MENÜ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Sparta Prag maçı öncesi mesajı gönderdi! 'Bunu hak ettik', Aurier ve Köhn için de konuştu...

Sarı-Kırmızılılar, Başakşehir engelini geçerek şampiyonluk yoluna kayıpsız devam etti. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da maçın ardından açıklamalarda bulundu. Tecrübeli hoca, perşembe günü Sparta Prag'la oynayacakları Avrupa maçı öncesinde de mesajı gönderdi. Buruk; yeni transferler Derrick Köhn ve Serge Aurier için de konuştu. İşte detaylar...

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Sparta Prag maçı öncesi mesajı gönderdi! 'Bunu hak ettik', Aurier ve Köhn için de konuştu...

Galatasaray, Rams Başakşehir'i 2-0'la geçti. Cim Bom böylece maç fazlasıyla şampiyonluk yolundaki ezeli rakibi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde zirvede yer aldı. Hata yapmayan takımını tebrik eden teknik direktör Okan Buruk da maçın ardından mutluydu.

Haberin Devamı

'Kalemize getirmedik!'

Birçok alanda sahada üstün olduklarını kaydeden tecrübeli hoca, "Bence maça çok iyi başladık. Kendi oyunumuz, oyuncularımızın konsantrasyonu, taktik disiplini ve seyircimizin müthiş baskısıyla birlikte rakibe çok net baskılar yaptık. Rakibimizin oyun kurmada neler yapacağını biliyorduk, bunlara doğru önlemler aldık. Rakibimize belli dakikaya kadar kalemize getirmedik. Oyun kurmada da doğru işler yaptık. Birçok şeyde üstün bir oyun ortaya koyduk. 2-0 yetmemesi gerekiyordu bence" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Sparta Prag maçı öncesi mesajı gönderdi Bunu hak ettik, Aurier ve Köhn için de konuştu...

"3. golü düşünebilirdik"

Galibiyeti hak ettiklerini vurgulayan Okan Buruk sözlerini şöyle sürdürdü:

İkinci yarıda biraz daha kendi kalitemizin altında oyunda kaldık. Oyuncu değişikliği yaptık. Topa sahipken de zaman zaman direkt 3. golü düşünebilirdik. Rakibimizi de tebrik etmek istiyorum. Hak ettiğimiz bir karşılaşma oldu. Yolumuza aynı şekilde devam etmek istiyoruz.

"İç saha performansımız muhteşem"

Başarının camianın olduğunu söyleyen başarılı çalıştırıcı, "Hep kazanmak için oynuyoruz. Ben takımın başındayım ama camia olarak bu galibiyetleri alıyoruz. Ben bu işin başındaki insanım. Bu camiamızın başarısı. Benim görevim takımı sahaya çıkartmak. Oyuncularıma teşekkür etmek istiyorum. En iyisini yapmaya çalışıyorlar. İç saha performansımız muhteşem. Burada camia olarak, taraftarımızla birlikte, oyuncularla birlikte hikaye yazmaya çalışıyoruz. Ana amacımız şampiyon olmak. Bir kupa daha kaldırmak istiyoruz. Önümüzde çok fazla kupa kaldırma şansı var. Bir bütünüz ve bu bütün inşallah bize başarı getirecek" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Avrupa maçında da aynısı..."

Taraftara da mesaj gönderen Okan hoca, "Bizi bugün destekleyen taraftarımızı tekrar 5 gün sonra Avrupa maçında aynı şekilde bekliyoruz. Onların gücü, bizim performansımızı arttırıyor. Hedefimiz Avrupa'da da turu geçmek. Tekrar bir sonraki maç için taraftarımızı burada bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Sparta Prag maçı öncesi mesajı gönderdi Bunu hak ettik, Aurier ve Köhn için de konuştu...

Kerem ve Nelsson'un durumlarını açıkladı

Okan Buruk son olarak sakatlanarak oyuna devam edemeyen Kerem Aktürkoğlu ve Victor Nelsson'un durumu hakkında da, "Kerem'in ayağına darbe geldi. Victor'un düşmeden oldu. Yarın daha net belli olacak. İnşallah önemli bir şey yok. Kontrollerden sonra daha net bir şey ortaya çıkacak" şeklinde konuştu.

Okan Buruk, Başakşehir maçı sonrası konuştu: Oyundan çıkarken sevinen görmedik

"Zemin bakıma alındı ama 8-9 günde içerisinde zeminin toparlayacağını düşünmüyorum"

Haberin Devamı

Gelecek hafta Süper Lig’de MKE Ankaragücü ile deplasmanda oynayacakları maçta Eryaman Stadı'nın zeminin sorulması üzerine Buruk, "Sıkışık fikstür devam ediyor. Çok fazla maç oynayacağız. Burada zeminler önem kazanıyor. Türk futbolu için önemli. İmaj olarak da bence Türkiye Kupası maçının da o statta oynanması yanlıştı. Gençlebirliği'nden oyuncuların yaşadığı sakatlıktan daha büyük sakatlıklar da çıkabilir. Ankaragücü'nde Emre Hoca da bir önceki lig maçında zeminin kötülüğünden şikayet etti. Ankaragücü topa sahip olan bir takım. Onlar için de zeminin kötü olması kötü. Futbol Federasyonu da oyuncuları korumak için, burada sadece Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonsporlu oyuncular yok. Bu oyuncuların birçoğu milli oyuncu. 3-4 ay sonra Avrupa Şampiyonası geliyor. 4-5 milli oyuncumuzdan birinin sakatlık geçirmesi de sıkıntı oluşturur. Futbol Federasyonu bu anlamda da ligin marka değerini koruması gerekiyor. Burada en doğru kararı vereceğini düşünüyorum. Zemin bakıma alındı ama 8-9 günde içerisinde zeminin toparlayacağını düşünmüyorum. Bunla ilgili kararı federasyon verecektir. Nerede olursa biz oynayacağız. Bununla ilgili sorunumuz yok. Önemli olan sporcu sağlığı ve Süper Lig’in kalitesi. Oyuncular sakatlık riski olan bir zeminde oynarsak federasyona olumsuz yazacak bir şey" diye cevap verdi.

