MENÜ

Galatasaray, Moyes'i İstanbul'a getirdi

Teknik direktör arayışlarını sürdüren Galatasaray, bugün flaş bir hamleyle İskoç teknik adam David Moyes'i görüşme yapmak üzere İstanbul'a getirdi.

Galatasaray, Moyes'i İstanbul'a getirdi

Roberto Mancini'nin istifasını vermesinin ardından teknik direktör arayışlarına geçen Galatasaray, daha önce Lucescu ve Tuchel ile büyük ölçüde anlaşmaya varmış ancak bu isimlerin son anda cayması nedeniyle bu girişimler olumsuz sonuçlanmıştı.

Haberin Devamı

Yeni teknik direktör Alman ya da Hollandalı olacak derken bugün sürpriz bir isim ortaya çıktı. Sezon başında Alex Ferguson'un veliahtı olarak Manchester United'ın başına geçen, ancak kulüp tarihinin en kötü döneminin geçirilmesi üzerine ligin bitimine 4 hafta kala bu kulüpten kovulan İskoç teknik adam David Moyes, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile görüşmek üzere İstanbul'a geldi.

Bu ikilinin önümüzdeki saatlerde bir araya geleceği belirtilirken, görüşmelerin olumlu sonuçlanması hâlinde David Moyes'in kısa süre içerisinde göreve başlayacağı öğrenildi.

Öte yandan Galatasaray ile Moyes arasındaki ilk teması eski yöneticilerden Haldun Üstünel'in sağladığı iddia ediliyor.

Başkan da doğruladı

Konuyla ilgili olarak Doğan Haber Ajansı'na konuşan Başkan Ünal Aysal, David Moyes ile bir görüşme yaptıklarını doğruladı ancak henüz bir anlaşma olmadığını belirtip şunları söyledi:

"David Moyes ile bir fikir alışverişinde bulunduk. G.Saray'a gelebileceğini öğrendik. Ancak bizim önceliğimiz değil. Biz hala Alman ekolü üzerinde çalışmamızı sürdürüyoruz. Ottmar Hitzfeld, Joachim Löw, Jürgen Klinsmann ile temasımız sürüyor. Dünya Kupası'nın gidişatına göre gelecek cevaplar sonrasnda teknik direktör arayışımız neticelenecek. Bu konuda acele etmiyoruz. En az 15 gün daha süremiz var."

Haberin Devamı

Moyes kimdir?

51 yaşındaki Moyes, 11 yıl çalıştırdığı Everton'u kısıtlı bütçelere rağmen sürekli ilk 10'da tutmayı başardı. 2004-09 arasında 4 kez UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etti. 2008'de Fiorentina'ya penaltı atışları ile elenerek çeyrek finalin kapısından döndü. Geçen sezon ManU ile Devler Ligi'nde çeyrek final oynamasına rağmen, ligde başarısız olunca kovuldu.

YORUM YAZ