MENÜ

11. haftadaki kayıp: 4 milyon 125 bin TL!

Sezona oldukça kötü başlayan Galatasaray, şampiyonluk yarışının uzağında kaldı. Ligde alınan kötü sonuçlar, Cim Bom'a ekonomik açıdan da darbe vurdu. Aslan'ın yayın gelirlerindeki kaybı tam 4 milyon 125 bin TL...

11. haftadaki kayıp: 4 milyon 125 bin TL!

Sarı-Kırmızılılar, lig tarihindeki en kötü sezonunu geçiriyor. İlk defa 11 hafta sonunda 5 mağlubiyet alan Aslan, şampiyonluk yarışına şimdiden havlu atmış gibi görünüyor. Ligdeki kötü performans, kulübe ekonomik anlamda da darbe vurdu. Yeni yayın ihalesi talimatı gereği, Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplere galibiyet halinde 750 bin TL, beraberlik halinde ise 375 bin TL ödüyor.

Haberin Devamı

Şu ana kadar 5 yenilgi ve 1 beraberlik alan Galatasaray, daha şimdiden 4 milyon 125 bin TL yayın gelirinden mahrum kaldı. Mali sıkıntılarını gidermenin yollarını arayan, bankalara ciddi anlamda kredi borçları olan Sarı-Kırmızılılar için bu miktar önemli sayılır.

Zarar daha da artabilir
Galatasaray eğer kötü performansını sürdürürse, yayın gelirindeki kaybı bu kadarla sınırlı kalmayacak. Çünkü yayın gelirlerinde oluşturulan başarı kriterinde kulüplere sezon sonu bonus ücreti ödeniyor. Bu kriterde şampiyon kulüp 15 milyon TL, 2. kulüp 12 milyon TL, 3. kulüp 9 milyon TL, 4. kulüp 6 milyon TL, 5. kulüp 3 milyon TL ve 6. kulüp 1.5 milyon TL gelir elde ediyor. Şu anda ligde 9. sırada bulunan ve oyuncu sözleşmelerine göre en pahalı 2. kulüp olan Galatasaray, sezon sonu bu gelirlerden de mahrum kalacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Kadir Çetinçalı / DHA

YORUM YAZ