MENÜ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim: Bir gecede play-off'u değiştirdiler!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Hatayspor maçı sonrasında karşılaşmayı değerlendirdi. Terim, son 3 haftada iyi oyun oynadıklarını ve üstün performans sergilediklerini söyledi. Terim, Kerem Aktürkoğlu gibi gençlerin daha çok sarı kırmızılı formayı giyeceğini ve sürprizlerin yaşanmaya devam edeceğini söyledi. Genel basın toplantısında gelecek haftayı bay geçmelerini değerlendiren Terim, konuyu 3 Temmuz sürecindeki play-pff sistemine getirdi ve "Biz Galatasaray takımıyız. Biz bunları çok gördük. Bir gecede play-off değişti. İki kupa almamız gerekirken, bir kupa aldık. 9 puandan 4.5’e indik. Biz bunların hepsini oynadık. Bunlara alışkın Galatasaray takımıyız. Oynamalıyız" şeklinde konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim: Bir gecede play-off'u değiştirdiler!

Süper Lig'in 11. haftasında sahasında Hatayspor'u 3-0 yenerek lider Alanyaspor ile puanını eşitleyen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, maç sonrasında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Fatih Terim'in Hatayspor maçı sonrasındaki sözleri:

Son 3 maçtır ortaya koyduğumuz iyi oyunlar var. 'Keşke'lerimiz var, 'iyi ki'lerimiz var. Oyuncularımız kutlanacak iş yaptılar, kendilerini tebrik ediyorum. Son 3 maçta iyi istatistiklerimiz var. 1000. gol Diange'ye nasip oldu. Galatasaray'a ve bana hayırlı olsun.

Heyecanlı maçlar seyrediyor bizim maçımızı seyredenler. Zaman zaman Rize maçı kadar oynamasak da oyunu iyi domine eden, rakibin 1 isabetli şu çektiği, isteyen, arzu eden, ne yapması gerektiğini bilen, özellikle ön alan oyuncularımız bayağı bir pozisyona giriyorlar. Hücum istediği, atak odaklılığı ayrı bir zevk veriyor. Oyuncularımı kutluyorum, inşallah buna devam edeceğiz.

Kerem ve Oğulcan'ın gol atmasına çok sevindim. Bir jenerasyon ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Daha önce de yaptığımız gibi. Kerem de bunların arasında en genci ve belki de kategori olarak diğerleri gibi değil ama çok yetenekli bir genç. Ona yakışır güzel bir gol oldu. Ofsayt olmasın diye de dua ettim. Daha genç oyuncularımız çıkacaktır. Zamanını iyi bilmek lazım. Onları kaybetmeden. Sürprizlerimiz daha olacak. Onlar insanı daha fazla sevindiriyor. İnşallah onlar da oynamaya devam edecek.

Haberin Devamı

Fatih Terim'in genel basın toplantısındaki değerlendirmeleri şu şekilde:

"Bir gecede play-off değişti. İki kupa almamız gerekirken, bir kupa aldık"

Gelecek haftayı oynamadan geçireceklerinin hatırlatılması üzerine Fatih Terim, "Oynasaydık iyi olurdu. Şimdiden biz böyle burayı boş geçtik de Karagümrük maçında böyle olduğu diyecek halimiz yok. Kaldığımız yerden devam etmeliyiz. Biz Galatasaray takımıyız. Biz bunları çok gördük. Bir gecede play-off değişti. İki kupa almamız gerekirken, bir kupa aldık. 9 puandan 4.5’e indik. Biz bunların hepsini oynadık. Bunlara alışkın Galatasaray takımıyız. Oynamalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

"Herkese ihtiyacımız var"

Eksik olan oyuncuların eksikliklerini hissettirmemenin önemli olduğunu ifade eden Terim, "Diğer arkadaşlarımız geldiğinde rekabet olacak. Takıma pozitif yansıyacağını düşünüyorum. Ocak ayında kupa ile beraber 8 maç oynayacağız. Herkese ihtiyacımız var. Bu sayı ne kadar fazla olursa bizim için o kadar iyi. 10 eksikle neler yapacağımızı gösterdiğimize göre onlarla katıldığında çok daha iyi olacağımızın inancını yaşıyorum. Formanın rekabet sonucunda aldığını bir takımda daima sahanın içindeki oynayanların performansları yüksek olması gerekir. Bu da bizim için avantaj olarak dönecektir diye düşünüyorum" dedi.

YORUM YAZ