MENÜ

Igor Tudor: 1 puan kötü değil

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, golsüz biten Fenerbahçe derbisi sonrası açıklamalarda bulundu.

Igor Tudor: 1 puan kötü değil

Golsüz biten Fenerbahçe derbisi sonrası açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, "Sakatlığa kadar iyi oynuyorduk, sonrasında değişiklik yapmak zorunda kaldık. 2. yarıda kırmızı karta kadar gayet iyi oynadık. Hafta boyu tabii ki bir sistemle hazırlandık ve onunla maça başladık ama Serdar'ın sakatları tüm planları değiştirdi. Planları değiştirdiğiniz zaman bir süre adapte anlamında sorun yaşanabiliyor" dedi.

İkinci yarı daha iyi oynadıklarını ifade eden Tudor, "Kırmızı kartla tekrar sistem değişmek zorunda kaldı. Bakıldığı zaman 11'e 11 giderken birçok pozisyona girdik. Evet golü bulamadık ama 11-11 devam etsek gol bulacağımıza emindim. Fenerbahçe iyi bir takım ve puan farkını korumayı başardık. 1 puan kötü değil. Lig uzun bir maraton. Artık bu maçı bırakıp, Trabzonspor maçına odaklanmamız gerekiyor" dedi.

'Şimdi geleceğe bakıyoruz'

"Hakemle ilgili konuşmayacağım" diyerek sözlerine başlayan Tudor, "Maça iyi başladık, sonra Serdar Aziz ile ilgili bir sıkıntı yaşadık. Maça bir şekilde hazırlanınca ve bunu değiştirmek zorunda kalınca, iyi olmuyor. İkinci yarıdaki performansımıza bakarsak, rakibi zorladık, iyi oynadık. Daha sonra Belhanda kırmızı kart gördü, bu da maçı etkiledi. Sonunda bakıldığında 0-0, 1 puan aldık. Şimdi geleceğe bakıyoruz" dedi.

Bu maçın bir derbi olduğunu vurgulayan Hırvat teknik adam, "Bu bir derbi, baskı yüksek. Özel bir gerginlik durumu yoktu. Benim takımım Fenerbahçe'den daha gergin değildir veya rakip takımın hocası benden daha az gergin değildir" diye konuştu.

'Maça da iyi başladık'

Maça başladığı sistem ve oyuncu tercihleri ile ilgili konuşan Igor Tudor, "Bu maça en iyi şekilde hazırlanmak için bunu seçtim. Bu taktik iyi gözüküyordu maça da iyi şekilde başladık. Skordan dolayı mutlu değilim, kazanmak istiyorum. Ama maçtan önce futbolcularıma dedim ki, bu maçla birlikte ne şampiyon olacağız, ne de şampiyonluğu kaybedeceğiz. 10 kişi kaldık, 1 puan iyidir. Çünkü geçtiğimiz sezon bu tip maçları kaybediyorduk. Serdar Aziz çıktıktan sonra yerine Latovlevici'yi tercih etmesi ile ilgili gelen bir soruyu yanıtlayan Tudor, "O an için tercih hakkımı bundan yana kullandım. Ben hep en iyi 11'i çıkartmak istiyorum. Hep iyi oyuncularla oynamak istiyorum, hakkımı o yönde kullandım" ifadelerini kullandı.


Haberin Devamı
YORUM YAZ