşımı
Okan Buruk’un Avrupa karnesi dikkat çekti!

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off turunda deplasmanda karşılaşacağı Sparta Prag mücadelesi öncesinde teknik direktör Okan Buruk'un Avrupa kupalarındaki performansı dikkat çekiyor...

Aslan’ın hocası Okan Buruk, Galatasaray’daki teknik direktörlük kariyerinde Avrupa kupalarında 13 maça çıktı. Buruk, Şampiyonlar Ligi ve gruplarında 12, Avrupa Ligi’nde de 1 maç olmak üzere kulübede yer aldığı bu karşılaşmaların 7’sini kazanırken, 3’ünü kaybetti. 3 maç da berabere tamamlandı.

'Kağıt üstünde favori Galatasaray'

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off turunda deplasmanda karşılaşacağı Sparta Prag mücadelesi öncesinde Çek MF DNES Gazetesi muhabiri David Cermak, FANATİK'e değerlendirmelerde bulundu.

İşte David Cermak'ın açıklamaları;
Galatasaray çok tecrübeli bir takım. Bu yüzden akıllı hareket edip, rakip üzerine gelirken, doğru zamanı kovalayacaklardır. Bu eşleşmede Galatasaray’ı, yüzde 65 favori olarak görüyorum. Sparta’ya yüzde 35 şans tanıyorum. Daha önce tüm biletlerin satıldığından bahsetmiştim. Tribünlerde oldukça sıcak bir atmosfer olacak. Bu sezon Sparta seyircisi, geçmiş sezonların aksine çok daha tutkulu şekilde takımlarını destekliyorlar. Elbette İstanbul’daki gibi bir seyirci olamayacak."

Letna Stadyumu'nda son durum
SKOR 4-1 OLDU

Zaha'nın kaybettiği topta Prag paslarla kontraya çıktı ve Kutcha müsait pozisyonda topu ağlarla buluşturdu.

Okan Buruk: Tur atlamak istiyoruz

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off turu rövanşında deplasmanda Çekya ekibi Sparta Prag ile oynayacağı karşılaşma öncesi Teknik Direktör Okan Buruk ve oyunculardan Kerem Aktürkoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kazanıp son 16'ya kalmak istediklerini belirten Okan Buruk, "İlk maçta yakaladığımız bir avantaj var fakat bu maç bitti. Yeniden, sıfırdan bir maça başlıyoruz. İlk maçtaki avantajımızı bir kenara bırakıp bu maçı kazanmaya odaklanacağız. Rakibimiz ilk maçta bize zorluk çıkardı. Onları daha iyi tanıyoruz. Rakibimize karşı savunma adına önlemler alıp hücumdaki alternatiflerimizi çoğaltmamız gerekiyor" dedi.

YORUM YAZ