MENÜ

Wesley Sneijder'den Trabzonspor-Fenerbahçe maçı yorumu: Sahada öyle sevinmemelisin

Galatasaray ve Hollanda futbolunun efsane isimlerinden Wesley Sneijder, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yaşanan olayları yorumculuk yaptığı programda değerlendirdi. İşte detaylar...

Wesley Sneijder'den Trabzonspor-Fenerbahçe maçı yorumu: Sahada öyle sevinmemelisin

Süper Lig'in 30'uncu haftasında pazar günü Fenerbahçe'nin deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup ettiği karşılaşmanın bitiş düdüğü sonrası Papara Park Stadyumu'nda istenmeyen olaylar yaşandı. Sarı-Lacivertli futbolcuların orta sahadaki galibiyet sevinci sırasında bazı Bordo-Mavili taraftarlar sahaya girdi.

Haberin Devamı

Saha içerisinde yaşanan olaylar Avrupa ve dünya basınında da geniş yer almıştı. Hollanda'da Galatasaray'ın efsane isimlerinden Wesley Sneijder ve Hollandalı eski futbolcu Andy van der Meyde'nin yorumcu olarak yer aldığı Veronica Offside programında da bu konuya değinildi.

'NE DÜŞÜNÜRSÜN?'

Programda ilk olarak sözü Andy van der Meyde aldı. Kariyerinde Ajax, Inter, Everton ve PSV Eindhoven gibi takımlardan forma giymiş olan eski Hollanda Milli Takım oyuncusu, "Eğer sahaya bıçaklı biri girerse ve kendinizi tehdit altında hissederseniz bu tür şeyler yaparsınız. En azından ben de yapardım. Karşılıklı veririm ve zarar görmemek isterim. Maskeli bir deli sahada size doğru geliyor. Ne düşünürsün? Sen bir futbolcusun, örnek bir rolün var ama sana verilmesini kabul edemezsin" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Wesley Sneijderden Trabzonspor-Fenerbahçe maçı yorumu: Sahada öyle sevinmemelisin

SNEIJDER: SAHADA DEĞİL, SOYUNMA ODASINDA SEVİNMELİSİN

2013-2017 yılları arasında Galatasaray'da forma giyen ve sarı - kırmızılı formayla sahaya çıktığı 175 maçta 45 gol atarken 44 kez de asist yapma başarısı gösteren Wesley Sneijder ise, "Bu ne taraftarlar ne de oyuncular için uygun değil. Sadece içeri girmeniz gerekiyor. Bu da bir şeyden kaynaklanıyor, değil mi? Rekabetin ve hassasiyetin ne olduğunu bildikleri halde orta sahada zaferi kutlamak için beş dakika geçirdiklerine inanamıyorum. Bunu yapmamalısın, sadece soyunma odasına girmeli ve orada çılgınca sevinmelisin. Hala Galatasaray'ın iki puan gerisindeler, bu yüzden orada kazanmaları o kadar da özel değil. Öyle sevinmeleri uygun değildi, tıpkı taraftarların sahaya girmelerinin uygun olmadığı gibi." diye konuştu.

Bu sözler üzerine Van der Meyde, "Wesley biraz haklı belki ama kazandığınız zaman takım olarak sahada kutlama yapma hakkınız var değil mi?" dedi.

Sneijder ise, "Andy, sen Türkiye'de oynamadın. Trabzonspor ve Fenerbahçe arasındaki ilişkinin ne olduğunu biliyorum. Bunu yapmamalısın. Bunu haklı çıkarmıyorum ama bir nedeni var."

İZLE | Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası ortalık karıştı!

SNEIJDER'DEN BEŞİKTAŞ-GALATASARAY MAÇI ÖRNEĞİ

22 Eylül 2023 tarihinde Beşiktaş ile Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya gelmişti. Siyah-beyazlılar 18. dakikada Hugo Almeida'nın golüyle 1-0 öne geçerken, Galatasaray ikinci yarıda Drogba'nın iki golüyle öne geçmişti. 90. dakikada Felipe Melo kırmızı kartla oyun dışında kalırken, taraftarlar da sahaya inmişti. Hakem Fırat Aydınus mücadeleyi tatil ederken, TFF karşılaşmayı 3-0 Galatasaray lehine tescil etmişti.

Haberin Devamı

Wesley Sneijderden Trabzonspor-Fenerbahçe maçı yorumu: Sahada öyle sevinmemelisin

Sneijder, Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşananları yorumlarken bu maça da değindi: "Beşiktaş ile deplasmanda oynuyorduk. Stadyumları yenilendiği için Olimpiyat Stadyumu'ndaydı. 1-0 geriye düştük ve sonunda 2-1 kazandık. Bitime 2-3 dakika kala 2-1 yaptık. Bir anda sahaya binlerce kişi girdi, bu normal değildi. Sadece sahayı terk etmek zorundasınız."

Wesley Sneijderden Trabzonspor-Fenerbahçe maçı yorumu: Sahada öyle sevinmemelisin

YORUM YAZ