MENÜ

Galatasaray'da gündem kaleci! İlk aday İrfan Can Eğribayat

Galatasaray'ın Sivas maçında Luyindama ile çarpışan ve stattan koltuk değnekleriyle ayrılan Muslera'nın sol diz iç yan bağlarında ileri derecede yırtık, ön çapraz bağında esneme tespit edildi. Tecrübeli kaleci 8-10 hafta arasında takımdan ayrı kalacak. Teknik heyet alternatif çözümleri gündeme aldı. Fatih Terim'in sezon başından beri kadrosunda görmek istediği 23 yaşındaki İrfan Can Eğribayat için Galatasaray tekrar devreye girecek.

Galatasaray'da gündem kaleci! İlk aday İrfan Can Eğribayat

Fernando Muslera'da korkulan oldu, tecrübeli kaleci 8-10 hafta arasında takımdan uzak kalacak. Sivasspor deplasmanında Luyindama ile çarpışan ve acı içinde yerde kalanUruguaylı file bekçisi, sahayı sedyeyle terk ederken, stattan koltuk değnekleriyle ayrıldı. Sarı Kırmızılı kafile dün gece İstanbul'a dönerken, sabah saatlerinde Muslera'nın MR'ı çekildi. Medical Park Bahçelievler Hastanesi'nde yapılan tetkiklerin ardından sol diz iç yan bağlarında ileri derecede yırtık, ön çapraz bağında esneme tespit edildi. Bıçak altına yatması beklenmeyen Muslera'nın tedavisi başladı. Kulüpten verilen bilgi, yaklaşık 2.5 aylık bir tedavi süreceği yaşanacağı yönünde. Teknik direktör Fatih Terim ve kurmayları ise sürecin uzama ihtimaline karşın çözüm arayışına başladı.

Haberin Devamı

Yerli kaleci istediler

Mevcut kadroda İsmail Çipe, Fatih Öztürk, Berk Balaban ve Jankat Yılmaz, Terim'den görev bekleyen isimler olarak öne çıkıyor. Ancak tecrübeli çalıştırıcı, özellikle Avrupa Ligi'ndeki son 16 turunu düşünerek takviye talebinde bulunmaya hazırlanıyor. Normal şartlar altında da devre arasında yerli bir kaleci transferi peşinde olan Sarı-Kırmızılılar, Terim'in talebi doğrultusunda operasyona hız verecek. Ancak Florya'nın gündeminde transferin yanı sıra farklı formüller de var.

Haberin Devamı

Okan geri çağrılabilir

Bu formüllerden biri, sezon başında Giresunspor'a kiralanan Okan Kocuk'un geri çağrılması. Karadeniz ekibinde başarılı bir performans ortaya koyan 26 yaşındaki kaleciyle ve kulübüyle bir görüşme yapılacak. Okan'ın yerine İsmail ya da Fatih Öztürk'ün Giresun'a verilmesi düşünülüyor. Ancak Giresunspor cephesinden olumsuz bir yanıt gelirse, yeniden transfer çalışmalarına ağırlık verilecek.

İlk aday İrfan Can

Fatih Terim'in sezon başından beri kadrosunda görmek istediği 23 yaşındaki İrfan Can Eğribayat için Galatasaray tekrar devreye girecek. Göztepe'ye bu kez para artı takas teklifi yapılacak. İlerleyen yaşı nedeniyle Muslera'nın yerine düşünülen İrfan Can'ın, Uruguaylı meslektaşı ile birlikte birkaç sezon geçirmesi vetecrübekazanarak takımın 1 numarası olması planlanıyordu. Yaşanan son sakatlık nedeniyle bu planın daha erken devreye alınması gündeme geldi.

Metin Karabaş

YORUM YAZ