MENÜ

Devler, Galatasaraylı Nicolo Zaniolo için geliyor! Henüz sahaya çıkmadı...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremler nedeniyle sessiz sedasız Sarı-Kırmızılılar'a imza atan Nicolo Zaniolo sahaya çıkmadan prim yaptı. Aslan'ın 15 milyon Euro ödeyerek Türkiye'nin en pahalı ikinci transferini gerçekleştirdiği İtalyan oyuncu için devlerin, yazın Cim Bom'un kapısını çalacağı kaydedildi.

Devler, Galatasaraylı Nicolo Zaniolo için geliyor! Henüz sahaya çıkmadı...

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen deprem felaketi esnasında Galatasaray için Türkiye'ye gelen Nicolo Zaniolo sessiz sedasız Sarı-Kırmızılılar'a imza atmıştı. 

Haberin Devamı

Kârın yüzde 20'si...

Mario Jardel'den (17.05 milyon Euro) sonra Türkiye'nin en pahalı transferi olan İtalyan futbolcu için KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbolcu Nicolo Zaniolo ve kulübü A.S.Roma S.r.l.ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, Futbolcunun eski kulübüne 15 Kasım 2023 tarihinden başlamak üzere 5 sezona yayılmış eşit taksitte, 15.000.000 EUR kesin transfer bedeli ödenecektir. Futbolcunun ileride bir başka kulübe satılması durumunda, elde edilecek kesin transfer bedeli kârının %20'si A.S. Roma S.r.l.'ye ödenecektir."

Roma'yla hazırlık maçı oynanacak

"Futbolcu ile 2022-2023 sezonundan başlayarak 4.5 sezon için sözleşme imzalanmıştır. Buna göre, Futbolcumuza 2022-2023 sezonu için net 900.000 EUR, diğer sezonlar için net 2.750.000 EUR sezonluk maaş ödenecektir. Ayrıca A.S. Roma S.r.l. ile tüm gelirleri depremzedelere bağışlanmak üzere 2023 yılı içerisinde hazırlık müsabakası düzenlenmesi konusunda anlaşmaya varılmıştır." denildi.

Haberin Devamı

Devler, Galatasaraylı Nicolo Zaniolo için geliyor Henüz sahaya çıkmadı...

Depremde yaşamını yitirdi

Galatasaray, Zaniolo transferini Türkiye'yi yasa boğan yıkıcı deprem gündemi sebebiyle duygusal bir videoyla duyurmuştu. Genç yıldızın transferinin gündemde olduğu günlerde Zaniolo’nun gol attığı bir videoyu kişisel sosyal medya hesabından paylaşarak  “Erdenn abi naptınn senn ” notunu düşen 17 yaşındaki Muhammed Emin Özkan depremde yaşamını yitirmişti.

Devler, Galatasaraylı Nicolo Zaniolo için geliyor Henüz sahaya çıkmadı...

'Birlikte eskisinden güçlü olalım'

Muhammed Emin ve Türk halkını unutmayan Zaniolo yaptığı açıklamada,  “Muhammed için çok üzüntülüyüm. Ve de tüm Türk halkı için. Destek için ben yardımımı yaptım. Hepimiz katkıda bulunalım ve birlikte eskisinden daha güçlü olalım ” ifadelerini kullanmıştı.

Muhammed'in anısına 17 numaralı forma

17 yaşındaki Muhammed’in anısına 17 numaralı formayı sırtına geçiren Zaniolo ardından Nef Stadyumu’ndaki yardım çalışmalarına katıldı. Galatasaray’ın yeni transferi ayrıca deprem için 400 bin TL yardımda bulundu.

Yazın resmi teklifle gelecekler

Aslan'ın flaş transferi Nicolo Zaniolo, daha Galatasaray formasıyla sahaya çıkmadan büyük prim yaptı! Sarı-Kırmızılı kulübün 5 yıl vadeli 15 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı 23 yaşındaki İtalyan yıldızın transferi, Çizme'de hâlâ gündemde. Roma'nın ezeli rakiplerine satmak istemediği Zaniolo, Galatasaray'a attığı imzanın ardından tekrar İtalyan devlerinin gözdesi haline geldi. Özellikle Milan ve Inter kulüplerinin, genç futbolcu için şimdiden transfer planları yaptığı ileri sürüldü. İtalyan spor gazetelerinde yer alan iddiaya göre, iki kulüp de önümüzdeki yaz döneminde Galatasaray'a resmi teklif yapmaya hazırlanıyor. 

Haberin Devamı

Devler, Galatasaraylı Nicolo Zaniolo için geliyor Henüz sahaya çıkmadı...

Parayı peşin yatıracaklar 

Galatasaray ile imzaladığı sözleşmede 35 milyon Euro'ya serbest kalma maddesi bulunan Zaniolo için hem Milan'ın hem de Inter'in bu parayı ödemeyi kabul ettiği belirtiliyor. Operasyon tam da iddia edildiği gibi gerçekleşirse, Galatasaray hem İtalyan futbolcudan sahada yararlanacak hem de sadece 4 aylık süreçte 20 milyon Euro gibi büyük bir kâr elde edecek.Üstelik Serie Akulüplerinin bu parayı peşin olarak Galatasaray'ın hesabına yatırması gerekiyor. Ancak Sarı-Kırmızılılar, Roma'ya senelik 3 milyon Euro'luk taksitlerle ödeme yapmaya devam edecek. 

Haberin Devamı

Hülle olduğu iddia edildi 

Nicolo Zaniolo'nun Galatasaray'a imza attığı ilk gün, İtalyan basınında yine flaş bir iddia ortaya atılmıştı. 30 milyon Euro teklif etmesine rağmen genç oyuncuyu Roma'dan alamayan Milan'ın hülle yoluna gittiği, operasyonu yaz döneminde Galatasaray üzerinden gerçekleştireceği öne sürülmüştü. Bu iddialar Galatasaray cephesinde net şekilde yalanlandı. Ancak hem Milan'ın hem de Inter'in genç yıldızın peşini bırakmaması sebebiyle, Sarı-Kırmızılılar gelecek sezona yönelik forvet arkası ve kanatlara yıldız transfer arayışına devam ediyor.

YORUM YAZ