MENÜ

Yıllar sonra gelen Ronaldinho - Messi itirafı: 'Onun yüzünden gitti!'

PSG'den Barcelona'ya transfer olarak dünya futbolunun zirvesine çıkan Ronaldinho, Messi'nin A takıma çıktığı yılların ardından gözden düştü. Brezilyalı yıldız, daha sonra Guardiola'nın takımın başına geçmesinin ardından İspanya'dan ayrılarak Milan'ın yolunu tuttu. Yıllar sonra, bu duruma dair tüm gerçekler ortaya çıktı. İşte detaylar...

Yıllar sonra gelen Ronaldinho - Messi itirafı: 'Onun yüzünden gitti!'

Belgesele göre Lionel Messi, Barcelona'daki gelişim yıllarında Ronaldinho'nun parti yaşam tarzına neredeyse kendine kapılmıştı. Guardiola'nın oyunculuktan başarılı teknik direktörlüğe yükselişini gösteren program, Frank Rijkaard'ın yerine o dönemler tecrübesiz olan Guardiola'yı getirme konusundaki önemli kararda dönemin yönetim kurulu üyesi Xavier Sala-i-Martin, Rijkaard dönemine dair önemli açıklamalarda bulundu. O dönemde, genç Messi neredeyse Ronaldinho'yla beraber adeta bir "hovarda"ya dönüşecekti. Ancak, daha sonra alınan karar sonrasında işler değişti. Detaylar haberimizde... 

Haberin Devamı

'Herkes biliyor!'

BBC'nin Pep Guardiola: Mükemmelliğin Peşinde adlı belgeselinde Sala-I-Martin, "Ronaldinho her gece sabah ikiye kadar bongo çalıyordu" dedi ve ekledi: "Bunu herkes görüyordu, herkesin cep telefonu vardı, fotoğrafını çekiyordu. Herkes biliyor, disiplin sorunumuz vardı.

Ronaldinho yaşlanıyordu ve sürekli parti yapıyordu. Messi'yi kendi yaşam tarzının içine çekmeye çalışıyordu. Bunu nasıl durduracaktınız? Bizim bir kaptana ihtiyacımız vardı, bir generale ihtiyacımız vardı."

Yıllar sonra gelen Ronaldinho - Messi itirafı: Onun yüzünden gitti

Jose Mourinho itirafı!

Sala-ı Martin, Jose Mourinho'nun düzeni yeniden sağlayacak adam olarak görüldüğünü ancak 'Barcelona DNA'sından yoksun olduğunu ve yönetim kurulunun Rijkaard'ın yerine o dönemde Barcelona B takımını yöneten Guardiola'ya yöneldiğini söyledi ve ekledi:

Haberin Devamı

Yıllar sonra gelen Ronaldinho - Messi itirafı: Onun yüzünden gitti

Messi için Ronaldinho feda edildi 

"Guardiola, Ronaldinho'yu devre dışı bırakıp Messi'yi projesinin merkezine yerleştirerek yeni bir çağ başlattı ve beraber tarih yazdılar. Böylece Ronaldinho, Messi'nin daha iyi olması için takımdan gönderilen bir oyuncu oldu. Yani Ronaldinho, onun yüzünden gitti. Messi ise daha sonra adını tarihe altın harflerle yazdırdı."

Yıllar sonra gelen Ronaldinho - Messi itirafı: Onun yüzünden gitti

YORUM YAZ