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Sparta Prag maçı öncesi mesajı gönderdi Bunu hak ettik, Aurier ve Köhn için de konuştu...

Yeni transfer Derrick Köhn için konuşan sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Derrick dün geldi. Çok kısa antrenman yaptı. Bugün oyun içerisinde bir anda oyuna sokmak istemedim. Berkan orada Deniz Türüç’ü tanıyan bir oyuncu. Çok kısa çalıştığı için, fiziksel olarak riske atmak istedim" dedi.

Bir diğer yeni transferlerden Serge Aurier için ise, "Yarın akşam final maçı var. Ondan sonra çok hızlı bir şekilde buraya getirip kadroda olacak. Çok hızlı bir şekilde getirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

"Icardi’ye daha net pozisyonlar oluşturmamız gerekiyor"

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi'nin maçtan sonra galibiyet kutlamalarına katılmayıp, direkt soyunma odasına gitmesinin hatırlatılması üzerine Okan Buruk, "Golcü oyuncu hep beslenmek ister. Bazen arkadaşları yapar bazen kendi yapar. Gol atmayan forvet oyuncusu mutsuzdur. Bu gayet normal. Bizim oyunumuz da destek verdi. Ceza sahası içeride çok net pozisyonlar gelmedi. Ona 1 veya 2 top getirdik. Yüzde 100’ünde değil. Onu da net bir şekilde bilelim. Önemli bir sakatlık geçirdi, öyle oynadı. Yavaşa yavaş maksimumuna gelecek. Yüzde 100 iyileşmesi için de belki 2-3 ay süre geçirip, dinlemesi gerekiyor. Son dönemde iğnesiz de oynuyor. Fiziksel olarak da daha üstüne çıkacak. Ona da daha net pozisyonlar oluşturmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Ana düşüncemiz puan farklıyla öne geçebilmek"

Haberin Devamı

Şampiyonluk yarışında iki takımın da kazandığını söyleyen Buruk, "Ne olacağı belli değil. Ana düşüncemiz puan farklıyla öne geçebilmek. Her maçımızı kazanmak istiyorum. İkinci yarı 6 maç üst üste kazandık. İki takım da son dakika golleri ile son hafta maçlar kazandı. Futbol içerisinde birçok şey var. Bizim hedefimiz maçları kazanarak orada olmak. Averaja kalır mı kalmaz mı onu bilemem. Doğrusu girdiğimiz pozisyonları gole çevirmemiz gerekiyor. Daha çok gol atmamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.

"Barış’ın gelişiminden çok mutluyum"

Barış Alper Yılmaz’ın gelişiminden çok mutlu olduğunu belirten sarı-kırmızıların teknik direktörü, "Oynadıkça özgüven yukarıya çıkıyor. Barış’a savunmada ihtiyacımız olduğunda kullanmamız hem orada iyi oynaması hem fiziksel olarak verdiği mücadele oynama devamlılığı kazandırdı. Hem arkada hem önde rahat bir şekilde kullanabiliyoruz. Kupa maçından kalan bir kasığında ağrı vardı. Fiziksel avantajını iyi bir şekilde kullanıyor. Barış’ı birçok yerde kullanmaya devam edeceğiz. Bence çok daha öz güveni daha yukarıya çıktı. Daha iyisini de yapacaktır. Barış’ın gelişiminden çok mutluyum" şeklinde konuştu.

"İnsani tepkiler olabilir, çok büyük saygısızlığa gitmediği sürece"

Oyuncularının hepsinin çok değerli ve özel olduğunu vurgulayan Okan Buruk, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kendi alanlarında iyi oyuncular ki Galatasaray forması giyiyorlar. Bizim amacımız hem onları en yüksek düzeyde kullanmak hem de Galatasaray’ın maçları kazanması. Galatasaray’ın başarısı için hepimizin kendi hayatından fedakârlık etmesi gerekiyor. Bu bir takım oyuncu. Bazen başlayacaksınız bazen oyunun devamında gireceksiniz. Zaman zaman oyuncularda insani tepkiler de olabiliyor. Bunu doğru analiz etmek gerekiyor. Her tepkide onları kesip atmak, kötü bir şekilde üzerlerine yakıştırmanın doğru olmadığını düşünüyorum. İnsani tepkiler olabilir, çok büyük saygısızlığa gitmediği sürece. Oyuncu oyundan çıktıktan sonra tabii üzülecek. Bunları oyunculara doğru bir şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Üzülmeler, kırılmalar oluyor ama bunu çok çabuk tamir etmemiz gerekiyor. Ben Galatasaray için bir şey yapıyorum. Oyuncular da bu mantıkla yaklaşması gerekiyor. Herkes bu görevi yapmak zorunda. Burada bir karakter meselesi tabii herkes aynı değil. 25 tane farklı oyuncu var. Hepsinin farklı tepkisi var. Bunları doğru bir şekilde yönetmemiz gerekiyor. Zaha da geçen maçta, hep 90 dakikayı bitirememekten belki. Oyuncular skor da yapmak istiyor. Son 3 dakikada gol atacağını düşünüyor. Oyuncuyu da tanımak gerekiyor. Bu insani şeyler olacak. Takıma zarar vermeyecek şekilde yönetmemiz gerekiyor.”

YORUM YAZ