MENÜ

Galatasaray'ın yıldızı Mauro Icardi, Beşiktaş’ı çok seviyor! Müthiş istatistik…

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, mümkün olan en iyi ilk 11’i Beşiktaş derbisinde sahaya sürecek. Sarı-kırmızılılarda dev maç öncesi gözler yine takımın golcüsü Mauro Icardi’de olacak. Arjantinli yıldız, Beşiktaş’a karşı oynadığı maçlarda golleriyle dikkat çekmeyi başardı. İşte detaylar...

Galatasaray'ın yıldızı Mauro Icardi, Beşiktaş’ı çok seviyor! Müthiş istatistik…

PFDK’den 1 maç ceza aldığı için ligdeki Ankaragücü sınavını kaçıran, kupadaki Karagümrük sınavı öncesinde de ağrıları olduğu gerekçesiyle riske edilmeyen Mauro Icardi, Beşiktaş derbisiyle formasına kavuşuyor.

Haberin Devamı

EMRE MOR İLK KEZ KONUŞTU

Kupa kadrosuna neşter vurmaya hazırlanan Buruk, mümkün olan en ideal 11’i Dolmabahçe’de sahaya sürmeye çalışacak. Icardi de bu parçalar arasında en kritik yere sahip. Büyük maçlardaki performansıyla parmak ısırtan Arjantinli yıldız, özellikle Beşiktaş’a karşı performansıyla da dikkat çekiyor. Siyah-beyazlı takıma karşı 3 kez sahne alan Icardi, attığı 5 golle Galatasaray’a büyük katkı sağladı.

Galatasarayın yıldızı Mauro Icardi, Beşiktaş’ı çok seviyor Müthiş istatistik…

DERBİNİN EN TECRÜBELİSİ MUSLERA

Kupa maçıyla ilk 11’e dönecek bir diğer isim de Fernando Muslera. Arjantinli yıldız, yarın akşamki derbinin en tecrübeli ismi olarak ön plana çıkıyor. 2011 yazında Cim Bom’a transfer olan Uruguaylı file bekçisi, bugüne kadar 25’i Süper Lig, 1’i de TFF Süper Kupa olmak üzere 26 kez Beşiktaş derbisinde görev aldı.

Haberin Devamı

Aslan bu maçlarda 1’i Süper Kupa’daki penaltılar dahil olmak üzere 13 kez sahadan galip ayrılırken, 8 kez de kaybetti. 5 mücadele ise berabere sona erdi. 37 yaşındaki kaleci, Süper Lig’de bu sezon 26 maçta kalesinde 15 gol gördü. Muslera 13 karşılaşmada da kalesini gole kapattı.

ZAHA VE TETE’YE KESİK

Icardi ile Muslera 11’e geri dönerken, kaleci Günay’la birlikte, Zaha ve Tete gibi isimlere de kulübe yolu göründü. Buruk’un ilk planı, önde Icardi, arkasında Kerem Aktürkoğlu, Mertens ve Barış’ı kullanmak. Orta sahanın merkezinde Torreira ile Kerem Demirbay’ın birlikte görev alması bekleniyor. Beklerde Kaan Ayhan ile Köhn, stoperde ise Abdülkerim ile Sanchez’in forma giyme ihtimali yüksek. Kale de Muslera’ya emanet.

YORUM YAZ