MENÜ

Galatasaray taraftarının Pato çılgınlığı

Milan’ın eski yıldızı Pato, tam da Galatasaray’ın golcü aradığı dönemde, sosyal medyadan aslan simgesi paylaştı, ortalık karıştı. Yıldız futbolcuyu mesaj yağmuruna tutanlar arasında, kebap fotoğrafı yollayan da var, çaylı poğaçalı sabah kahvaltısına çağıran da...

Galatasaray taraftarının Pato çılgınlığı

Bir dönem Milan formasıyla fırtınalar estiren Alexandre Pato, tam da Galatasaray'ın harıl harıl golcü aradığı bir dönemde sosyal medya hesabından paylaştığı aslan simgesiyle ortalığı karıştırdı.

Haberin Devamı

Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle formdan düşen ve 1.5 yıl önce 18 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Villarreal’den Çin’in Quanjian kulübüne transfer olan Brezilyalı oyuncu, şu sıralarda gollerine Uzakdoğu’da devam ediyor.

Modeste ile beraber oynadı

Bundan tam 11 yıl önce, henüz 17 yaşında Milan formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde sahne aldığı için ismi belleklere kazınan Pato, her ne kadar ‘artık yaşlanmıştır’ gibi bir algı yaratsa da, hâlâ 28 yaşında.

Sambacı’nın Çin performansı da fena değil. Bu sezon Çin Ligi’nde çıktığı 13 maçta 10 gol 2 asistle oynayan Pato, uzun süre transfer gündeminde kalan Modeste ile birlikte forma giyerken, forvet, forvet arkası, sol kanat gibi pozisyonlarda oynadı.

Haberin Devamı

Böyle bir ilgi görmemişti

Kulüpten Pato’ya karşı bir ilgi olup olmadığı konusunda açıklama yapılmış değil. Ancak taraftarlar, Sambacı’nın sosyal medya hesabını ablukaya almış durumda.

Eski paylaşımları maksimum 500-1000 civarı beğeni, 25-50 arası da yorum alan Pato’nun, aslan simgesine sadece birkaç saat içinde 13 binin üzerinde beğeni, 3 binin üzerinde yorum geldi.

Dolar kurunu hatırlattılar

“Come To Galatasaray” (Galatasaray’a gel) yazarak Pato’yu ikna etmeye çalışanlar olduğu gibi, kebap, etli ekmek, mantı gibi geleneksel yemeklerin fotoğrafını paylaşanlar, hatta çaylı poğaçalı sabah kahvaltısına davet edenler de var, dolar euro kurunu hatırlatıp vergi avantajını anlatanlar da.

Galatasaray taraftarının Pato çılgınlığı

Bazı taraftarlar ise Brezilya’dan, hatta İskoçya’dan Pato’yu kendi takımlarına davet eden yabancılara tepki gösterip, “Çıkın aradan, Pato bizim” mesajlarıyla onları uzaklaştırmaya çalıştı.

Yönetici gibi çalışıyorlar

Transferin kapanmasına sayılı saatler var, Pato’nun Galatasaray’a gelip gelmeyeceği çok kısa süre içinde belli olacak. Ancak kesin olan bir şey var ki, sosyal medyanın gücü artık transfer çalışmalarında ciddi bir etken. Üstelik bu mecrada taraftarlar, en az yöneticiler kadar mesai harcıyor.

Galatasaray taraftarının Pato çılgınlığı

YORUM YAZ