MENÜ

Kerem Aktürkoğlu'nun gecesi! Duble yaptı, Wesley Sneijder'e selam gönderdi!

Sarı-Kırmızılılar, İstanbulspor'u Kerem Aktürkoğlu (2) ve Mauro Icardi'nin golleriyle 3-1 geçti. Maçın yıldızı dublesiyle Kerem olurken milli futbolcu da Hollandalı efsane Wesley Sneijder'i yakaladı. Icardi de resmen geri döndüğünü attığı golle gösterdi.

Kerem Aktürkoğlu'nun gecesi! Duble yaptı, Wesley Sneijder'e selam gönderdi!

Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray, İstanbulspor'u konuk etti. Bir önceki maçta Trabzonspor'u deplasmanda 5-1 gibi farklı bir skorla geçen Cim Bom, Sarı-Siyahlılar'ı 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada 2-1 devirmeyi başardı. Aslan'da öne çıkan isim ise 2 golle yıldızlaşan Kerem Aktürkoğlu oldu. 

Haberin Devamı

Sola geçince coştu...

36. dakikada penaltıda kaleci Alp Arda'yı avlamayı başaran milli oyuncu 79. dakikada da tecrübeli eldiveni frikikle geçmeyi başardı. Sezonun büyük bölümünde sol kanadı Wilfried Zaha'ya kaptıran ve daha çok 10 numara pozisyonunda görev yapan Kerem'in performansında düşüş olduğu gözlemleniyordu. Teknik direktör Okan Buruk hem Trabzonspor hem de İstanbulspor maçlarında Zaha'yı forvette, Kerem'i de alışık olduğu sol kanatta oynattı.

34 maçta 20 gole direkt katkı...

Kerem iki maçta da ikişer kez fileleri sarsarak 4 gole imzasını attı. Yıldız oyuncu sezon genelinde ise 34 maçta 12 gol, 8 asiste ulaşarak Aslan'a büyük katkı sağladı.

Hatay, Kayseri, İstanbul

Öte yandan 25 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'da iz bırakmış isimlerden Wesley Sneijder'i de yakaladı. Başarılı futbolcu, Süper Lig'de Sarı-Kırmızılılar'ın son 3 frikik golünde vuruşu yapan isim olmayı başardı. Ocak 2022'de Hatay, Nisan 2023'te Kayserispor ve bugün de İstanbulspor ağlarını frikikten avlayan Kerem Aktürkoğlu, Wesley Sneijder'den (Mayıs 2014-Nisan 2015 arasında) sonra Cim Bom'un üst üste üç frikik golünü atan ilk oyuncu oldu.

Haberin Devamı

7 maç sonra gol sevinci yaşadı

Öte yandan Fenerbahçe maçında elmacık kemiği kırılan ve sahalardan bir süre uzak kalan Mauro Icardi de resmen döndü. Son oynanan Trabzonspor karşılaşmasında 8 dakika süre alan Arjantinli süperstar, İstanbul maçında da ikinci yarının hemen başında Tete'nin yerine oyuna dahil oldu. 67'de fileleri sarsan tecrübeli oyuncunun golü ofsayt gerekçesiyle iptal edilse de yıldız isim son anlarda sahneye çıktı. 90+2'de penaltıdan fileleri sarsan Icardi, 7 maç sonra ağları havalandırmayı başardı ve bu sezonki 18. golünü kaydetti. 

Kerem Aktürkoğlunun gecesi Duble yaptı, Wesley Sneijdere selam gönderdi

YORUM YAZ