MENÜ

Galatasaray'da Okan Buruk'un planı yine tuttu! Şifreyi vermişti...

Icardi’yi yedek başlatan Aslan’ın hocası Okan Buruk, maçtan önce söylediği gibi öndeki 4 yıldızını değişmeli olarak forvet oynattı. 5-1’lik zaferle planı tutan Buruk, Cim Bom’un başında 9. büyük sınavında 7. galibiyetini aldı.

Galatasaray'da Okan Buruk'un planı yine tuttu! Şifreyi vermişti...

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, Fenerbahçe’nin, Samsunspor karşısında puan kaybettiği haftada Trabzonspor karşısında alınan galibiyetten dolayı çok mutluydu. Buruk, sakatlığı geçtikten sonra takıma dönen Mauro Icardi’yi yedek soyundurdu ve Wilfried Zaha’yı gole en yakın isim olarak oynattı.

Haberin Devamı

Karşılaşma öncesi tecrübeli teknik adama, Zaha ile ilgili soru yöneltildi. O da, “Nereden biliyorsunuz Zaha’yı oynatacağımızı? (Gülerek) Ön taraftaki 4 oyuncumuz da forvet bölgesinde oynayabilecek oyuncular. Oyun içinde bu değişiklikleri yapacağız, ön dörtlüyü mobil olarak kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Galatasarayda Okan Burukun planı yine tuttu Şifreyi vermişti...

Trabzon’a karşı 3. zafer

Aslan’ın hocası, Zaha’nın yanı sıra ona yakın olarak Mertens, Barış Alper ve Kerem Aktürkoğlu’nu önde adeta değişmeli olarak oynattı ve skor anlamında da bunun katkısını aldı. Buruk, büyük maçlardaki başarılı grafiğini sürdürmeye devam etti.

Deneyimli çalıştırıcı, Galatasaray’ın başına geçtikten sonra Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’a toplamdaki 10. sınavında 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetinin yanına 7. zaferini ekledi. Bordo-Mavililer’e karşı dördüncü sınavında 3. galibiyetini (1 de beraberlik) elde eden Buruk, bu süreçteki tek yenilgisini ise 30 Nisan 2023’te deplasmanda 3-1’lik sonuçla Beşiktaş karşısında yaşamıştı.

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Burukun planı yine tuttu Şifreyi vermişti...

Icardi geri döndü

Son olarak deplasmanda golsüz sona eren Fenerbahçe derbisinde forma giyen ve bu mücadelede sakatlanan Mauro Icardi, Trabzonspor karşılaşmasıyla formasına kavuştu. 82. dakikada Arjantinli forvet, Dries Mertens’in yerine oyuna girdi. Tecrübeli oyuncunun, henüz hazır olmadığı her halinden belliydi.

Galatasarayda Okan Burukun planı yine tuttu Şifreyi vermişti...

Yine Barış Alper joker

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk’un bu sezon adeta saha içerisindeki jokeri olan Barış Alper Yılmaz, Trabzonspor karşısında başarılı bir oyun ortaya koydu. Geçtiğimiz hafta içi Türkiye Kupası’nda 4-1 kazanılan Ümraniyespor karşılaşmasında önce kendi kalesine daha sonra da rakip kaleye golünü atan Barış Alper, dün akşam sağ kanatta oynadı. Sacha Boey ile birlikte bu kanatta oldukça etkili olan Barış, Wilfried Zaha’nın ilk golünde asisti yaptı. Bu sezon ligde ilk kez skora katkıda bulunan 23 yaşındaki oyuncu, 15. kez sağ kanatta görev yaptı. Buruk, 77’de sol bek oynattığı Kaan Ayhan’ı oyundan çıkarınca Barış, sol beke geçti ve burada bu sezon 7. kez oynamış oldu. Tecrübeli hoca, daha önce oyuncusunu ayrıca 8 kez sol kanat, 2 kez forvet ve 1 kez de sağ bek olarak oynatmıştı.

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Burukun planı yine tuttu Şifreyi vermişti...

YORUM YAZ