MENÜ

Galatasaray haberi: Kerem Aktürkoğlu, Alman basınına konuştu! Transfer, Fatih Terim, Domenec Torrent...

Galatasaray'ın yıldızı Kerem Aktürkoğlu, Alman basınına çok özel açıklamalarda bulundu. Kerem Aktürkoğlu, kendisine yöneltilen sorular doğrultusunda transfer, Fatih Terim, Domenec Torrent ve Millî Takımımız hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray haberi: Kerem Aktürkoğlu, Alman basınına konuştu! Transfer, Fatih Terim, Domenec Torrent...

Galatasaray'ın parlayan yıldızı Kerem Aktürkoğlu, Avrupa basınının da ilgi odağı olmaya devam ediyor. Sergilediği çıkışla tüm dikkatleri üzerine çeken Kerem, son olarak Alman basınından Kicker'a açıklamalarda bulundu. Yıldız oyuncu; kendisine yöneltilen sorular doğrultusunda transfer, Fatih Terim, Domenec Torrent ve Millî Takımımız hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

İşte Kicker'ın Kerem Aktürkoğlu röportajı:

Portekiz ve Cristiano Ronaldo'yu engelinden sonra muhtemelen son Avrupa şampiyonu İtalya ile karşılaşacaksınız. Türkiye'nin 2022 Dünya Kupası şansını nasıl görüyorsunuz?

"Portekiz ve İtalya'nın olduğu Dünya Kupası'na katılmanın kağıt üzerindeki en zor yolundayız. Portekiz, Premier Lig'deki süper yıldızlarıyla bireysel olarak dünyanın en iyi takımlarından biri. Ancak Sıbistan da bu güçlü takımı geride bırakmayı başardı. Son dönemde Stefan Kuntz yönetiminde gelişen, genç ve başarıya aç bir ekibimiz var. Çekinmiyoruz ve son derece heyecanlıyız çünkü neler yapabileceğimizi biliyoruz"

Haberin Devamı

Portekiz'in sizce ne gibi zayıf yönleri var?

"Her takımın güçlü ve zayıf yönleri vardır. Oyundaki detaylara bağlı olacak ancak bunları, şimdilik açıklamak istemiyorum"

Stefan Kuntz, iyimser yaklaşımıyla bilinir. Bu cesareti, size ve takıma nasıl aktarıyor?

"Her antrenmanda, her toplantısa bize yeteneklerimize ve niteliklerimize inanmamız gerektiği hissini veriyor. Buna hata yapmak da dahil. Herkesin diğerinin hatalarını düzeltmeye istekli olması önemlidir. Kısa sürede büyük bir iyimserlik ve takım ruhunu yaymayı başardı"

Türkiye'nin gruptan umutsuz bir pozisyondan gelmeyi başarması şimdi tekrar iki galibiyete inanabilmeniz adına ne kadar yararlı?

"Asla pes etmemek tavrı, Türk Millî Takımlarının her zaman bir özelliği olmuştur. Taraftarlarımız da büyük etken. Nerede oynarsak oynayalım her zaman çok sayıda taraftar stadyuma geliyor ve yüksek sesle bize olan desteklerini gösteriyorlar. Bu yüzden zor aşamalarda pes etmek mümkün değil"

Kuntz, sizi nasıl bir golcü yaptı?

"Oyunumuzun taktiklerini ve yönünü biraz daha ofansif hale getirdi. Bu durum, hücum oyuncusu olarak bana ve oyun tarzıma uyuyor. Ama şu anda bir golcü olup olmadığıma başkaları karar vermeli"

Haberin Devamı

Kuntz'u farklı kılan başka ne tip özellikler var?

"O ve koç ekibi; çok saygılılar, açık ve herkese eşit mesafedeler. Aynı zamanda futbol anlayışlarını takıma net bir şekilde ve takımdan kimseyi ayırmadan, ihmal etmeden aktarmayı başarıyorlar"

Seni özel yapan yanlar neler? Kendini bir futbolcu olarak üç anahtar tabirle tanımlarsan...

"Teknik anlamda becerikli, bitiriciliği güçlü ve iyi bir saha görüşüne sahip"

Bu maçlarda birdenbire umut ışığı haline gelme durumuyla nasıl başa çıkıyorsun?

"Elbette taraftarlarımızın benden beklentilerinin arttığını hissedebiliyorum ama bu benim için bir baskı unsuru değil, daha çok motivasyon unsuru. Ayrıca ancak takım olarak başarılı olabiliriz. Takımda çok kaliteli oyuncular var"

Eski hocanız Fatih Terim, sizi "Türk futbolunun en büyük mücevheri" olarak tanımladı. Bu seznin için bir mutluluk kaynağı mı yoksa bir yük mü?

