MENÜ

Galatasaray'dan bir transfer daha! Miralem Halilovic'i kadrosuna kattı

Galatasaray Nef, dördüncü transferini son olarak Fransa'da Nanterre forması giyen Miralem Halilovic'i kadrosuna katarak gerçekleştirdi.

Galatasaray'dan bir transfer daha! Miralem Halilovic'i kadrosuna kattı

Galatasaray Nef, transferlerine devam ediyor. Sarı-Kırmızılılar; Buğrahan Tuncer, İsmet Akpınar ve Jonah Radebaugh'un ardından dördüncü transferini de gerçekleştirdi. Galatasaray, son olarak Fransa'da Nanterre forması giyen Miralem Halilovic'in transferini resmen açıkladı.

Haberin Devamı

Bosna-Hersek Milli Takımı forması da giyen Halilovic ile 1 yıllık sözleşme imzalandığı açıklandı.

Galatasaraydan bir transfer daha Miralem Halilovici kadrosuna kattı

Bosna Hersek’in Tuzla şehrinde 1997 yılında dünyaya gelen Miralem Halilovic, 2007-08 sezonunda henüz 16 yaşındayken doğduğu şehrin takımı KK Sloboda Dita Tuzla kadrosunda kendisine yer buldu.

2010-11 sezonunda, dört sezon sürecek KK Zagreb macerası ile Hırvatistan Ligi’ne transfer oldu. 2014-15 sezonu başında Dzukija Alytus takımı ile Litvanya’ya transfer oldu ve sezonun yarısı geldiğinde Ocak ayında yeniden eski takımı KK Zagreb’e döndü. Sonrasında sırasıyla Krka Novo Mesto, GKK Sibenik formaları ile müacadele eden Halilovic, 2016-17 sezonunda France ProB Ligi takımlarından Entente Orleans ile imzalayarak Fransa’daki kariyerini başlatmış oldu.

Haberin Devamı

Entente Orleans takımı ile ikinci sezonunda France-Jeep ELITE ProA Ligi’ne yükselme başarısı gösterdi. ProA Ligi’ndeki ilk sezonunda 23 maçta 17.6 sayı, 7.9 ribaunt, 3.1asistlik etkili performans ile dikkat çeken Halilovic, bir sonraki sezonun başında Fransa ProA Ligi takımlarından Boulogne-Levallois Metropolitans’a transfer oldu. 2021-22 sezonuna gelindiğinde takımı ile hem Fransa Ligi hem de EuroCup’da mücadele etti. EuroCup’da çıktığı 19 maçta 9.1 sayı, 5.6 ribaunt, 1.7 asist ortalamaları yakaladı. Geçtiğimiz sezonu ise yine Fransa ProA Ligi takımlarından Nanterre 92 ile tamamladı.

Aynı zamanda ülkesinin milli forması ile mücadele eden Miralem Halilovic, EuroBasket 2022’de Bosna Hersek forması ile 5 maçta 10.8 sayı, 6.2 ribaunt ortalamaları yakaladı. 2023 Dünya Basketbol Şampiyonası Elemeleri’nde de ülkesinin formasını terletti ve eleme maçlarında 14.4 sayı, 6.2 ribaunt, 1.6 asist, 1.2 top çalma ile oynadı.

 

Galatasaraydan bir transfer daha Miralem Halilovici kadrosuna kattı

 

YORUM YAZ