MENÜ

Galatasaray'ın ülke puanına yaptığı katkı ve kazandığı para belli oldu! Dudak uçuklatan rakam

Galatasaray, 3-2'lik galibiyetin rövanşında Sparta Prag'a deplasmanda 4-1 kaybederek Avrupa'ya veda etti. Sarı kırmızılılar bu maçta ülke puanına katkı sağlayamazken 1 milyon 200 bin Euro'dan da oldu. Bu arada Sarı-Kırmızılılar'ın kazandığı para ve ülke puanına kaptığı katkı da ortaya çıktı.

Galatasaray'ın ülke puanına yaptığı katkı ve kazandığı para belli oldu! Dudak uçuklatan rakam

Galatasaray, Avrupa Ligi Son 16 Turu Play-Off eşleşmesinde ilk maçta 3-2 mağlup ettiği Çekya ekibi Sparta Prag ile Prag’da rövanşta karşılaştı. Müsabakayı 4-1 kaybeden sarı kırmızılılar Avrupa’dan elenirken ülke puanına katkı sağlayamadı. Bunun yanında Galatasaray UEFA’nın Son 16 Turu için ödediği 1 milyon 200 bin Euro primden de oldu.

Haberin Devamı

Galatasaray, ülke puanına 3.875 puan katkı yaptı

Bu sezon Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu maçlarıyla başlayan Süper Lig şampiyonu, üç eleme turu maçı, grup maçları ve Avrupa Ligi Play-Off Turu karşılaşmalarında toplamda 15.50 puan elde etti. Sarı kırmızılı takım bu puanın ülkenin bu sezonki katılımcı takım sayısına bölünmesiyle birlikte ülke puanına 3.875 puan katkı sağlamış oldu.

Ülke puanında rakiplerin durumu

Galatasaray’ın yenilerek Avrupa’ya veda etmesiyle Türkiye’nin puanı 37.600’da kaldı. Türkiye bundan sonra ülkeler sıralamasındaki ilk 10 yarışının içinde tek takımla, Konferans Ligi’nde mücadele eden Fenerbahçe ile olacak. Üç takımla yola devam eden 11. sıradaki Çekya ise Sparta Prag’ın Galatasaray’ı yenerek elemesiyle puanını 35.300’e çıkardı. 10’uncu basamakta yer alan İskoçya da Türkiye gibi tek takımla (Rangers) Avrupa’da yer almaya devam edecek. İskoçya’nın şu andaki puanı 35.850.

Haberin Devamı

Süper Lig şampiyonu doğrudan katılacak

Türkiye, UEFA kulüp müsabakaları ülkeler sıralamasında sezonu ilk 10 içinde tamamladığı takdirde 2025/26 sezonunda Süper Lig şampiyonu takım Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılabilecek. İlk dokuz içinde yer almak ise lig ikincisinin Şampiyonlar Ligi’ne 2. Eleme Turu yerine 3. Eleme Turundan başlaması anlamına geliyor.

Galatasaray 30 milyon Euro kazandı

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde gruplara katılım hakkı elde etmesiyle birlikte 14 milyon 800 bin Euro geliri peşin olarak kasasına koydu. Katsayı sıralamasında 32 takım arasında 25’inci basamakta yer alan Cim Bom, bu kalemde de 9 milyon 96 bin Euro gelir elde etti. Grup maçlarında 1 galibiyet ile 2 milyon 800 bin Euro, 2 beraberlikle 1 milyon 860 milyon Euro kazanan Galatasaray, beraberlik havuzunda biriken paradan da 244 bin 737 Euro gelir sağladı. Grubunu üçüncü sırada tamamlamasının ardından ise Avrupa Ligi Play Off Turu primi olarak da 500 bin Euro’yu daha kasasına koyması sonrası kulübün kasasına giren para 29.300.737 Euro’ya ulaştı.

Galatasarayın ülke puanına yaptığı katkı ve kazandığı para belli oldu Dudak uçuklatan rakam

840 bin Euro daha gelebilir

UEFA normalde Şampiyonlar Ligi gruplara katılım parası olarak 15 milyon 640 bin Euro ödüyor. Ancak kovid sonrasında ilk aşamada bu meblağın 840 bin Euro’sunu keserek kulüplere 14 milyon 800 bin Euroluk kısmını peşin ödüyor. Kesilen 840 bin Euro’nun ise ne yapılacağına daha sonra karar veriyor. Bazı sezonlarda kesinti yaparak ödeme yapan Avrupa futbolunun patronu, bazı sezonlarda ise kesilen paranın tamamını ödedi. Bu sezon başında yapılan 840 bin Euro kesintinin ne olacağına ise 2024 yılının eylül ayında karar verilecek.

YORUM YAZ