Haberin Devamı

"Fatih Terim'in Galatasaray'da geçirdiğim süre boyuncu beni cesaretlendirmiş, zorlamış olmasından dolayı çok mutluyum ve kendisine minnettarım. O olmasaydı bu gelişim olmazdı. Bu tür sözler, beni gururlandırırken aynı zamanda da daha iyi olmaya teşvik ediyor"

Hakan Çalhanoğlu, senin ve Türkiye'nin oyunu için sol tarafta ne kadar önemli?

"Hakan Çalhanoğlu, hem saha içinde hem de saha dışında takımımız için çok önemli bir oyuncu. Üstün futbol yeteneklerinin yanı sıra Avrupa'nın en iyi liglerinde ve Avrupa'nın önemli kupalarında kazandığı tecrübeyle de takıma yardımcı oluyor"

Franck Ribery ile kıyaslanıyorsunuz. Bu hoşuna gidiyor mu? Yoksa başka bir idolün var mı?

"Franck Ribery gibi birinci sınıf bir oyuncuyla kıyaslanmak elbette büyük bir onur ama dürüst olmak gerekirse hiçbir zaman bir idolüm olmadı. Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'yi izlemekten her zaman keyif almışımdır. İkisi, son 10 yılın en iyi futbolcuları ve ben de dahil olmak üzere birçok oyuncuyu etkilediler"

Galatasaray ve millî takımdaki yükselişin Almanya Bundesliga'da da dikkatlerden kaçmadı. Kimler ilgileniyor? Yaz aylarında Bundesliga'ya mı yoksa başka büyük bir lige mi transfer olmak istersin?

Haberin Devamı

"Almanya'da iyi ve hızlı futbol oynanıyor. Bu nedenle Bundesliga, her zaman iyi bir adrestir. Şu anda muhtemel alıcılarla ilgilenmiyorum. Odak noktam sahada. Ayrıca yakın zamanda Galatasaray ile olan sözleşmemi yeniledim ve kulübün değişiminde önemli bir rol oynamak istiyorum"

Yani sözleşmeni 2026'ya kadar yerine getirmek istiyorsun! Bu futbolda uzun bir zaman değil mi?

"Genelde bunları yerine getirmek için sözleşmeler yapmalısınız ama hayatta ve özellikle de futbolda ne olacağını asla bilemezsiniz. Şu anda Galatasaray'da çok mutluyum ve oradaki teknik direktörümüz Domenec Torrent yönetiminde gelişmek için iyi fırsatlar görüyorum"

Galatasaray ligde neden bu kadar düşük performans sergiledi? Bu, ne kadar sinir bozucu ve yaşanan hayal kırıklığı sana erken bir hamleyi düşündürmüyor mu?

"Dediğim gibi kulüp, şu anda bir geçiş sürecinde. Yazın yaşı ilerlemiş oyunculardan vazgeçilerek birçok genç oyuncuyla sözleşme imzalandı. Bu yüzden kolay bir sezon olmayacağını biliyorduk. Mevcut durum, herkes için hayal kırıklığı yaratıyor ama aynı zamanda çıktığımız yolda ilerlemek, daha iyi olmak ve Galatasaray'ı ait olduğu yere yeniden taşımak adına bir motivasyon kaynağı"

Galatasaray, Avrupa Ligi'nde Barcelona'ya karşı iyi bir performans sergiledi. Sence Barcelona, Frankfurt'u geçip sonunda da kupaya ulaşacak mı?

"Benim için Barcelona, UEFA Avrupa Ligi'nin en büyük favorilerinden biri. Xavi'nin teknik direktörlüğe gelmesinden bu yana Barça zihniyeti de sahaya geri döndü"

Taraftarların gözlüklü halini fark etmesi sonrası Kerem Potter lakabı viral oldu. Harry Potter hayranı olduğunu söylemiştin. Artık gol sevinci konusunda imza niteliğinde bir hareket yarattın. Hayali bir siğirli değnek sallıyorsun. Mesajın tam olarak nedir?

"Bu olay, tam olarak Harry Potter'ın taktığına benzeyen gözlükler almamla başladı. Gözlüklü ilk Instagram paylaşımımdan sonra bana 'Kerem Potter' denmeye başlandı. Her zaman büyük bir Harry Potter hayranı olduğum için sahaya biraz 'sihir' getirme fikrini sevdim. Bu yüzden artık bir sembol haline gelen hayali bir sihirli değnek sallayarak kendi kutlamamı yarattım.

YORUM YAZ