MENÜ

Galatasaray'da şampiyonluk tablosu! Derbi kralı...

Süper Lig'in 21. haftasında lider Fenerbahçe, evinde Samsunspor'a puan kaybederken Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor'u 5-1 yenmeyi başardı. Güçlü rakibi Trabzon'u deplasmanda 5 golle deviren Galatasaray, geçen sezonkine benzer bir senaryoyla karşı karşıya...

Galatasaray'da şampiyonluk tablosu! Derbi kralı...

Fenerbahçe, evinde Samsunspor'a puan kaybederken Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor'u 5 golle geçti. Süper Lig'de bu hafta ortaya çıkan sonuçlar ve sıradaki fikstür, Galatasaraylılara geçen sezonki zaferi hatırlattı.

Haberin Devamı

Galatasarayda şampiyonluk tablosu Derbi kralı...

DERBİ KRALI ASLAN

Süper Lig’de 13. sırada bitirilen sezonun ardından değişime giden; yönetiminden teknik ekibine, sponsorlarından oyuncularına kadar her detayıyla yenilenen Galatasaray, ezeli rakiplerine büyük üstünlük kurmuş durumda. Son olarak deplasmanda Trabzonspor’u rahat bir oyunla 5-1 gibi ezici bir skorla deviren Sarı-Kırmızılılar, derbi karnesiyle fark yaratıyor. Teknik direktörlük koltuğuna Okan Buruk oturduktan sonra 10. derbi sınavını veren Galatasaray, 7 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 23 puan toplamayı başardı. Aynı periyotta Trabzonspor 12 puan, birer maçı eksik olan Beşiktaş 9, Fenerbahçe ise 8 puan elde edebildi.

Galatasarayda şampiyonluk tablosu Derbi kralı...

3 kulvarda da başarılı

Okan Buruk’un Galatasaray’ın başındaki genel karnesi de oldukça başarılı. Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi’nde toplam 73 maçta Cim Bom’un başında yer alan 50 yaşındaki çalıştırıcı, 54 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 yenilgiyle 2.36’lık bir puan ortalaması yakaladı. Aslan bu periyotta 160 gol atarken, kalesinde 63 gol gördü. Galatasaray’ın Okan Buruk’la kaybettiği maçlar Giresunspor, Kayserispor (d), Konyaspor (d), Başakşehir (kupa), Beşiktaş (d), Bayern Münih (2), Hatayspor (d) ve Kopenhag’a (d) karşıydı.

Haberin Devamı

Galatasarayda şampiyonluk tablosu Derbi kralı...

ŞAMPİYONLUK TABLOSU!

Geçen sezon Fenerbahçe’nin uzun süre önde götürdüğü, ardından Galatasaray’ın zirveyi devralıp kupayı kaldırana kadar bırakmadığı şampiyonluk yarışında çok kritik kırılma noktaları vardı. Süper Lig’de geride kalan 21. hafta, Galatasaraylılar’a geçen sezonki işte bu kırılma noktalarından birini hatırlattı. 2022-2023 sezonunun 14. haftasında sahasında zayıf rakibi Giresunspor’u konuk eden Fenerbahçe, sahadan 2-1’lik yenilgiyle ayrılırken, Galatasaray ise zor geçmesi beklenen Başakşehir deplasmanında 7-0 galip gelerek gövde gösterisi yapmıştı.

Galatasarayda şampiyonluk tablosu Derbi kralı...

2 haftada denge değişti

Bir sonraki hafta Trabzon’a giden Fenerbahçe 2-0 mağlup olmuş, Galatasaray da sahasında ağırladığı İstanbulspor’u 2-1 yenip ligde liderlik koltuğuna ezeli rakibinden devralmıştı. Fenerbahçe 15. haftadan itibaren sezonun kalan kısmında 2 kez Galatasaray’a ve 1 kez de Beşiktaş’a yenilmek dışında maç kaybetmedi. Cim Bom da kalan bölümünde 1 kez Konya’ya, 1 kez de Beşiktaş’a mağlup oldu ve mutlu sona ulaşmayı başardı.

Haberin Devamı

Galatasarayda şampiyonluk tablosu Derbi kralı...

Tam da kötüye giderken

2023-2024 sezonu da Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle devam ederken, 21. haftada Sarı-Lacivertliler’in evinde Samsunspor’a puan kaybetmesi, aynı gün Galatasaray’ın deplasmanda güçlü rakibi Trabzonspor’u 5-1 mağlup etmesi, tam da işlerin kötü gitmeye başladığı dönemde Aslan’ı yeniden ümitlendirdi.

Bir kayıp daha olursa...

İlginç olan ise tıpkı geçen sezonki gibi Galatasaray’ın sıradaki maçının iç sahada İstanbulspor’la olması, Fenerbahçe’nin de ligin güçlü ekiplerinden Başakşehir deplasmanına hazırlanması. Sarı-Kırmızılılar, Fenerbahçe’nin bu hafta yaşayacağı muhtemel bir puan kaybı halinde, psikolojik üstünlüğün yeniden kendilerine geçeceğini düşünüyor.

 

Galatasarayda şampiyonluk tablosu Derbi kralı...

YORUM YAZ