MENÜ

Galatasaray'da 24 yıl sonra tarih tekerrür etti! Okan Buruk'un tek rakibi Lucescu

Tam 30 maçtır taraftarı önünde kaybetmeyen Aslan, dün akşam iç sahada üst üste 16. lig zaferini kazandı. Okan Buruk, Galatasaray tarihinde en uzun seriyi yapan yerli hoca olarak tarihe geçerken; Cim Bom, efsane sezon olan 1999-2000’deki istatistiğini tekrar ettirdi.

Galatasaray'da 24 yıl sonra tarih tekerrür etti! Okan Buruk'un tek rakibi Lucescu

Sezon başından beri evinde hiçbir lig maçında fire vermeyen Galatasaray, formda rakibi Başakşehir’e de aynı tarifeyi uyguladı. Özellikle ilk yarıda inanılmaz iştahlı ve istekli olan Cim Bom, devreye girerken 2-0’ı da yakaladı.

Geçen yıldan itibaren iç sahada üst üste 16. lig zaferine ulaşan Sarı-Kırmızılılar, son 30 maçlık periyotta ise taraftarı önünde kaybetmedi. Galatasaray tarihinde bunu başaran tek yerli hoca olarak tarihe geçen ve rekoru geliştiren Okan Buruk’un hedefinde artık Lucescu var....

Haberin Devamı

Galatasarayda 24 yıl sonra tarih tekerrür etti Okan Burukun tek rakibi Lucescu

Tek rakibi Lucescu

Rumen teknik adam, Mayıs 2001 ile Mayıs 2002 arasında iç sahada art arda 18 lig maçını kazanmıştı. Evinde bu sezon puan kaybı yaşamayan tek takım konumundaki Cim Bom, aynı zamanda 1999-2000’deki müthiş seriyi de tekrarlıyor. Galatasaray, efsane sezonda olduğu gibi Süper Lig’in 25. haftasını yine 66 puanla kapattı. Ateşli taraftarının desteğiyle Başakşehir engelini aşan Okan Buruk’un takımı, perşembe günü Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park’ta UEFA Avrupa Ligi’nde Sparta Prag’ı ağırlayacak.

Barış Alper durdurulamıyor

Galatasaray’ın jokeri, ligin ikinci yarısında inanılmaz bir çıkış yakaladı. Sağ bek, sol bek, sağ kanat, sol kanat ve forvet olmak üzere sezon başından beri 5 farklı bölgede görev yapan Barış, dün akşam sağ öndeydi. 23 yaşındaki yıldız, 25. dakikada kalitesini bir kez daha gösterdi. Rakip oyuncunun yakın markajına rağmen sırtı dönük pozisyonda çok iyi dönen ve sert bir vuruşla ağları havalandıran Barış, üst üste 3. lig maçında golünü attı. Barış, 20. haftadaki Kayseri ve 21. haftadaki Trabzonspor karşılaşmalarında da asist yapmıştı. Hızı, fiziksel gücü ve pes etmeyen futboluyla fark yaratan Barış, Nelsson sakatlandıktan sonra Kaan stopere geçince, sağ bekte mücadeleyi tamamladı.

Haberin Devamı

Galatasarayda 24 yıl sonra tarih tekerrür etti Okan Burukun tek rakibi Lucescu

Nelsson sakatlandı Kaan korkuttu

Victor Nelsson ikinci yarının başında yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi. Danimarkalı stoper 59. dakikada kenara alındı. Maça sağ bekte başlayıp, Nelsson sonrası stopere geçen Kaan Ayhan da sakatlık yaşadı. Ancak milli yıldız oyuna devam etti. Sparta Prag maçı öncesi savunma hattında üst üste meydana gelen sakatlıklar can sıkarken, tedavi süreci tamamlanmak üzere olan Abdülkerim Bardakçı’nın perşembe akşamı sahaya çıkması bekleniyor.

Okan Buruk farkı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’de son oynadıkları Samsunspor maçının 11’ine göre Başakşehir karşısında değişiklik yapmadı. Aynı kadroyu sahaya süren şampiyon teknik adam, takımı mücadeleye biraz tutuk başlayınca hemen hamlesini yaptı ve kanatlardaki Kerem ile Barış Alper’i yer değiştirdi. Bu değişiklik sonrası Barış çok daha etkili olurken, gol perdesini açan isim oldu. Sonrasında Cim Bom rakibine büyük üstünlük kurarken, Mertens’in golü sonrası Sarı-Kırmızılılar iyice rahatladı. Galatasaray’ın aldığı dünkü galibiyetle birlikte iki teknik adam arasındaki eşitlik de bozulmuş oldu. Öyle ki Çağdaş Atan ile Okan Buruk’un daha önceki 5 karşılaşmasında, 2’şer galibiyeti vardı, 1 maç berabere bitmişti.

Eski takımına acımıyor!

İlk şampiyonluğunu yaşadığı Başakşehir’e karşı bu sezon oynadığı 2 lig maçını da kazanan Okan Buruk, geçen sezon eski takımına 7-0’lık tarihi bir fark atmıştı. Maç sonunda ise iki hoca arasında yaşanan ufak gerginlik dikkat çekti. Kameralara yansıyan bölümde Çağdaş Atan’ın “Özür diliyorum” dediği görüldü.

Haberin Devamı

Galatasarayda 24 yıl sonra tarih tekerrür etti Okan Burukun tek rakibi Lucescu

Galatasarayda 24 yıl sonra tarih tekerrür etti Okan Burukun tek rakibi Lucescu

YORUM YAZ