MENÜ

"Amacımız gruptan lider çıkmak"

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Bükreş'e iyi bir sonuç almaya geldiklerini ifade ederek, gruptan lider olarak çıkmayı amaçladıklarını söyledi.

"Amacımız gruptan lider çıkmak"

Galatasaray'ın, Romanya'nın Dinamo Bükreş takımı ile yarın yapacağı UEFA Avrupa Ligi F Grubu maçı öncesi Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Frank Rijkaard, karşılaşmanın oynanacağı Dinamo Stadı'nda basın toplantısı düzenledi. Rijkaard, rakiplerine büyük saygı duyduklarını belirterek, "Burada olma amacımız, gruptan lider olarak çıkmak. Buradan alınacak iyi bir sonuç bize yardım edecektir. Bu yüzden biz de buraya iyi bir sonuç almaya geldik" dedi.

Dinamo Bükreş'in iyi bir takım olduğunu vurgulayan Hollandalı teknik adam, "2 hafta önce bize karşı iyi başladılar. Ofansif olarak iyi oyuncuları var. Forvetleri çok etkili. Sağ açıkları da etkili. Maça baktığımızda, çok enteresan olacak" diye konuştu.

Rijkaard, "Dinamo'nun gruptan çıkma şansı yüzde kaç" şeklindeki soruya, "Ben Galatasaray'ın teknik direktörüyüm, bu soruyu cevaplandırmam doğru olmaz. Dinamo'ya başarılar diliyorum" yanıtını verdi.

"Sivasspor maçında sezon başında farklı olarak defansif yönlü 3 orta saha oyuncu ile çıktınız. Bu zorunluluktan mı oldu, yoksa yine bu maçta da aynı kadroyla mı çıkacaksınız?" şeklindeki soruya ise Frank Rijkaard şu yanıtı verdi:

"Ligin başından beri oynadığımız sistem aynı. 3 orta saha ile oynadık. Ofansif oynadık, defansif oynadık denemez. Takımın performansından mutlu olduğumu maç sonrası söylemiştim. Antrenman sonrası kadromuz şekillecektir."

Rijkaard, Baros'un sakatlanması nedeniyle Nonda'nın tek forvet kalmasıyla ilgili bir soruya üzerine de, Nonda'ya alternatif futbolcular olduğunu da söyledi.

Rumen bir garezeticinin, "Çalışmak istediğiniz Rumen bir oyuncu var mı?" sorusuna da Hollandalı teknik direktör, "Romanya gerçekten önemli bir ülke. Kültürel ve futbol açısından. Ben Galatasaray'da çalışıyorum ve böyle bir şey söyleyemem. Romen futboluna saygım büyük" yanıtını verdi.

Karşılaşmanın seyircisiz oynanacak olmasıyla ilgili de Rijkaard, "Böyle bir durumu sadece bizim takımımızı etkilemez, onları da etkiler. Seyircisiz oynanacağından dolayı üzgünüm" dedi.

Rijkaard ile birlikte basın toplantısına katılan Galatasaraylı futbolcu Mehmet Topal ise, geçen sezon Romanya'da Steaua Bükreş'le karşılaştıklarını hatırlatarak, "Dolayısıyla tecrübeliyiz. İyi çalışıp kazanmak istiyoruz" dedi.

Sivasspor maçında uzun bir aradan sonra Mustafa ve Barış'la birlikte oynadıklarını ifade eden Mehmet, "Uzun zaman sonra bir arada oynadık. Üçümüz de çok koşup, çok mücadele eden yapıda futbolcularız. Bize şans verildiği zaman takım için en iyisini yapacağız. Üç tane koşan oyuncunun olması rakip takımı etkiliyor. Ancak biz Sivasspor maçında 3 puanı 3 kişi degil, takım halinde aldık" diye konuştu.

Mücadelenin seyircisiz oynanacak olmasına da değinen milli futbolcu, "Türk tabiriyle seyircsiz maç, tuzsuz çorbaya benzer. Ancak bizim için avantaj olacak, çünkü Dinamo'nun seyircisinin ne kadar etkili olduğunu biliyorum" şeklinde konuştu.

Bu arada Galatasaray, Dinamo Bükreş ile yarın oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını Dinamo Stadı'nda yaptığı antrenmanla tamamladı. Sarı-kırmızılı takım, ısınma ve pas çalışmalarının ardından taktik ağırlıklı bir idman gerçekleştirdi.

Galatasaray'ın, yarın Dinamo Bükreş karşısına şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor:
Franco, Sabri, Gökhan, Servet, Hakan, Mustafa, Mehmet Topal, Elano, Arda, Keita, Kewell (Nonda)

Haberin Devamı
YORUM YAZ