MENÜ

Galatasaray Konya'da liderlik peşinde! Kritik maçın heyecanı Misli.com'da

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, deplasmanda Atiker Konyaspor virajında. Sarı-Kırmızılı takım 3 puanı aldığı takdirde 20 hafta sonra liderlik koltuğuna oturacak. Kritik maçın detayları ise haberimizde...

Galatasaray Konya'da liderlik peşinde! Kritik maçın heyecanı Misli.com'da

20 HAFTA SONRA LİDERLİK GELECEK Mİ?

Haberin Devamı

Başakşehir’in son 3 maçta sadece 1 puan almasının ardından Spor Toto Süper Lig’de kalan haftalarda şampiyonluk yarışı adeta yeniden başladı. Galatasaray bugün kazanması halinde 10. haftada kaybettiği liderliğe yeniden yükselecek ve kalan maçlarda kendi kaderini belirleyecek. En son Aralık ayında Beşiktaş’a mağlup olan sarı kırmızılılar, bu süre zarfında 10 galibiyet, 5 beraberlik alırken geçen hafta Kayserispor’u 3-1’le rahat geçtiler. Hafta içi kupa mesaisinde de Yeni Malatya deplasmanında 5-2’lik skorla finale adına yazdıran ekipte bu maç öncesi tek önemli eksik savunmada sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek Marcao olacak. Düzelen Feghouli ile yeniden kadroya dahil edilen Sinan Gümüş Konya kafilesinde yer aldılar.

Haberin Devamı

Ligin ilk yarısında yine Galatasaray maçı öncesinde Rıza Çalımbay’ın yerine teknik direktörlük görevine getirilen Aykut Kocaman’la 5-6 maçlık süreçte hayli etkili olan Konyaspor daha sonra yaşadığı düşüşü bir türlü önleyemiyor. Tam 10 maçtır 3 puana hasret kalan yeşil beyazlılar son olarak Ankaragücü deplasmanında golsüz berabere kaldılar. Eksikler ise; uzun süredir sakat olan Selim Ay, Filipovic ve Ali Çamdalı.

İSTATİSTİKLER NELER DİYOR?

· Galatasaray son 27 resmi maçta rakibine yenilmedi. (ÇŞX2)

· Galatasaray ligde son 13 maçının 10’unu kazanırken, hiç yenilmedi. (MS2)

· Galatasaray’ın ligdeki son 8 deplasman maçının 6’sında 2,5 Gol barajı aşılmadı. (2,5 Gol Altı)

· Konyaspor’un ligde son 11 maçının 10’u 2,5 Gol Altı bitti. (2,5 Gol Altı)

· Konyaspor ligde son 10 maçında 6 beraberlik, alıp hiç galibiyet görmedi. (MS2)

MİSLİ.COM ÜYELERİNİN İLK TERCİHİ…

Mİisli.com üyelerinin bu maç için %71 gibi büyük yüzdeyle buluştukları ortak payda Galatasaray galibiyeti yönünde… MS2 için iddaa merkez yönetiminin belirlediği oran ise 1,45. Gol bahislerinde öncelikli tercih maçta 3 gol olmayacağı yönünde… 2,5 Gol Altı seçeneği 1,70 orana sahip.

MİSLİ.COM YAZARI ERTAN SÜZGÜN’ÜN ÖNERİSİ…

Süper Lig’de zirve adeta yanıyor. Başakşehir’in puan kayıpları, Beşiktaş’ın yükselen formu üç takımı da şampiyonluk potasına soktu.

Haberin Devamı

Atiker Konyaspor, ikinci yarı performansıyla pek güven vermiyor. Aykut Kocaman’ın öğrencileri ligde oynadığı son 10 maçı da kazanamadı. Özellikle hücum hattında pek üretken değiller.

Galatasaray, Başakşehir’in Göztepe yenilgisi sonrası şampiyonluk yolunda ipleri eline aldı. Kalan 5 haftada maçlarını kazanmaları halinde şampiyon olacaklar. Sarı kırmızılılarda Marcao’nun sakatlığı vardı ancak kafilede yer aldı. Linnes, Belhanda, Emre Taşdemir ve Emre Akbaba ise derbi öncesi kart sınırında.

Konyaspor’un son 4 maçı 2.5 altı bitti. Galatasaray şampiyonluk yolunda temkinli olmalı. Az gollü bir 90 dakika bekliyorum.

YORUM YAZ