MENÜ

Galatasaray 32 yıl sonra ilki yaşadı!

Derbi Galatasaray için önemliydi çünkü evinde ezeli rakibinin 9 senedir yenemiyordu, ayrıca Fenerbahçe’ye karşı 32 yıl sonra bir ilki yaşadı. Okan Buruk yönetiminde rekorlar kırılan sezonun son maçında kötü seriler de bu zaferle bitti.

Galatasaray 32 yıl sonra ilki yaşadı!

Şampiyonluğunu bitime 2 hafta kala ilan eden Galatasaray için Fenerbahçe derbisinin önemi büyüktü. Sarı-Kırmızılılar, sezonun ilk yarısında Fenerbahçe’yi deplasmanda 3-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

Haberin Devamı

 

Galatasaray 32 yıl sonra ilki yaşadı

32 YIL SONRA BİR İLK

Galatasaray, ezeli rakibi karşısında son lig dublesini 1990/91 sezonunda Mustafa Denizli yönetiminde yaptı. Aynı sezon da rakibi tam 32 yıldır yenemeyen Aslan, Okan Buruk yönetiminde bu kötü seriyi sonlandırmak istiyordu. Zaniolo’nun golüyle gelen zafer, Galatasaray için uzun yıllar sonra aynı sezondaki çifte derbi galibiyetini de perçinledi. Derbi, Sarı-Kırmızılılar adına bir diğer kötü seriyi de sonlandırdı.

Buruk’la biten kâbus

Fenerbahçe’yi konuk ettiği son 7 Süper Lig maçını kazanamayan Galatasaray bu süreçte 5 beraberlik 2 mağlubiyet yaşamıştı. Okan Buruk’un takımı, ezeli rakibine karşı iç sahadaki en uzun galibiyet hasretini tekrarlama tehlikesi yaşıyordu. 1982 ile 1989 arasında 8 maç evinde Fenerbahçe’ye karşı yüzü gülmeyen Galatasaray böylece bu seriye de son vermiş oldu.

Haberin Devamı

İç sahada rekorun eşiği

Galatasaray, iç sahada Fenerbahçe’ye karşı en farklı galibiyetini 1990-91 sezonunda 4-1’lik skorla almıştı. O tarihten sonraki en farklı iç saha zaferi dün akşam elde edilen galibiyet oldu. 3-0’lık skor NEF Stadı’nı karnaval yerine çevirdi.

Galatasaray 32 yıl sonra ilki yaşadı

Kırmızı kart klasiği

Süper Lig tarihinde en fazla kırmızı karta sahne olan rekabet Galatasaray (32) ile Fenerbahçe (24) arasında toplamda 56 kezle oynanmıştı. Ezeli rakipleri karşı karşıya getiren son 11 lig maçında toplam 9 kırmızı kart çıkmıştı. Galatasaray bu süreçte 3 kez 10 kişi kalırken Perez’in atılmasıyla şok yaşayan Fenerbahçe 7. kırmızı kartını gördü.

Galatasaray 32 yıl sonra ilki yaşadı

YORUM YAZ